Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
JA! Eindelijk kunnen we genieten van het mooie weer! Het is bijna zomervakantie en velen zullen één of meerdere dagen op het strand vertoeven. Lees dit artikel en jouw ideale stranddag laat niet langer op zich wachten! Lees het artikel

Een perfect dagje strand met deze tips!

Leestijd: 4 minuten

Eindelijk: summer is here! Met een beetje geluk zijn je examens achter de rug en kun je al heerlijk van een welverdiende vakantie genieten. Ook voor anderen duurt het echter niet lang meer. Met het lekkere weer is het heerlijk om een dagje op het strand te vertoeven. Lees hieronder meer voor jouw ideale stranddag!

Be on time!

Vrouw met hoed ligt op het strand

Het is geen hogere wiskunde, maar toch staan we weer elke keer versteld wat er met de mens gebeurt als er mooi weer op komst is. Mocht je in Nederland of België een dagje strand gepland hebben; vertrek op tijd! De snelwegen richting de kust staan vaak muurvast en het openbaar vervoer is overvol. Wil je dus wel de hele dag van het lekkere weer kunnen genieten, vertrek dan op tijd. Druk zal het toch wel zijn, maar liever een uurtje eerder vertrekken dan nog meer chill-tijd verliezen, toch?

Wat moet je meenemen?

Dus, op tijd vertrekken is belangrijk. Pak daarom vast ’s avonds je tas in of leg de spullen die je neem wilt nemen klaar. Scheelt je toch weer wat tijd in de ochtend. Smeer vast wat broodjes voor onderweg en beslis ook al welke bikini of zwembroek je aan gaat doen. Zijn er kleine kinderen bij of lig je zelf misschien niet graag in de volle zon? Dan is het misschien verstandig een klein tentje of parasol mee te nemen. Deze bieden uitkomst als je even in de schaduw wilt zitten. Verder zijn de belangrijkste benodigdheden toch wel een (strand)handdoek, zwemkleding, een flesje water en...

Gouden tip van Goedkoop.nl

Ben je nog niet helemaal summerproof? Kijk dan eens op Bristol.nl; zij hebben nu kortingen tot 20% op heel veel vakantieartikelen zoals bikini’s, zwembrilletjes en slippers.

Shop nu bij Bristol!

Zonnebrandcrème

ZONNEBRAND! We weten er alles van, de irritante - maar goed bedoelde - ‘smeer je je wel goed in?’-uitspraken van moeder of geliefdes. Zonnebrand is op een stranddag onmisbaar en toch wordt dit door veel mensen nog weleens onderschat. Juist richting de kust is het vaak winderig en merk je niet wat voor aanslag de zon op je huid heeft. Vooral de lichter getinte onder ons kunnen er binnen no-time als een tomaatje bij lopen. Buiten dat verbranden natuurlijk vervelend en pijnlijk is, kan het ook een slechte invloed op je huid hebben op de langere termijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat de zon je huid veroudert en zelfs kanker kan veroorzaken. Neem dus genoeg zonnebrand mee en smeer je om de twee uur royaal in! Pas vooral op tussen 12.00 en 15.00; dan is de zon vaak op zijn sterkst.

Fun

Dus, je bent eindelijk op het strand aangekomen en je hebt je goed ingesmeerd met zonnebrand. Wat nu? Is een beetje op je handdoekje liggen niks voor jou? Geen zorgen, er zijn genoeg dingen die je kan doen. Lekker een boek lezen of je favoriete muziek opzetten liggen natuurlijk voor de hand, maar er is nog veel meer. Met een beetje geluk valt er iets te zien in de onderwaterwereld en kun je dus gaan snorkelen, je kunt een puzzelboekje meenemen, beach-ball doet het altijd goed (dat tennissen met kleine rackets en een plastic balletje), en je bent nooit te oud om een zandkasteel te bouwen, toch?

Met een beetje geluk staan de golven goed en kan je je aan een surfles wagen, na een uurtje surfen kun je niks meer dan op je handdoekje liggen, zo vermoeiend! Aan het einde van de dag staat er vast een lekker cocktail (of ander koel drankje) op jou te wachten bij een van de strandtenten. Strandtenten hebben vaak een lekker relaxte vibe met fijne banken waar je lekker in kunt ploffen. Een hapje en drankje erbij; niks meer aan doen, toch? Daarna even je plakkende lijf afspoelen en je kunt er weer even tegenaan.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Dus, wanneer ga jij het strand opzoeken?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel