Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
De kerstvakantie komt er weer aan! Grote kans dat je dus heerlijk van een aantal vrije dagen geniet. Wil je ondanks de kou toch op pad? In dit artikel geven we je tips en inspiratie voor een aantal leuke uitjes tijdens de kerstvakantie. Lees het artikel

Kerstvakantiepret voor elk budget!

Leestijd: 4 minuten

De kerstvakantie; enerzijds heerlijk om binnen te zitten, samen met familie en vrienden. Lekker met een dekentje op de bank kruipen, kijkend naar je favoriete films en series of juist met een goed boek. Anderzijds ook de periode om er juist lekker op uit te gaan! Lees snel verder en doe inspiratie op voor de leukste uitjes tijdens de kerstvakantie.

Bezoek een pretpark of dierentuin

Ondanks de kou, is de winter bij uitstek de beste tijd om een pretpark te bezoeken. Het meest bekende pretpark van Nederland isde Efteling. Tijdens de kerstvakantie wordt dit park omgetoverd tot de Winter Efteling. Er worden overal gezellige lichtjes opgehangen, je smult er van winterse lekkernijen en je warmt weer op bij een van de vele knapperende kampvuren. In voor wat actie? Bind je schaatsen onder en glij over de schaatsbaan of van de glijhelling. De Efteling is niet het enige pretpark dat zorgt voor een beetje warmte tijdens de koudste dagen van het jaar. Phantasialand net over de Duitse grens, Toverland in Sevenum en Plopsaland in België staan tevens in het teken van warmte en gezelligheid tijdens de kerstperiode. Ben je geen grote fan van pretparken? Dierentuin de Beekse Bergen in Hilvarenbeek organiseert tijdens de winterperiode (15 december tot en met 14 januari) Winterdroom. Overdag kun je genieten van de dierentuin met zijn safari’s, ’s nachts laat je je meenemen in een reis door de vijf droomwerelden en ontdek je de natuur in het donker. Stap in de bus of aan boord van de Safariboot en ga samen met de rangers op nachtsafari! 

Bezoek een kerstcircus of kerstmarkt

Lekker warm binnen, genieten van een geweldig spektakel? Bestel kaartjes voor één van de Nederlandse kerstcircussen. Een leuk uitje voor jong en oud! Elk circus heeft weer andere acts, vaak met adembenemende luchtacrobatiek, hilarische clowns en spectaculaire dierennummers. Natuurlijk zijn de tenten ondergedompeld in een magische kerstsfeer met lampjes en kerstbomen. De kerstcircussen worden door het hele land georganiseerd, van Amsterdam tot Eindhoven en van Den Haag tot Groningen; je kunt overal terecht. Een korte zoektocht op Google kan je alvast vertellen wat het dichtstbijzijnde kerstcircus bij jou in de buurt is én hier kun je vaak ook tickets online bestellen.

Tijdens de kerstperiode zijn er ook kerstmarkten te bezoeken door heel Nederland. Gezellig langs de kraampjes slenteren, opwarmen bij de kampvuurtjes met een glühwein en genieten van alle andere faciliteiten die de kerstmarkten bieden. Superromantisch met een geliefde, maar ook leuk met vrienden of familie.

Ontdek in ons artikel ‘Kerst komt eraan! Deze 5 kerstmarkten mag je dit jaar niet overslaan’! welke kerstmarkten zeker het
bezoeken waard zijn.

Amsterdam Light Festival

Tot 22 januari 2018 kijk je je ogen uit op de vijfde editie van het Amsterdam Light Festival. Meer dan 35 verlichte kunstwerken en installaties van gerenommeerde internationale kunstenaars en designers zullen in onze hoofdstad te bewonderen zijn. De lichtkunstwerken zijn door middel van een wandel- en fietsroute gratis te bekijken, maar er is meer… De lichtobjecten langs de grachten maken deel uit van de waterexpositie die vanaf een boot te zien zijn. Naast de waterexpositie is er ook een landexpositie, waar je nog eens 15 lichtkunstobjecten kunt bekijken.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Met flink wat voordeel naar het Amsterdam Light Festival? Bij VakantieVeilingen bied je al mee vanaf €1. Geen geluk? Via Goedkoop.nl bestel je je tickets voor het Amsterdam Light Festival met 5% korting. Dat is weer mooi meegenomen in deze dure decembermaand!Klik door via deze tip en gebruik de code GO05ALF in je winkelmandje

Tickets met korting

Er warmpjes bijzitten 

Een witte Kerst: mensen dromen er elk jaar weer van. Maar toch is de winterse kou niet voor iedereen de favoriete tijd van het jaar. Des te meer reden om lekker de warmte op te zoeken! Plan een heerlijk dagje sauna in voor jezelf of met een vriendin. Na een tijdje in de sauna te hebben gezeten, is de kou even opzoeken nog helemaal niet zo vervelend. Neem een boek mee zodat je tussen de saunarondjes door even kunt relaxen met hapje en een drankje. Een ander idee om even aan de kou te kunnen ontglippen is door een museum te bezoeken. Van kunst tot wetenschap: alles is mogelijk en aan te passen aan jouw interesses.

Er letterlijk en figuurlijk warmpjes bijzitten in de kerstvakantie? Lees hier alles over hoe je kunt besparen op je saunabezoek.


Hopelijk heb je inmiddels wat inspiratie opgedaan om een leuk dagje uit te plannen in de kerstvakantie. Houd websites als ActievandeDag.nl in de gaten, hier je dus toegangstickets voor onder andere sauna’s, pretparken en musea bestellen met korting. Veel plezier!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat zijn jouw/jullie plannen voor de kerstvakantie? Heb je nog ideeën die prima op bovengenoemde lijst kunnen? Deel ze gerust hieronder met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel