Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Op een kille winterdag dromen we over een warm bezoekje aan de sauna. Even lekker ontspannen en opwarmen om de kou weer te kunnen trotseren. Hoe je op een heerlijk sauna dagje kan besparen en waarom de sauna zo goed voor je is, lees je in dit artikel. Lees het artikel

Met korting naar de sauna; zo zit je er straks warmpjes bij!

Leestijd: 3 minuten

Goedkoop.nl ging op onderzoek en heeft alle gezondheidsmythes over de sauna onder de loep genomen. Is de sauna wel zo gezond als men beweert? En is een dagje sauna altijd een aanslag op je portemonnee of kun je hier op besparen? Haal het beste uit je saunabezoek dankzij deze sauna bespaar- en gezondheidstips.

Er zijn twee soorten sauna’s; de traditionele Finse sauna en de infrarood sauna. Dit artikel gaat specifiek over de traditionele sauna.

De Finse hoogleraar Katriina Kukkonen-Harjula van het UKK Institute for Health Promotion Research heeft een groot onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen en risico’s bij saunagebruik.
Uit dit onderzoek zijn een aantal interessante conclusies getrokken:

Sauna gezond?

Dat een saunadagje je ontspant is mede doordat je lichaam in een spaarstand terecht komt. Het moet wennen aan de hoge temperatuur waardoor je poriën open gaan staan en je lichaam iets langzamer gaat werken. Je zult merken dat je ademhaling ietwat vertraagt.

Naast het ontspannen gevoel wordt de sauna ook gebruikt om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen. Er zijn al een aantal verslavingsklinieken die sauna’s gebruiken als een methode om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. De warmte zorgt ervoor dat deze gifstoffen eerder met het zweet uit het lichaam verdwijnen. Hier is tot dusver nog geen wetenschappelijk bewijs voor, maar het wordt wel al vaak toegepast door klinieken en binnen therapieën.

vrouwinsauna

Dat een sauna goed is voor je hart of immuunsysteem is helaas ook niet wetenschappelijk te verantwoorden. Wel werkt het uitgeruste saunagevoel als perfect anti-stressmiddel en wordt het aangeraden om een saunadagje in te plannen om burn-out en overspanningen tegen te gaan.

Afvallen in de sauna

Er wordt weleens gezegd dat de sauna lichaamsvet zou verbranden, helaas is dat niet waar. Je stofwisseling blijft gewoon hetzelfde; wel is het zo dat door de hitte van de sauna je veel dorst krijgt. Je gaat meer water drinken. Daarnaast ben je een kwartiertje totaal ontspannen. Deze dingen werken wel degelijk bevorderlijk om lichaamsvet te helpen verbranden.

Veilig saunagebruik
Om veilig gebruik te maken van de sauna volg je de volgende tips;

water
  • Zorg dat je niet langer dan 20 minuten in de sauna zit.
  • Drink na het gebruik van de sauna een aantal glazen water om je vochtniveau op peil te houden.
  • Na het sporten de sauna ingaan? Zorg dat je hartslag weer op een rustig tempo terugzakt voordat je de sauna instapt.

Sauna korting scoren

Je wilt graag een dagje de sauna in, maar je hebt geen zin om hier een torenhoge rekening aan over te houden? We got you! Volg de sauna bespaartips op en je zit gebakken.

  • Houd Groupon in de gaten. 
  • Groupon heeft vaak goedkope deals waardoor jij voor een klein bedrag de mooiste sauna’s bezoekt.
  • ActievandeDag heeft ook leuke wellness deals waardoor jij korting scoort op je saunabezoek. 
  • Bied op jouw perfecte wellness dag via VakantieVeilingen.nl en zorg zelf voor de beste prijs! 
  • Ook kan je gebruik maken van voordeeluren. Vaak kan je tot wel 20% besparen wanneer je de sauna bezoekt op een minder populair tijdstip. Win-win, want je hebt ook nog eens geen last van drukte.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

SpaOnline.com biedt jou een overzicht van de beste sauna’s en thermen door heel Nederland en België! Als je hier de perfecte sauna niet kunt vinden, vind je hem nergens!

Kom maar op met die ontspanning!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Geniet jij ook zo van de sauna?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel