Eten & Drinken / Boodschappen Leestijd: 2 minuten
Ruim €1400 besparen op je boodschappen. Dat wil jij toch ook?! aar bij welke supermarkten doe je het voordeligst de boodschappen en waar vind je de beste supermarktaanbiedingen? In dit artikel lees je hoe je simpel bespaart in de supermarkt. Lees het artikel

Bespaar ruim €1400 met de beste supermarktaanbiedingen

Leestijd: 2 minuten

De boodschappen zijn vaak een grote lastenpost. Maar bij welke supermarkten doe je het voordeligst de boodschappen en waar vind je de beste supermarktaanbiedingen? De Consumentenbond zocht het uit en je kan tot wel €1400 per jaar besparen in de supermarkt door je boodschappen te kopen tijdens de aanbiedingen.

“Als je alles in de aanbieding koopt, bespaar je gemiddeld 31% op de supermarktboodschappen. Gemiddeld wordt er per huishouden ruim €90 per week in de supermarkten uitgegeven, dus dit zou jaarlijks op een besparing van maar liefst ruim €1400 uitkomen.”

De Consumentenbond legt al jaren de prijzen van supermarkten naast elkaar, maar hier wordt gekeken naar reguliere prijzen: de kortingen worden niet meegenomen. Nu word je tegenwoordig overspoeld met supermarktaanbiedingen, iedere week vind je nieuwe artikelen in de aanbieding. Is de kaas niet 1+1 gratis, dan ontvang je wel 50% korting op de tweede zak chips. Maar hoeveel kan je besparen wanneer je voor deze aanbiedingen kiest?

€1400 besparen in de supermarkt doe je zo!

Albert Heijn heeft met de reguliere prijzen het duurste assortiment, maar gooit ook met de hoogste kortingen. Het heeft iedere week 1150 producten met een gemiddelde korting van 34%. Houd dus wekelijks de aanbiedingen van Albert Heijn in de gaten en sla hier je slag. Voor de boodschappen die Albert Heijn niet met korting aanbiedt kies je voor een supermarkt waar de reguliere prijzen lager liggen, zoals Boni of Deka.

Consumentenbond: aantal aanbiedingen in supermarkten
 

Meer besparen in de supermarkt

Natuurlijk zijn er naast het kopen van de boodschappen in de aanbieding meer mogelijkheden om te besparen op je aankopen in de supermarkt.

  • Door een weekmenu op te stellen koop je minder en hoef je geen eten weg te gooien.
  • Maak een duidelijk lijstje en houd je hier aan. Zo word je niet verleid door lekkere producten of andere artikelen die je helemaal niet nodig hebt.
  • Ga nooit met honger boodschappen doen, je wordt dan sneller in de verleiding gebracht om te veel of extra dingen mee te nemen omdat je er op dat moment zin in hebt.
  • Kies voor lokale seizoensproducten, deze zijn voordeliger omdat er veel van in voorraad zijn en ze niet van ver komen.
2 Reacties
  1. Tim sluisberg Tim sluisberg

    Leuke blog om te lezen

  2. Kortingscode Donskussen Kortingscode Donskussen

    Ik heb een aantal spannende kortingsdeals Bezoek hier https://www.shoppingspout.nl/donskussen.nl-kortingscode.html

Reageer ook op dit artikel