Eten & Drinken / Boodschappen Leestijd: 3 minuten
Naar de supermarkt gaan, kan knap lastig zijn. Dat hoeft echter niet zo te zijn, als je je plan van aanpak gewoon wat aanpast. Ik neem je even mee op tocht door de supermarkt. Wedden dat je de klus de volgende keer veel sneller en efficiënter afhandelt? Succes! Lees het artikel

Vlug én voordelig je boodschappen doen, zo pak je het aan!

Leestijd: 3 minuten

Een bezoekje brengen aan de supermarkt is hoogstwaarschijnlijk niet een van je favoriete bezigheden. Je hebt immers wel wat beters te doen dan uren ronddwalen tussen de eindeloze schappen met voedsel, terwijl je een vervelend winkelwagentje bestuurt dat alle kanten op rolt en je ondertussen bedenkt wat je vanavond zal koken. Wist je dat boodschappen doen helemaal geen vervelend klusje hoeft te zijn? Met dit plan van aanpak verloopt jouw supermarktbezoek voortaan zowel vlot als voordelig!

Voordelig voorwerk

Wanneer je wat tijd steekt in de planning van je supermarktbezoek bespaar je niet alleen gemakkelijk tijd, maar ook geld! Men zegt niet voor niets dat een goed begin het halve werk is… Begin daarom met het opstellen van een boodschappenlijstje voor de hele week. Pak de folder van de dichtstbijzijnde supermarkt erbij en kijk wat er deze week allemaal voor lekkers in de aanbieding is.

Meer inspiratie nodig? Zoek alvast lekkere recepten online die je kunt maken met de producten uit de actie. Je vindt op de website van Albert Heijn bijvoorbeeld allerlei smakelijke gerechten die je maakt met producten uit de folder.

Het slimste is om direct voor de hele week of een langere periode je boodschappen in huis te halen. Hoe minder je naar de supermarkt gaat, hoe minder tijd het je kost en hoe minder vaak je in de verleiding komt om onnodige extra’s te kopen.

Tip: plak je lijstje op de koelkast. Elke keer als bijvoorbeeld de melk op is, vul je dit meteen aan op de lijst. Zo kost het opstellen van je lijstje amper tijd en weet je zeker dat je alle producten hebt genoteerd die je nodig hebt.

Work-out tijdens je supermarktbezoek

Door een paar keer te bukken bespaar je al snel wat centen. Supermarkten plaatsen de duurdere luxemerken vaak op ooghoogte en stoppen goedkopere alternatieven weg op de onderste schappen of juist de moeilijk bereikbare bovenste planken. Met deze kennis in je achterhoofd trap jij voortaan niet meer in dit trucje! Extra pluspunt: je kunt dat bezoekje aan de sportschool na vandaag wel overslaan.

Kies er daarnaast ook eens voor om je boodschappen per fiets te doen. Investeer in een paar goede fietstassen of een handig boodschappenkrat voor je fiets, zodat je voortaan niet elke keer de auto hoeft te pakken. Op deze manier bespaar je parkeer- en benzinekosten én kun je lekker een frisse neus halen na een lange dag op dat muffe kantoor.

Geen tijd? Kijk en vergelijk online!

Heb je echt geen tijd voor een bezoek aan de supermarkt, woon je niet in de buurt of even geen zin? Wat je reden ook is, Albert Heijn heeft nu de oplossing voor je! Je kunt tegenwoordig je boodschappen gemakkelijk online shoppen, waarna Albert Heijn ze bij je thuisbezorgt. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je boodschappen op je werk te laten bezorgen, zodat je direct na je werk al je benodigdheden in huis hebt zonder de deur uit te hoeven.

Extraatje voor de online shoppers: ook Albert Heijn heeft regelmatig actiecodes voor gratis bezorging of extra kortingen. Zo wordt boodschappen doen nog voordeliger!

And last, but not least: ga nooit, maar dan ook nooit (!) boodschappen doen met een lege maag. Zo kom je gegarandeerd thuis met veel te veel lekkernijen die je nu juist wilde laten liggen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een handige tip om een supermarktbezoek zo vlot en voordelig mogelijk te laten verlopen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel