Mode & Verzorging / Baby & Kind Leestijd: 5 minuten
Kinderen groeien als kool. Voordat je het dan ook in de gaten hebt, is die net aangeschafte garderobe al weer te klein. Elke keer nieuwe kleding kopen, dat gaat flink wat kosten. Maar gelukkig kan het ook anders. Hoe je kunt besparen op je kinderkleding, dat lees je hieronder! Lees het artikel

Besparen op kinderkleding? Dat doe je zo!

Leestijd: 5 minuten
Iedereen met opgroeiende kinderen weet wat de uitdrukking ‘Ze groeien als kool’ betekent. Want zo is het ook echt: net als je de kast van je kroost weer compleet hebt gemaakt, beginnen sommige kledingstukken alweer krap te zitten. Een goed excuus om weer te mogen shoppen natuurlijk, maar al bij al is het wel een duur grapje, steeds nieuwe kinderkleding kopen. Hoe houd je dat nu toch een beetje leuk, kinderkleding scoren? Hieronder vind je een aantal tips om te besparen op kinderkleding.
 

De tweede ronde

Juist omdat kinderkleding vaak maar zo kort gedragen wordt, kan het vaak nog een ronde mee. Als je meerdere kinderen hebt, kun je daar natuurlijk handig gebruik van maken, maar je hebt vast ook vrienden, zussen of nichtjes met kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Zorg in ieder geval dat iedereen in je directe omgeving weet dat jij blij wordt van tweedehands kleding; bijna iedereen brengt zijn kleren namelijk liever naar een bekende, dan naar de kringloopwinkel. Zelfs als je zowel een zoon als een dochter hebt, kun je kleding uitwisselen. Koop dan bij voorbaat al vaker unisex kleding die zowel leuk kan staan bij jongens als meiden. Laat je daarbij niet gek maken door labels of afdelingen in de winkel, maar wees zelf creatief. Een basic blouse met een stoere broek staat tof bij een jongen, maar met een hippe spijkerrok kan het ook prima voor een meisje!

Tip: Is er niemand meer die je blij kunt maken met je oude kinderkleding en krijg je het ook niet verkocht? Bij sommige winkels krijg je in ruil voor een zak met oud textiel een kortingsbon. Welke winkels dit zijn? Daar vertellen we je meer over hier in ons artikel 'Korting pakken met je oude kleding in zakken'. 

Tweedehands kopen en verkopen

Behalve binnen je eigen kringen, kun je natuurlijk ook op andere manieren aan tweedehands kinderkleding komen. Waar het een aantal jaren geleden nog taboe was om naar de kringloop te gaan, is het tegenwoordig juist hip als je toffe tweedehands items hebt gescoord voor jezelf of je kids! Onderzoek eens welke kringloopwinkels er in jouw buurt liggen en ga eens langs om te kijken hoe de kinderafdeling is. De ene kringloopwinkel focust namelijk meer op meubels en antiek, terwijl de andere juist een grote speelgoed-en kledingafdeling heeft! Ook zijn er overal in het land regelmatig rommelmarkten, zelfs in de winter. Kijk eens op websites als www.meukisleuk.nl voor een overzicht van markten bij jou in de buurt.

Hou je niet zo van kringloopwinkels en rommelmarkten? Dan zijn er nog altijd de bekende advertentiewebsites als Marktplaats.nl en Speurders.nl, waar je heel gericht kinderkleding en –schoenen van bepaalde merken of maten kunt vinden, of kunt zoeken naar aanbieders in je directe omgeving. Kijk regelmatig wat er wordt aangeboden: zo weet je een beetje wat er gevraagd wordt en kun je beter inschatten of iets daadwerkelijk een goede deal is! Natuurlijk zijn dit soort websites ook heel geschikt om zelf je kinderkleding op te verkopen. Een tip is daarbij om bijvoorbeeld op je zolder een paar bakken te maken, met voor elke kindermaat één bak. Past je kind iets niet meer, maar is het nog goed genoeg voor een tweede ronde, dan doe je het in de juiste bak.
Als je eenmaal een hele bak vol hebt, of je kind is helemaal uit een bepaalde maat gegroeid, dan zet je alles in één keer online. Fotografeer alles goed en zet er volledige beschrijvingen bij. Zeker het feit dat je meerdere items verkoopt is voor veel moeders aantrekkelijk; dan zijn ze in één keer klaar!

Tip: Wil je succesvol je kinderkleding verkopen op een platform zoals Marktplaats? Lees dan zeker hier eens ons artikel 'Online verkopen met succes: onmisbare tips voor het hele proces'.

Ken je koopjes

Waarschijnlijk ontkom je er niet aan om af en toe ook nieuwe kleding te kopen. Een manier om dit goedkoop te doen, is door altijd vooruit te denken en telkens wanneer er goede aanbiedingen zijn, in te slaan. Heb je bijvoorbeeld nu niets nodig, maar is er wel ergens een goede aanbieding? Koop dan alvast items in grotere maten. Bij online shops zoals Kinderkleding-tekoop.nl en Kleertjes.com staat er regelmatig een interessante korting voor je klaar!

Hierbij werkt het bakkensysteem op zolder trouwens ook goed: een bak met de volgende maat kun je zo langzaam vullen. Als je kind dan toe is aan de volgende maat, heb je al een leuke voorraad op zolder die je zo, hup, in de kast kunt leggen! Zo spreid je de kosten ook een beetje en hoef je niet ineens een heleboel te kopen. 

Creabea met kleding

Ten slotte kun je natuurlijk ook, door een klein beetje creatief te zijn, heel gemakkelijk kleding pimpen of repareren. Zit er een gat in een trui? Borduur er met een mooie draad een leuke ster overheen of naai er een applicatie op. Zit er een scheur in een broek of in de mouw van een blouse? Knip er een hele lengtestrook uit en naai er bijvoorbeeld een stuk kant of leer tussen. Zo geef je het item meteen een spannendere look! Zitten er hardnekkige vlekken in kleding? Grijp dan eens terug op middeltjes uit oma’s tijd, zoals citroensap, baking soda of azijn en je kleding kan zo weer als nieuw zijn! Door kleding niet te behandelen als wegwerpartikelen, maar er een beetje zuinig op te zijn en er iets meer moeite voor te doen, kun je niet alleen een hoop geld besparen, maar ben je ook nog eens heel goed bezig voor het milieu. Dat geeft pas voldoening!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een tip om te besparen op kinderkleding? Deel jouw tip hier onder dit artikel.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel