Mode & Verzorging / Kleding Leestijd: 4 minuten
Nog even en het carnavalsspektakel barst los! Nog op zoek naar een voordelig carnavalskostuum? Doe hier de nodige inspiratie op en houd zo wat eurootjes over voor een extra drankje. Lees het artikel

Duivel, sporter of beestje, met deze voordelige kostuums wordt carnaval een feestje!

Leestijd: 4 minuten

Nog een paar nachtjes slapen en dan.... barst het carnavalsgedruis los. Koubekken langs de weg om de mooiste praalwagens te aanschouwen, gezellig biertjes drinken, meehossen in de polonaise, even helemaal los. Een feest waar een groot deel van de Brabanders en Limburgers, maar tegenwoordig ook menig ander Nederlander vol verwachting naar uitkijkt.

Ga je mee in de gekte, maar heb je nog geen carnavalskleren klaarliggen? Met deze tips scoor je alsnog een te gek carnavalskostuum. Te gek én voordelig. Mooi, zo houd je weer extra geld over voor de nodige drankjes.

Hou het simpel

Carnaval is een feest waar gezelligheid voorop staat. Natuurlijk is het leuk om in een grappig pakje voor de dag te komen, maar dat is niet het belangrijkste. Na een paar drankjes en meedeiners merkt niemand meer wat je aan hebt. Hou het dus voor jezelf lekker simpel en duik eens je kledingkast in, of de  zolder op. Het zal je nog verbazen wat je tegenkomt en kunt gebruiken. Met deze ideeën doe je misschien al inspiratie op:

  • Trek (oude) sportkleren aan. Een voetbalshort, een oud turnpakje of misschien wel zwempak- of broek. Wat accessoires erbij, zoals neon roze/gele/groene zweetbandjes, een grappige zwemband of felgekleurde kniekousen en je outfit is klaar voor de carnaval.
  • Zoek naar een overall of schort, zet hier wat verfstrepen op en een ware Picasso of huisschilder is geboren.
  • Nog een comfortabele badjas hangen? Doe deze over je ‘normale kleding’ aan, zet een badmuts op en voilà, klaar om te feesten.
  • Haal die leren broek en dat leren jasje weer tevoorschijn en plak eventueel nog wat nep tattoos op. De stoere bikers zullen jaloers op jouw verschijning zijn.

Werk met accessoires en schmink

Vind je het niet de moeite om een paar tientjes neer te leggen voor een carnavalskostuum?  Beperk het tot de accessoires en schmink. Met een paar oortjes, een hoed, pruik, vleugels, een diadeem met frutsels of opvallende schmink heb je verder niks nodig dan een basic outfit. Denk bijvoorbeeld eens aan het volgende:

  • Duivel – zwarte broek, zwart t-shirt en duivelsoortjes
  • Fransman – baret, stokbrood en snorretje tekenen
  • Jigsaw (uit de horrorfilmreeks Jigsaw) – wit en rode schmink, zwart jasje en rood vlinderdasje
  • Sugar skull – schmink en bijvoorbeeld volledig zwarte outfit
  • Kat – oortjes en snorharen schminken

Denk creatief

Waarom ieder jaar andere carnavalskleren kopen? Is het kostuum van vorig jaar nog in een goede staat? Voel je dan zeker niet te beroerd om het dit jaar nog eens aan te doen. Vind je het wat saai om iedere keer met hetzelfde op de proppen te komen? Wees creatief en shop een vaste basis en combineer dit weer met nieuwe voordelige items.

Zo kun je bijvoorbeeld het ene jaar als ‘bij’ verkleed gaan. Het andere jaar maak je bij je zwart-geel gestreepte rokje zelf een nieuw shirt met de tekst ‘Bijdehant’. Leuke bijtjes erbij, wat bloemetjes en je kunt weer vooruit. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is een goedkoop zwart shirt (onder andere bij HEMA), een pak textielstiften of transferpapier. Nogmaals hetzelfde tenue? Druk de tekst ‘Bijzonder’ op een top en geef hier zelf verdere invulling aan.

Ikzelf heb ooit een roze tutu gekocht. Het ene jaar kocht ik hier vleugels bij en was ik een elfje. Het jaar daarop heb ik een zwart shirt bedrukt met doodshoofden en het logo van de Hell’s Angels. Paar plaktattoos en ik was geen elf meer, maar een Hell’s Angel. De tutu is ook de volgende carnaval weer uit de kast gekomen en die keer heb ik het gecombineerd met een wit shirt bedrukt met de tekst (s)elfie. Afbeeldingen van kiekjes erbij, wat fotoaccessoires meenemen... carnavalesk genoeg voor mij.

Shop slim

In heel wat winkels liggen verschillende carnavalsspullen uitgestald. In de specifieke carnavalswinkels, maar ook bij winkels zoals Kruidvat, Action en Van Cranenbroek. Tip is dan ook om de foldertjes erbij te pakken en de prijzen te vergelijken. Zo kun je al snel vele euro’s besparen. Nog een alternatief; shop je carnavalskleding online. Heel regelmatig staat er rond de carnavalsperiode een kortingscode of andere korting klaar. Nog een manier om voordelig je kostuum in huis te halen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog ideeën om voordelig verkleed te gaan tijdens de carnaval?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel