Lan
Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Carnaval staat weer voor de deur! Weet jij al hoe je verkleed gaat? Zo niet, lees dan snel verder. Wij vertellen je namelijk hoe je lekker goedkoop een mooie outfit scoort. Lees het artikel

Tips voor een goedkope carnavalsoutfit

Leestijd: 3 minuten

Ga je dit jaar ook een paar dagen carnavallen? Gezellig! Maar daarbij kan een toffe carnavalsoutfit natuurlijk niet missen. Nu hoor ik je denken: 'Alsof carnaval zelf niet genoeg gaat kosten! Niet alleen ben je geld kwijt aan de vele drankjes, maar een kostuum kan ook vrij duur zijn. Vooral als deze outfit de rest van het jaar in de kast blijft liggen. Gelukkig kun je ook een leuke look creëeren zonder een fortuin uit te geven. Dankzij onze gouden tips kun je flink besparen op carnavalskleding.

carnaval vieren

1. Kijk wat je zelf nog hebt liggen


Neem eens een kijkje in je eigen kast, de zolder, de lades onder je bed… geloof me, je zult verrast zijn door wat je nog tegenkomt. Iedereen heeft nog wel vergeten spullen liggen die nou net perfect zijn voor een feestje zoals carnaval. Verzamel een aantal van deze dingen, voeg een beetje creativiteit toe, en de kans is groot dat je al (een deel) van je outfit klaar hebt! Mocht je tijdens het feesten één of meer van deze spullen kwijtraken, hoef je in ieder geval niet bang te zijn dat je ze zult missen. Oh, en… helemaal gratis en voor niets natuurlijk!

2. Klop aan bij vrienden en familie

Toch niets leuks kunnen vinden? Of is je huis perfect opgeruimd? Dan kun je altijd nog even je carnavalsmaatjes of zelfs familie vragen. Vooral als je op pad gaat met ervaren carnavallers is de kans groot dat zij nog van alles thuis hebben liggen. In dit geval kost lenen geen geld: héél fijn! Ook is dit een leuk excuus om op bezoek te gaan bij vrienden of dat ene familielid die je alweer een tijdje niet hebt gezien.

3. Bestel goedkoop carnavalskleding online


In de winkels is het – tenzij je net een bijzondere aanbieding tegen het lijf loopt – meestal duurder om een outfit te scoren dan online te bestellen. Je kunt al een gehele outfit scoren vanaf €5,-. Een voorbeeld van een goedkope webshop voor carnavalskleding is het Feestbeest. Rondom de carnavalsperiode zijn er vaak veel kortingen waar je van kunt profiteren. Je kunt ook eens een kijkje nemen bij de Partywinkel of Coppens Warenhuis. Let wel, vaak komt er nog een klein bedrag aan bezorgkosten bij, maar zelfs dan koop je je outfit nog spotgoedkoop!

Tip: Wil je nóg voordeliger jouw kostuum scoren? Bekijk dan zeker onze Het Feestbeest kortingspagina! Hier verzamelen we de beste actuele kortingscodes. Dat doen we uiteraard ook voor De Partywinkel en Coppens Warenhuis.

carnavalskleding

4. Tweedehands carnavalskostuums


Het hoeft natuurlijk niet allemaal nieuw te zijn zoals in de winkel en op de webshops. Er zijn genoeg mensen die online ook hun carnavalskleding verkopen. Dus mocht je hier niet snel vies van zijn en wie weet nóg goedkoper uit zijn: ga er dan voor! Je kleding wordt hoe dan ook vies, dus dit hoeft zeker geen reden te zijn om deze optie buiten te sluiten.


5. Timing: wees er te vroeg of te laat bij


Is het je wel eens opgevallen dat zomerkleding in de winter voor een schijntje wordt verkocht, en winterkleding flink in uitverkoop is zodra het beter weer wordt buiten? Zo werkt het eigenlijk ook met carnaval. Als carnaval net voorbij is, willen de winkels deze kleding dan ook z.s.m. weer kwijt. Waar je eerst de hoofdprijs betaalt, betaal je nu slechts een paar euro voor een gehele outfit. Zo zie je maar… een goede voorbereiding kan zelfs het hele werk zijn!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe ga jij verkleed dit jaar?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel