Thuis / Binnen Leestijd: 5 minuten
Wil je, nu de feestdagen weer voor de deur staan, je huis ook net wat extra sfeer geven? En ben je een echte CreaBea? Trek die knutseldoos maar tevoorschijn en maak je eigen kerstdecoratie! Super leuk om te doen op een gure decembermiddag en met onderstaande ideetjes wordt het ook geheid een succes! Lees het artikel

Aan de slag met kerstdecoraties: 5 sfeervolle DIY creaties!

Leestijd: 5 minuten
In de wintermaanden brengen we weer meer tijd binnen door. De ideale periode dus om creatief aan de slag te gaan! En met de feestdagen voor de deur is het natuurlijk hartstikke leuk om je eigen kerstdecoratie te maken. Zo kun je vele soorten mooie hangers maken die je in de kerstboom of voor het raam kunt hangen, je kunt je woonkamer opleuken met allerlei fraaie kerstdecoraties of maak bijvoorbeeld je eigen sneeuwbollen van oude glazen potten. Ben je nog op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je de leukste DIY tips voor de mooiste kerstdecoraties!

#1.  Vilten hangers

Vilt staat garant voor eindeloos knutselplezier. Het is een materiaal dat je eenvoudig en snel kunt gebruiken en het is dan ook ideaal voor het creëren van je eigen kersthangers.

Knip bijvoorbeeld tweemaal de vorm van een kerstboom, ster of rendier uit en naai de delen met een mooie draad handmatig aan elkaar. Wanneer je bijna rond bent, vul je je figuur op met wat watten en vervolgens werk je het af. Bevestig een lus aan je figuur en klaar is je hanger! Uiteraard kun je het geheel nog opleuken met mooie stiksels, knoopjes of andere versieringen. Wanneer je even zoekt op de inspiratiewebsite Pinterest, zul je zien dat de mogelijkheden eindeloos zijn!

#2.  Je eigen sneeuwbol

Je kent ze wel, die glazen sneeuwbollen waar je het even in kunt laten sneeuwen door ermee te schudden. Superleuk zijn ze en ze roepen ook altijd meteen zo’n kerstgevoel op. Maar wist je ook dat je ze heel gemakkelijk zelf kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is een oude glazen pot (bijvoorbeeld één waar jam in gezeten heeft), lijm, eventueel verf, glitter en mooie kerstdecoratie of natuurlijke materialen voor in de pot.

Maak de pot goed schoon en plak met waterbestendige lijm wat mooie kerstdecoratie aan de binnenkant van het deksel. Bijvoorbeeld hier van HEMA een klein kerstboompje, een mini rendier of lama, wat dennenappels of wat mos met mooie takjes. Stop vervolgens wat sneeuwvlokken en glitter in de pot, doe er ongeveer een theelepel glycerine in, vul tot bijna aan de rand met water en doe het deksel weer op de pot en draai het geheel om. Versier het deksel door hem te verven of door er een mooi lint omheen te maken en voilà! Klaar is je zelfgemaakte sneeuwbol. Het is ook leuk om er meerdere te maken, met steeds een andere inhoud of verschillend van grootte en om die vervolgens ergens bij elkaar in je woonkamer een plekje te geven. 

Een sneeuwbol met daarin een foto van een dierbare of een bijzonder moment? Die maak je hier bij YourSurprise!

#3.  Kerstachtig gevulde glazen

Hou je niet zo van hele drukke kerstversiering of heb je weinig ruimte voor een kerstboom? Het staat ook altijd erg sfeervol om een paar lichtgekleurde, glazen vazen van verschillende groottes bij elkaar te zetten en te vullen met een paar takken.
Hang dan aan deze takken wat mooie hangers die natuurlijk ogen, zoals geverfde dennenappels, houten engeltjes of sterren gemaakt van wit papier. Less is more. Zo haal je met minimale middelen toch de kerst in huis!

Tip: Heb je de smaak goed te pakken en lijken zelfgemaakte kerstkaarten nu ook wel een goed idee? Check hier in ons artikel 'Lichtjes, kerstmutsen en sneeuw; zo maak jij dé kerstkaart van de eeuw!' hoe je de perfecte kerstkaart maakt!

#4.  Pimp je raam

Kun je een beetje mooi schrijven en heb je een vaste hand? Tover dan met een krijtstift op je raam de mooiste kersttekeningen en kerstteksten tevoorschijn! Teken bijvoorbeeld langs de bovenkant van het raam mooie slingers en laat er diverse ijssterren aan hangen, maak een versierde kerstboom op het raam of ga voor een mooie spreuk. Teken je idee eerst uit op papier om te oefenen en ga vervolgens aan de slag op je raam. Zo gemakkelijk kan het zijn om je huis in kerstsferen te brengen! Voor de iets minder creatievelingen, er zijn ook diverse sjablonen beschikbaar. Zoals deze bijvoorbeeld bij HEMA.

#5.  Eigentijdse kerststal

Ben je je oude kerststal moe? Maak dan eens zelf je kerststal! Je kunt op heel veel manieren je eigen kerststal fabriceren. Wil je het juist simpel en eenvoudig houden, houd je wel van iets aparts of wil je juist heel veel details toevoegen aan je kerststalfiguren? Het kan allemaal.

Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan kerststalfiguren van strijkkralen? Of gehaakte figuren? Een andere manier om het simpel te houden, is door silhouetten van je kerstfiguren op dik papier te tekenen, ze zwart in te kleuren en ze vervolgens met een prikker vast te zetten op een ondergrond. Je kunt ook je oude kerstfiguren zelf opnieuw van een ander kleurtje voorzien met verf, of van die mooie ouderwetse kerstfiguren tweedehands kopen en die dan onder een grote glazen stolp zetten, mooi aangekleed met bijvoorbeeld gouden glitters en versiering. Zeker weten dat jouw kerststal bekijks heeft!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij echt een CreaBea? Wat is jouw mooiste, zelfgemaakte kerstcreatie? Deel jouw creatie hieronder dit artikel... Wij zijn super benieuwd naar nog meer kerstideeën!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel