Shanice
Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Jarig zijn, iedereen moet er elk jaar weer aan geloven. Veel mensen kiezen er dan ook voor om hun verjaardag niet te vieren, zonde! Je verjaardag vieren kan namelijk op een goedkope manier, lees je mee om te zien welke tips wij voor jou hebben opgesteld? Lees het artikel

Een budget verjaardag vieren doe je zo

Leestijd: 4 minuten

Jarig zijn, iedereen moet eraan geloven, maar verjaardagen worden niet altijd gevierd. Sommige mensen willen hun verjaardag vermijden, anderen vinden het niet meer speciaal genoeg om te vieren vanaf een bepaalde leeftijd. Bovendien heeft niet iedereen de middelen om groots uit te pakken met hun verjaardag, want vieren dat je een jaartje ouder bent geworden kan hoog oplopen. Hieronder geven wij een paar tips waar je op kunt letten bij het vieren van je verjaardag, zodat je niet diep in de buidel hoeft te tasten.

1. Uitnodigingen versturen

Een uitnodiging hoeft ook helemaal niet prijzig te zijn. Je hebt op internet verschillende formats die je kunt gebruiken om een uitnodiging op te stellen voor jouw feestje. Deze uitnodiging kun je dan gemakkelijk versturen via Whatsapp, zo bespaar je op inkt

 

om te printen en postzegels om te versturen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een event aanmaken op Facebook of een groepsapp op Whatsapp.

2. Zorg voor standaard slingers

Als je versiering koopt en er goed mee om gaat, dan kunnen die nog jaren mee gaan. Voor elk feest nieuwe versiering kopen is natuurlijk onzin en kost onnodig geld. Als je zorgt dat je versiering in huis haalt, die bij elk feestje past, voor jong en oud dan kunnen die wel een aantal jaren mee gaan. Het is niet alleen zonde van je geld, maar ook slecht voor het milieu, om elk jaar nieuwe slingers te kopen. Vlaggenlijnen zijn in de meeste gevallen van plastic gemaakt en kunnen daarom met gemak gerecycled worden! De feestversiering van HEMA is heel divers en goedkoop!

 

3. Koop je boodschappen wijs in

Jumbo, Lidl en Aldi zijn goede supermarkten om je boodschappen te halen als je een feestje hebt te vieren, om de volgende redenen.

Goedkoop

Jumbo, Lidl en Aldi zijn drie van de goedkoopste supermarkten.We nemen als voorbeeld even de jumbo, daar hebben ze ook altijd leuke seizoens- en weekaanbiedingen, die het nog voordeliger maken. Frisdrank, bier en borrelnootjes/chips zijn meestal seizoensaanbiedingen, waardoor je nog goedkoper uit bent. Daarnaast kun je een heel handig lijstje vinden, waar alle voordelige

 

hapjes op staan, die jouw feestje compleet maken!

Gebak

Ten slotte heeft de jumbo een actie met gebak. Als je de week voor of na je verjaardag een taart besteld, krijg je 20% korting. Dat is natuurlijk een leuke deal om gebruik van te maken als je je verjaardag gaat vieren, mits je deze dicht op je verjaardag viert natuurlijk, want anders is de deal niet meer geldig.

4. American party

Er vliegen tegenwoordig erg veel tradities en cultuur over van Amerika naar Nederland. Zo komen natuurlijk heel veel fastfoodrestaurants onze kant op, maar ook andere gebruiken die we hier eerder nog niet kende. De American party is er een van en de insteek hiervan is erg simpel en handig. Iedereen neemt zelf iets mee naar een feestje. Dat kan drinken of eten zijn. Je hoeft zelf dus weinig voorbereidingen te treffen én je hoeft geen rekening te houden met iedereen zijn allergieën of dieetwensen. Wat nog meer handig hieraan is, om gewoon alles op een tafel te zetten met bordjes erbij en kaartjes met wat het allemaal is. Zo hoef je op de avond zelf ook niet rond te gaan met de hapjes, waar je ook weer mee ontlast wordt.

5. Muziek

Een DJ inhuren om de muziek te verzorgen is handig, want je hebt er zelf geen omkijken naar vooral als het een druk feestje wordt. Maar het kost ook wel veel geld om zo’n iemand heel de avond je bezoek te laten entertainen. Pak het daarom slim aan en maak een lijst aan op Spotify/Soundcloud en speel deze af op je feestje. Heb je geen box om je muziek aan te hangen? Dan is er vast wel iemand in de familie of vriendenkring die je daarmee kan helpen en anders kun je misschien de boxen van de TV gebruiken. Lukt dit toch niet om verschillende redenen? Zet dan gewoon de radio via de TV aan. Op feestjes wil iedereen toch graag met elkaar kletsen, de helft heeft waarschijnlijk niet eens door welke muziek er gedraaid wordt de hele dag/avond.

2 Reacties
  1. Claudia Claudia

    Shanice wat een leuke en zeker bruikbare tips!Leuk artikel voor een betaalbare verjaardag.

  2. Claudia Claudia

    Shanice wat een leuke en zeker bruikbare tips!Leuk artikel voor een betaalbare verjaardag.

Reageer ook op dit artikel