Lan
Elektronica / Trends Leestijd: 4 minuten
We hebben ons er allemaal wel eens schuldig aan gemaakt: muziek downloaden. Maar is het nog steeds nodig om al je muziek te downloaden? Tegenwoordig zijn er diverse opties om je favoriete muziek te kunnen beluisteren. Wij hebben de beste keuzes overzichtelijk voor je verzameld. Lees verder en na enkele minuten ben jij volledig op de hoogte van alle huidige mogelijkheden in de muziekwereld! Lees het artikel

Tips en tricks om gratis muziek te luisteren

Leestijd: 4 minuten
gratis muziek

Krijg jij ook weleens een instant happy feeling wanneer jouw favoriete nummer op de radio voorbij komt? Dit wordt namelijk veroorzaakt door het stofje dopamine, dat door je hersenen wordt aangemaakt. Ditzelfde stofje komt bijvoorbeeld ook vrij als je verliefd bent of iets lekkers aan het eten bent. Muziek kan je dus een goed gevoel geven! Genoeg reden om eens te onderzoeken hoe jij gratis muziek kan vinden en je dagelijkse dosis dopamine kan verkrijgen.

Hoe deden we dat vroeger ook alweer?

Er zijn diverse mogelijkheden beschikbaar om jouw favoriete muziek te beluisteren. Laten we beginnen met het downloaden van muziek. Vroeger (we voelen ons allen even heel oud...) waren we druk aan het downloaden met software zoals: LimeWire, KaZaa, BearShare en vele andere opties. Deze programma's waren toentertijd razend populair. Daarentegen was de kwaliteit niet altijd even goed en kwamen er zo nu en dan wat virussen mee bij de downloads. Zeker niet ideaal dus.

Tegenwoordig gratis muziek downloaden

Tegenwoordig zijn er nog steeds mogelijkheden om muziek te downloaden, maar dan met name muziek die rechtenvrij zijn. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld: NoCopyRightSounds. Het platform is groot geworden op YouTube en kent ondertussen al meer dan 20 miljoen volgers. Opkomende artiesten kiezen er voor om hun muziek gratis aan te bieden en krijgen daar een onwijs groot bereik voor terug. DJ Alan Walker is namelijk via dit platform bekend geworden en is nu een multi-platinum DJ die samenwerkt met de grootste artiesten op aarde. Bij elke video vind je ook een download link van desbetreffend nummer. Oftewel; gratis muziek downloaden van opkomende artiesten en dat in hoge kwaliteit!

Downloaden vanaf YouTube?

Helaas is niet alle muziek op YouTube beschikbaar om gratis te downloaden. Uiteraard is dit via een kleine omweg alsnog te realiseren. Houd er wel rekening mee dat de kwaliteit lager zal zijn. Het downloaden van YouTube muziek doe je als volgt:
1. Kopieer de url (www...) van je favoriete nummer uit uit de adresbalk in je browser.
2. Ga naar Google en zoek op 'Youtube Downloader'.
3. Bekijk welke website jouw voorkeur heeft en plak de gekopieerde url.
4. Download en beluister je gedownloade muziek.

muziek

Het streamen van muziek

Tegenwoordig is muziek streamen de meest gebruikelijke manier om al je favoriete muzikanten te beluisteren. Je bent waarschijnlijk al bekend met Spotify; gratis muziek luisteren, met geregeld betaalde reclames tussen de nummers door. Deezer is ook een bekende streamingdienst en richt zich meer op familie abonnementen, maar biedt hetzelfde aanbod als Spotify. Bij beide aanbieders dien je wel een abonnement af te sluiten à € 9,99 voor als je de nummers offline wilt beluisteren.
Een extra optie is Soundcloud. Dit is tevens een streamingdienst en volledig gratis. Hier kom je voornamelijk opkomende DJ's tegen, die hier hun tracks of dj-sets willen delen met het grote publiek. Vooral interessant wanneer je de welbekende popnummers van de radio een beetje zat begin te raken.

Pas wel op wat je binnenhaalt

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere mogelijkheden. In veel gevallen wordt de muziek via diverse torrent sites aangeboden. Het risico dat je iets binnenhaalt dat schadelijk is voor je computer of laptop is groot. Vandaar dat het advies is om altijd te kiezen voor een bekend platform. Hiermee ben je altijd verzekerd van de gewenste veiligheid en een hoge kwaliteit.

Geniet van de muziek

Ben je dus op zoek naar gratis muziek; probeer dan verschillende platforms uit en kijk wat het beste bij jou past. De één kiest voor gemak en de anders weer voor kwaliteit of prijs. Veel aanbieders geven ook de mogelijkheid om hun aanbod voor een bepaalde periode uit te proberen. Dit is de ideale manier om te achterhalen wat het beste aansluit op jouw wensen en behoeften. Eén ding blijft natuurlijk het belangrijkste... en dat is om niet te vergeten te genieten van de muziek!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog tips om gratis muziek te luisteren?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel