Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Zou jij je woonkamer graag opnieuw inrichten, maar heb je een beperkt budget? Goedkoop.nl schiet je graag te hulp en schotelt je de beste tips voor om zo voordelig mogelijk toch een prachtig mooi, nieuw interieur te verkrijgen. Lees je mee?! Lees het artikel

Goedkoop je woonkamer inrichten; hoe doe je dat?

Leestijd: 4 minuten

Je droomhuis inrichten volgens je wensen, dat is al moeilijk zat. Maar wat als je een beperkt budget hebt? Is het dan onmogelijk om je eigen plekje volgens je persoonlijke stijl in te richten? Absoluut niet! In dit blog geven we je een aantal tips hoe je je woonkamer inricht wanneer je een beperkt budget hebt.

 

woonkamer inrichten

 

Kies je stijl

Voordat je begint met zoeken naar de juiste creaties is het belangrijk om te bepalen welke stijl je gaat hanteren. Houd je van modern, klassiek, landelijk, industrieel of een combinatie van meerdere stijlen? Maak hierin een keuze, zodat je bewust op zoek kunt gaan naar de juiste meubels en accessoires. Kijk bijvoorbeeld op Pinterest voor om inspiratie op te doen.

Bepaal je budget

Voordat je begint met het verdiepen in een fijne bank met leuke kussentjes is het zaak om een budget te bepalen. Schrijf voor jezelf concreet op hoeveel alles mag gaan kosten. Specificeer dit per onderdeel . Dit kan er bijvoorbeeld zo uit komen te zien;

Meubels 
Bank €...
Tafeltje €...
TV meubel €...
Lamp €...

Accessoires 
Schilderij €...
Kussens €...
Vloerkleed €...
Planten €...

Ben hierin ook kritisch naar jezelf. Ga jezelf niet in de schulden werken en beperk je tot wat je nodig hebt. Als je op het einde nog geld hebt over, kun je alsnog kiezen voor wat extraatjes.

Doe vooraf research

Omdat je helaas niet de financiële middelen hebt, wat overigens ook helemaal niet erg is, raden we je aan om veel onderzoek te doen naar winkels waar ze producten aanbieden die bij jouw stijl passen. Dankzij de vele informatie die online te vinden is, in combinatie met foldertjes, is het zeker mogelijk om vooraf voldoende research te doen naar passende meubels en accessoires. Maak hier ook zeker een soort van moodboard van, zodat je jouw stijl en favoriete items ook visueel hebt en je gericht kunt gaan zoeken.

Koop meubels slim in

Meubelzaken hebben wekelijks aanbiedingen. Zijn dit niet de wekelijkse aanbiedingen, dan worden er ook nog regelmatig outlets gehouden. Er is altijd wel een outlet ergens waar je voor weinig geld meubels kunt inkopen. Dit zijn voornamelijk oude collecties, maar dat betekent niet dat deze minder goed zijn. Integendeel zelfs, deze meubels zijn ook gemaakt van hoge kwaliteit materialen en hebben een mooie afwerking.

Een outlet vinden kun je het beste online doen. Zoek op meubel outlet + je regio en je vindt ongetwijfeld een passend resultaat. Ook in weekbladen, folders en kranten vind je regelmatig leuke aanbiedingen.

Heb je een mooie meubel gevonden? Zoek dan op de productnaam in Google. Zo zie je in een ogenblik de prijs van concurrenten. Wellicht kun je het ergens nog goedkoper vinden. Ook zijn er online meerdere community ’s (voornamelijk via Facebook) waar meubels (gratis) worden aangeboden. Meld je hier dus zeker voor aan.

Tweedehands artikelen

Met de aanschaf van tweedehandsartikelen kun je ook behoorlijk besparen op je kosten. Tweedehands is inderdaad al gebruikt, maar dat wil niet vanzelfsprekend zeggen dat het in mindere staat is. Kijk echter wel kritisch naar de meubels/accessoires die worden aangeboden. Op marktplaats worden ook vaak door meubelzaken meubels aangeboden (showroommodellen), die je voor een prikkie kunt kopen.
 

woonkamer mooi inrichten

Finishing touch met accessoires

Accessoires maken je stijl helemaal af. Op deze kostenpost kun je echter ook meer besparen dan je denkt. Hoe doe je dit? Bezoek eens een rommelmarkt of kringloopwinkel, blader wederom eens door foldertjes of zoek online naar goedkope accessoires zoals een leuk en goedkoop schilderij, kussentjes of vloerkleden. Houd je van een vintage/ouderwetse woonstijl? Kijk dan een op zolder bij je ouders/overgrootouders. Je zult versteld staan welke passende accessoires je daar vindt.

Wil je naast je woonkamer ook je kantoor goedkoop inrichten? Lees dan dit artikel. Heel veel succes met het goedkoop inrichten van je woonkamer!

Dit artikel is geschreven door Schilderijenshop. Hun liefde voor kunst hebben zij vertaald door het oprichten van een eigen schilderijenshop. Dit is zowel een fysieke als een online winkel, waar zij een ruim en gevarieerd aanbod met prachtige schilderijen in alle prijsklassen hebben. Zo willen zij kunst voor iedereen toegankelijk maken. Schilderijenshop is een gevestigde naam in de kunstsector en is dus kortom dé webshop voor kunstliefhebbers pur sang.

1 Reactie
  1. Schilderijen Sale Schilderijen Sale

    Een leuk artikel met geweldige tips! Je huis inrichten is zeker iets persoonlijks en leuk ook nog! Het afwerken met accessoires is zeker een must in (bijna) 2019.

    Groeten,
    Schilderijen Sale

Reageer ook op dit artikel