Thuis / Binnen Leestijd: 5 minuten
Pas een bedrijf gestart en het is de hoogste tijd om je kantoor in te richten? Dat je er liever niet al te veel aan spendeert, snappen we maar al te goed. Hoe je het toch stijlvol en goedkoop aanpakt, dat hebben we even voor je uitgezocht. Lees het artikel

Je kantoor goedkoop inrichten? Dat doe je zo!

Leestijd: 5 minuten

In een kantoor waarin je je goed voelt, kun je beter werken. En als er af en toe klanten in je kantoor komen, moet het natuurlijk helemaal netjes ingericht zijn. Je kantoor is dan niet alleen de plek waar jij je thuis moet voelen, maar ook je visitekaartje. Een goed ingericht kantoor is dus best belangrijk. Maar wat als je een beperkt budget hebt? Dan gebruik je gewoon deze 7 tips om je kantoor goedkoop in te richten!

1. Vloer en muren

Een goede kantoorvloer is glad, strak en gemakkelijk schoon te houden. Een laminaatvloer is een prima optie en is goedkoop te vinden. Zeker als je in staat bent om de vloer zelf te leggen, heb je al snel een hele mooie maar goedkope vloer in je kantoor. De muren en het  plafond schilder je (gebroken) wit. Je kunt met een aantal decoraties sfeer creëren, wat veel goedkoper is dan gekleurde muurverf.

2. Raambekleding

Kies voor een goedkope maar praktische raambekleding. Een goedkope raamfolie met leuk design kan zorgen voor privacy in het kantoor als dat op de begane grond is. Raambekleding zoals jaloezieën of rolgordijnen zijn verder handige raamdecoraties. Wil je goedkope raambekleding, dan zoek je een goede aanbieding. Bij voorkeur ga je voor een raambekleding die je zelf op maat kunt maken, wat bijvoorbeeld goed kan met jaloezieën.

3. Verlichting

Een goedkope verlichting voor kantoren is TL verlichting. Een TL-buis is veel goedkoper dan de meeste andere verlichtingsbronnen en geeft prima licht om bij te werken. Bovendien kost een TL-buis vrij weinig stroom. Wil je de iets ‘luxere’ variant? Dan ga je voor een LED-TL. Nu een iets grotere investering, maar je verdient deze al heel snel terug door het lage energieverbruik.

4. Meubilair

Je hoeft niet perse naar een heel dure specialist om goede kantoorspullen te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een faillissementsverkoop. Vaak een prima plaats om goede en goedkope meubels te vinden voor je kantoor. Denk bij aanschaf wel altijd om de ergonomie. Het is natuurlijk leuk als je geld bespaart op je bureau of bureaustoel, maar als jij of je werknemer vervolgens RSI-klachten krijgt, kan de inrichting toch ineens behoorlijk duur uitvallen.

5. Apparaten

In een kantoor werk je meestal met een aantal apparaten. Denk bijvoorbeeld aan een goede laptop en een printer. Op de apparaten kun je vaak wel geld besparen door slim te kiezen. Je kunt natuurlijk graag het duurste Apple model willen, maar een eenvoudig model Windows laptop werkt ook prima en is vele malen goedkoper. Je kunt bij een duurder model wel kijken voor een tweedehands model. Bij een printer is dat wat minder verstandig. Deze worden vaak weggedaan omdat ze niet meer zo goed werken. En omdat een nieuwe printer ook niet zo duur is, kun je daarin beter voor een nieuwe gaan.

6. Decoraties

Tijd om de inrichting van het kantoor af te maken met wat mooie decoraties. Ook hier geldt dat je niet perse naar een dure winkel hoeft. Breng kleur in het kantoor door te kiezen voor grote afbeeldingen aan de muur. Verder doet een vaas met (nep)bloemen het vaak leuk om wat extra sfeer te brengen. Houd het kantoor vooral rustig en neutraal, want dat bevordert de werksfeer. Het enige wat de decoratie moet doen is ervoor zorgen dat het kantoor geen kille en onpersoonlijke uitstraling heeft.

7. Persoonlijke touch

Als laatste breng je een persoonlijke touch in je kantoor. Een fotootje van je gezin bijvoorbeeld. Maak de werkplek duidelijk die van jou, zodat je je er thuis voelt. Natuurlijk hoef je niet te overdrijven, maar kies dingen die jou motiveren in je werk. Misschien is dat wel een afbeelding van jouw favoriete voetbalteam. Komen er klanten in je kantoor? Dan houd je de persoonlijke dingen natuurlijk wel netjes!

De sleutel naar een goedkoop ingericht kantoor is vooral het bijstellen van je verwachtingen. Je hoeft nu eenmaal niet naar allerlei dure winkels om de spullen te halen. Het is natuurlijk belangrijk dat de inrichting goed wordt gedaan en dat je een fijne uitstraling krijgt. Maar dat kan ook heel goed als je het low budget aanpakt. Door bijvoorbeeld te zoeken naar goedkopere tweedehands meubels kun je al heel veel geld besparen. En advies hoef je niet te vragen aan een dure interieuradviseur: laat gewoon een paar vrouwen in je kantoor komen om wat gratis advies te geven en je hebt in no time meer gezelligheid en sfeer op je werkplek!

Dit artikel werd geschreven door Judith Möhlmann. Als zzp'er en thuiswerkende moeder, is ze al enkele jaren schrijver van de meest uiteenlopende artikelen. Als zuinige Zeeuw is geld besparen er met de paplepel in gegoten. Het is dan ook haar grote uitdaging om zoveel mogelijk manieren te vinden om geld te besparen. Natuurlijk is het wel een voorwaarde dat het leven ook comfortabel en leuk blijft!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat vind jij belangrijk bij kantoorinrichting?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel