Lan
Thuis / Binnen Leestijd: 3 minuten
Naarmate je ouder wordt, moet je noodgedwongen nadenken over je woonsituatie. Vooral de trap is voor veel ouderen een obstakel. De oplossing? Investeer in een traplift en blijf langer thuis wonen. Wij vertellen hoe je goedkoop een traplift in huis haalt. Lees het artikel

Traplift aanschaffen? Waarom niet tweedehands?

Leestijd: 3 minuten

Of het nu is door ouderdom of een aandoening, er kan een moment komen dat traplopen van de normaalste zaak van de wereld verandert in een ware uitdaging. Dat moment kun je voor zijn door te verhuizen naar een gelijkvloerse woning of misschien wel een aanleunwoning, maar je kunt ook een traplift installeren, zodat je langer kunt genieten van je vertrouwde stekkie.

Nu kan het laten installeren van een traplift afhankelijk van allerlei factoren behoorlijk prijzig zijn. Tegenwoordig kun je echter ook kiezen voor een tweedehands traplift.

Het grote voordeel van een tweedehands traplift

traplift

Het allergrootste voordeel is natuurlijk de prijs. Die is een stuk lager dan een nieuwe traplift. Nu hoef je niet bang te zijn dat de gebruikte traplift op hol slaat en uit de bocht vliegt, of dat ie er halverwege de trap mee ophoudt. Tweedehands trapliften worden namelijk perfect onderhouden en geleverd alsof het een gloednieuw exemplaar is. Dat wil zeggen dat er ook garantie geleverd wordt. Je krijgt dus dezelfde zorg en kwaliteit, voor een zeer voordelige prijs. Dit maakt de aanschaf van een traplift een stuk laagdrempeliger en interessanter.

Wat kost een traplift?

Op de vraag: ‘Wat kost een traplift?’ heb je niet zomaar een antwoord. De kosten hangen namelijk af van verschillende factoren. Zo draagt het model van je trap bij aan de prijs, maar ook het type traplift en de keuze voor tweedehands of toch een nieuwe dragen bij aan de prijs. Daarnaast is het vaak mogelijk om een vergoeding te krijgen op basis van de Wmo of een compensatie vanuit de Wet langdurige zorg.

Prijsindicatie tweedehands traplift

Ben je nieuwsgierig of een tweedehands traplift echt wel zo voordelig is, dan is er een indicatie van de kosten. Zo heb je een traplift voor een rechte trap vanaf € 1490,-.  Een traplift voor een trap met één bocht heb je vanaf € 2490,-.  Een traplift voor een trap met twee bochten heb je vanaf € 2690,-.

Ben je geïnteresseerd in een traplift en wil je een exacte prijsopgave, dan kun je een afspraak maken met de trapliften leverancier. Deze komt dan thuis de trap opmeten en de wensen en mogelijkheden bespreken, waarna je een offerte op maat krijgt.

Ouderen en mindervaliden die niet het budget hebben om een traplift te kunnen aanschaffen, hebben de mogelijkheid om een traplift te huren. Dit zorgt ervoor dat iedereen de hulp krijgt die nodig is en kan iedereen zo lang mogelijk genieten van zijn eigen huis.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Overweeg jij om te investeren in een traplift?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel