Shanice
Thuis / Binnen Leestijd: 5 minuten
De vakantie is alweer voorbij en je hebt vast leuke foto's gemaakt als herinneringen voor later. Maar, wat doe jij met die foto's? Blijven ze op je telefoon staan of gebruik je nog ouderwets een fotocamera? Het is natuurlijk zonde om die mooie vakantiefoto's niet te gebruiken. Er zijn verschillende creatieve oplossingen om jouw herinneringen van de vakantie dicht bij je in huis te dragen. Lees het artikel

Wees creatief met je vakantiefoto's

Leestijd: 5 minuten

De vakantie is voorbij gevlogen, scholen zijn weer begonnen en collega’s stromen weer binnen. Voordat je het door hebt ben je weer druk en je bent al snel terug in je oude ritme. De foto’s die je hebt gemaakt tijdens de vakantie, daar wordt een keer doorheen gescrold als je bij je ouders op visite bent. Fotoboek zijn van de vorige eeuw, toch? Want wie heeft daar nog tijd voor met een drukke baan en/of studie? Kortom, de herinneringen zijn leuk, maar de foto’s blijven op je telefoon staan en nemen alleen maar veel ruimte in beslag. Hieronder hebben we 7 DIY tips om ervoor te zorgen dat je makkelijk iets  leuks met je foto’s kan doen.

1. Hang fotolijstjes aan de muur

Ik hoor je al denken, nee geen foto’s op de muur, dat is veel te druk. Maar, druk hoeft het niet te zijn. Je kunt subtiel beginnen of

 

een wand kiezen waar niet veel meubels staan, waardoor de muur rustiger overkomt.

Kies dan wel voor dezelfde fotolijstjes als je het rustig wil laten overkomen. Wil je toch voor iets drukker gaan? Kies dan fotolijstjes in verschillende formaten. Je kunt ook voor verschillende fotolijstjes gaan, zodat de muur nog wat drukker overkomt en een echte eyecatcher in jullie huis wordt.

Wil je toch meer geld uitgeven en een paar mooie vakantiefoto’s in huis hangen? Denk dan bijvoorbeeld aan een foto op hout, forex, canvas, aluminum of kurk. 

2. Plak je foto’s op de muur

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om helemaal geen fotolijstjes te kopen, maar juist losse foto’s op je muur te plakken. Goedkoper kan het bijna niet. Je kunt dan ook weer hetzelfde formaat afdrukken, of juist allemaal verschillende groottes. Een tip: zorg ervoor dat je foto’s mooi helder zijn en ongeveer in dezelfde kleurtinten. Dit geeft een mooi effect, omdat het één geheel lijkt. Moeite met de foto’s afdrukken? Laat Hema dan het werk voor jou doen.

3. Hang je foto’s op aan touw

Lijkt het je niks om al die foto’s op de muur te plakken? Span dan gewoon een touwtje of lint. Hier kun je dan de foto’s aan ophangen met kleine wasknijpers of paperclips. Dit geeft een erg speels effect, vooral als je het touwtje wat losser spant, zodat de foto’s in een halve maan aan de muur komen te hangen.

4. Wees creatief

Vind je deze ideeën allemaal te standaard en wil je iets creatievers? Koop dan een hoepel en een brede rol lint. Je kunt hier zelf een mooi en speels fotoframe van maken. Je begint met de hoepel op te vrolijken, spuit deze in een andere kleur, versier ‘m met een gekleurd lint, stickers, nep bloemen, etc. Als de hoepel gepimpt is, kun je het lint in rechte banen om de hoepel draaien, waardoor je de hoepel als het ware dicht maakt. Als je tevreden bent over het ontwerp, dan kun je beginnen met de foto’s op het lint te plakken. Plak ze dan niet op één lijn, maar verdeel de foto’s om en om. Het geeft een speelser effect, waardoor de hoepel een echte eyecatcher is. Je kunt deze natuurlijk ook aan de muur hangen.

Een ander idee is om meerdere hoepels aan elkaar te maken door middel van touwtjes. Het mooiste is dan om verschillende formaten te hebben en de bovenste ring boven te hangen. Plak op elke hoepel een aantal wasknijpers en/of paperclips, waar je later de foto’s aan gaat hangen. Let er wel op dat er genoeg ruimte tussen elke paperclip/wasknijper zit, want anders kunnen de foto’s niet vrij hangen.

5. Maak een slinger

Je kunt ook op verschillende manieren een slinger maken van je foto’s. Maak bijvoorbeeld met een perforator gaatjes in elke foto en rijg er een touwtje doorheen. Zorg dan wel dat je genoeg touw hebt en dat de foto’s niet te dicht op elkaar hangen.

Tevens, kun je een verticale slinger maken. Plak alle foto’s aan elkaar door middel van een plakbandje. Zorg dat ze goed vast geplakt zitten en vouw ze dan als een traploper. Vooral met polaroid foto’s is dit een leuk idee. Je kunt deze slinger aan je muur, deur of plafond hangen, maar een ander idee is om ze in een doosje op te vouwen. Bevestig dan aan de bovenkant een lusje of touwtje, waardoor je de eerste foto eruit kan halen. Als je de foto’s goed gevouwen hebt als een traploper, dan komen de rest van de foto’s van zelf.

6. Maak een kalender

Ben je nou niet zo creatief of heb je echt geen tijd om bovenstaande ideeën uit te voeren? Spendeer er dan iets meer geld aan en maak bijvoorbeeld een leuke kalender van jullie vakantie. Elke maand een nieuwe herinnering waar jullie nog jaren van kunnen genieten. Hulp nodig? Schakel dan Albelli in.

7. Maak jouw fotoboek op Polarsteps


De bovenste tips zijn leuk als je de foto’s al hebt gemaakt. Ga een dag creatief te werk en je foto’s hangen. Ik heb ook nog een leuke tip voor jullie tijdens de vakantie. Tegenwoordig maakt iedereen foto’s op zijn smartphone en het kan nog wel eens een gedoe zijn om de foto’s op je laptop te zetten. Met polarsteps heb je daar geen last meer van. Je download deze app en hij laat vanzelf zien welke tripjes jij gemaakt hebt, door de locatie van jouw foto’s. Op een wereldkaart geeft ie aan waar je allemaal geweest bent, vooral leuk als je een wereldreis gaat maken. Upload bijvoorbeeld elke avond je foto’s in polarsteps. Je kunt er dan nog leuke tekstjes bij zetten en aan het eind van je vakantie maakt Polarsteps een fotoboek van jouw reis. De indeling kun je zelf nog altijd veranderen. Minder tijd kwijt qua uitzoeken, maar toch een leuk fotoboek waar je zelf heel weinig aan hoeft te doen, klinkt dat niet interessant? Vind je het toch veel leuker om zelf een fotoboek te maken, bekijk dan deze tips.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke tips ga jij uitproberen met jouw vakantiefoto's? We horen het graag in de reacties. Vergeet jullie eigen ideeën ook niet met ons te delen!    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel