Thuis / Binnen Leestijd: 4 minuten
Sinterklaas is bijna het land uit en de Kerstman staat in de verte al toe te kijken naar het moment dat hij ons mag gaan verblijden met kleurrijke pakjes onder een versierde kerstboom. Ga dus snel aan de slag en haal een stukje bos in huis! De meesten weten echter ook dat dit flink wat kosten met zich meebrengt. Gelukkig zijn er heel wat manieren om te besparen op je kerstboom. Lees hier hoe! Lees het artikel

Zó vind jij de perfecte kerstboom!

Leestijd: 4 minuten

Om een geschikte kerstboom te vinden maak je allereerst de keuze of je een natuurlijke kerstboom kiest of voor de kunststof variant gaat. We helpen je een handje door de voor- en nadelen van beide bomen toe te lichten.

De traditionele natuurlijke kerstboom

boom

De juiste dennenboom kiezen, altijd een lastige opgave. Enerzijds is de zoektocht naar de juiste boom een leuk avontuur en staan de kids te springen om mee te gaan – anderzijds is het afstruinen van winkels en het inladen van de boom in de auto een struikelblok. Al die dennennaalden die in de auto achterblijven mogen we vervolgens de volgende dag opruimen, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het pijnlijke moment wanneer je per ongeluk op een naald stapt.

Toch brengt dit hele dennen-fiasco wel een kerstgevoel met zich mee. Wanneer de boom eenmaal staat en de lichtjes branden mag je je ook wel even trots voelen. De heerlijke bosgeur overspoelt de woonkamer en de twinkelende kerstballen maken elke avond toch ietsje specialer. Een boom in je woonkamer zetten wordt namelijk alleen met de kerstperiode sociaal geaccepteerd, dus neem het moment en geniet ervan!

Kijkend naar de kosten verschilt het heel erg welke kerstboom je in huis neemt. De populairste soorten zijn de fijnspar, Nordmann, Blauwspar en de Servische spar.

  • Fijnspar: Dit is de traditionele en meest gebruikelijke naaldboom. Voor een fijnspar ben je rond de 15 euro kwijt.
  • Nordmann: De Nordmann heeft erg veel naalden en is een volle kerstboom. Dit maakt hem wel lastiger te versieren. Hij maakt dit goed dankzij zijn heerlijke geur! Je haalt de Nordmann thuis voor rond de 20 euro.
  • Blauwspar: Een blauwspar onderscheidt zich van andere bomen dankzij zijn unieke mooie blauwe gloed. Het nadeel van deze dennenboom zijn de prikkende naalden. Hij is vaak wat duurder; rond de 25 euro.
  • Servische spar: Deze spar wordt ook wel de zilveren spar genoemd omdat hij een zilveren gloed over zich heen heeft. Hij lijkt op de Blauwspar maar is vaak wat dunner. Je kunt hem ook voor rond de 25 euro binnenhalen.

Er zijn ook een aantal gezondheidsvoordelen toe te schrijven aan een natuurlijke kerstboom thuis hebben. De dennengeur zou ontspannend werken en is een perfect antistressmiddel. Daarnaast zou het goed zijn voor de luchtwegen. Hier is alleen nog geen wetenschappelijk bewijs voor; dus misschien is het maar een kerstfabeltje. Hoe dan ook adem je een frisse dennenlucht in, dat is natuurlijk altijd fijn. Wil jij een kerstboom thuis halen voor 1 euro? Lees hier hoe het werkt. 

auto

Goed doel

Je kunt met de aankoop van een natuurlijke kerstboom vaak een goed doel steunen! Kijk eens in je wijkkrant of er een doel in de buurt is die jij kan steunen.

De kunstkerstboom

Tegenwoordig is de kunstkerstboom bijna niet meer van de echte te onderscheiden, zeker als je een kwalitatieve kunstboom uit een goede winkel haalt. Hier doe je jaren mee en wanneer je deze met een dennengeurspray insprayt hoef je de kerstgeur ook niet te missen. Wat is dan toch de reden om deze niet in huis te halen?

Nadelen

Om te beginnen met de negatieve kant; je zult er plek voor moeten hebben. Nu kun je de meeste bomen in een kleine doos opbergen, toch zult je hem het hele jaar ergens in je huis of garage moeten bewaren. Daarnaast mist de kunstkerstboom het natuurlijke element omdat het geen levende boom is. Je kunt dit zelf creëren maar men vindt dat toch niet helemaal hetzelfde.

Voordelen

Geen prikkende takken, niet de hele dag door dennen stofzuigen, en geen gedoe met elk jaar een boom zoeken. Genoeg redenen om te investeren in de plastic variant.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Check deze Blokker kunstkerstboom eens met flinke korting! Haal hem snel in huis want op=op!

Tijd voor een kerstboom!
choco

Conclusie

Of een kerstboom erbij hoort met Kerstmis? Daar kunnen we volmondig JA op zeggen. Qua kosten is het beter om een kunstboom te kiezen omdat deze veel langer meegaat dan zijn natuurlijke variant. 
Toch heeft een natuurlijke kerstboom ook zijn voordelen. Uiteindelijk maak je de keuze gebaseerd op de moeite die je ervoor wil doen en het gevoel wat je erbij hebt. Wil je liever gemak en maak je het zelf wel gezellig? Kies de kunstkerstboom. Die haal je bijvoorbeeld bij de HEMA of bij de Blokker. Ga je graag een stapje verder en wil je de Christmas-feeling helemaal omarmen? Kies dan voor de traditionele variant. Daarvoor kijk je bijvoorbeeld bij de IKEA

Tip: Besparen op de kunstkerstboom
Je kunt ook zelf een kerstboom in elkaar knutselen! Zoek eens op Pinterest voor de mooiste ideeën of laat je creativiteit de vrije gang gaan.

Hoe dan ook wenst Goedkoop.nl je een heerlijke kerstperiode toe!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat voor kerstboom haal jij dit jaar in huis?    Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel