Thuis / Buiten Leestijd: 4 minuten
Zou je wel eens wat vaker op de fiets willen springen, maar op de een of andere manier grijp je elke keer weer naar je autosleutels? In dit artikel worden alle voordelen die het fietsen heeft benoemd. Laat je overtuigen en spring morgen nog op die fiets! Lees het artikel

Goed zomervoornemen: met deze tips pak je vaker de fiets

Leestijd: 4 minuten

Nederland is een fietsend land. Met zo’n 22,7 miljoen fietsen staan we bekend als hét fietsland. Toch kan je je tot een van de velen rekenen als je nog vaak de auto pakt in plaats van de fiets. Je bent je waarschijnlijk niet bewust van alle voordelen die het fietsen heeft ten opzichte de auto of het openbaar vervoer. Laat je overtuigen door verder te lezen!

Gezondheidsvoordelen

Vrouw op fiets in grasveld

Een open deur, maar toch wel belangrijk om te benoemen: fietsen is gezond! Beweging in de buitenlucht; wat wil je nog meer? Meerdere onderzoeken tonen aan dat fietsen je gemoedstoestand verbetert en een positief effect heeft op lichaam en geest. Het makkelijke van fietsen is dat het altijd en overal kan. Laat die auto staan en maak er een gewoonte van met de fiets naar je werk of school te gaan. Twee keer vijftien minuutjes per dag zou al tot verbetering moeten leiden. Hierbij pak je gelijk je dagelijkse beweging mee en verbrand je de nodige calorieën. Wie dertig minuten per dag beweegt kan zelfs het risico op bepaalde vormen van kanker, waaronder darmkanker en baarmoederhalskanker, aanzienlijk verkleinen. Pak dus gewoon die fiets naar school of werk; je moet er toch heen! 

Een bijdrage aan een beter milieu!

Buiten dat fietsen een positieve werking op jouw eigen lichaam kan hebben, is het natuurlijk ook goed voor je medemens. De fiets is een van de weinige vervoersmiddelen die geen enkele schadelijke stof de lucht in verspreidt. Gemotoriseerd verkeer brengt grote hoeveelheden koolstofmonoxide en koolstofdioxide de wereld in. Deze stoffen hebben een zeer schadelijke invloed op onze gezondheid en veroorzaken tal van ziektes. Werk mee aan een schoner milieu door wat vaker de fiets te pakken. Verbrand geen giftige stoffen, enkel calorieën!

Gouden tip van Goedkoop.nl

Op zoek naar een geschikte fiets? Je doet er goed aan eens naar www.halfords.nl te surfen. Zij bieden fietsen aan in verschillende prijsklassen en komen ze gratis bij jou thuis afleveren!

Shop nu fietsen bij Halfords

Tijd is geld

De meeste mensen in Nederland denken dat ze met de fiets sneller op hun bestemming zijn dan met de auto. Als bovengenoemde redenen je nog steeds niet overtuigd hebben vaker de fiets te pakken, zal het volgende je misschien wel over de streep kunnen trekken: fietsen is in sommige gevallen juist sneller dan de auto of het openbaar vervoer! Ons land heeft een veilige en uitgebreide infrastructuur voor fietsers waar menig land nog iets van kan leren. Vooral in grote steden hebben fietsers hier profijt van. Door de fiets te pakken worden druktes en files vermeden. Vertragingen in het openbaar vervoer? Verleden tijd! Gepropt staan in overvolle treinen, bussen en metro’s eveneens. Het eeuwige zoeken naar een veel te dure parkeerplaats zal jou zowel tijd als geld besparen. Duidelijk verhaal, toch?

Meisje met zonnebril fietst door stad

Fietsen spekt de portemonnee!

Niet alleen kan er tijd gewonnen worden door vaker op de fiets te springen, ook je portemonnee zal het verschil voelen! Zoals hierboven al even kort aangehaald wordt, zal er op verschillende manieren geld bespaard worden als je wat vaker de auto laat staan. Zo zullen de benzinekosten natuurlijk onderdrukt worden. Daarnaast worden parkeerkosten vermeden en zal er ook minder onderhoud aan de auto nodig zijn wanneer deze minder gebruikt wordt.

E-bike

Mocht je het nou echt niet zien zitten om je elke dag vooruit te moeten trappen door weer en wind of zijn de af te leggen afstanden net wat te ver? Introduceer jezelf eens in de wereld van de e-bikes. Met een e-bike heb je altijd de wind mee! Het is een milieuvriendelijke manier om de langere afstanden af te leggen en een elektrische fiets is goedkoop in gebruik. Op een elektrische fiets trap je zelf, maar een elektrisch motortje levert daarbij extra kracht. Op deze manier veroorzaakt een elektrische fiets nog geen 2% van de CO2-uitstoot van een gemiddelde auto. Een elektrische fiets rijd je niet helemaal gratis, maar het komt wel dicht in de buurt. Het opladen van de gemiddelde accu kost nog geen 8 cent, waarna je gemiddeld weer 50 kilometer kan afleggen. De accu’s gaan bovendien jaren mee. Met al deze voordelen is de elektrische fiets een goede concurrent voor de auto.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Dus, wat houdt jou nog tegen om morgen lekker op die fiets te stappen? Niets, toch?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel