Vakantie / Overnachten Leestijd: 3 minuten
Ga je lekker op vakantie? Check hier de leukste gratis apps voor het vergemakkelijken van jouw vakantietijd. Het scheelt je óók nog eens een hap uit je portemonnee! Lees het artikel

Goedkoop op weg met deze reisapps

Leestijd: 3 minuten

Lekker een weekje weg? Al je spaarcentjes uitgegeven aan die droomvakantie?
Bespaar op je overige kosten door middel van handige (op-)reisapps. Lang leve digitalisatie!
Goedkoop.nl heeft voor jou de leukste gratis apps voor het vergemakkelijken van jouw vakantietijd.

Vóór je vakantie

 

1. Duolingo

Bergweg met haarspeldbochten

Excuse me… do you speak English?
In de meeste landen kom je al een heel eind met je denglish (=dutch/english), maar voor de échte reizigers bestaat de Duolingo app.

De app werkt als volgt; Kies de taal die je wil leren, en de taal waarin je hem wil leren. Je leert hier praktische zinnen, leuke woordjes en leert woorden met plaatjes te koppelen.

Duolingo is een gratis applicatie beschikbaar voor zowel iOS als Android.

Tip: Staat de taal die je wil leren er niet bij? Zoek via ‘’Engels’’, dan zijn er véél meer talen beschikbaar!. Daarna ga je aan de slag – op de bank, op de wc of in het vliegtuig naar bestemming.

2. Airbnb
Gezelligheid met de lokale bevolking, een lekker bedje in het midden van het centrum én een vriendenprijsje? Met Airbnb is het mogelijk! Dit is een app die reizigers matcht met de lokale bevolking die een kamer/appartement over heeft. Zo huur jij voor bijvoorbeeld een weekje een studiootje en betaal je via Airbnb. De app geeft je de mogelijkheid om constant contact te houden met de eigenaar en kun je makkelijk nieuwe verblijfplaatsen vinden en reserveren.

Tip: Ga je in het hoogseizoen op vakantie? Zorg dat je een paar weken van tevoren al via Airbnb zoekt en voorkom teleurstellingen. Vol=vol!

Tijdens je vakantie

1. Tripadvisor
We zijn gearriveerd… en nu? 
Via Tripadvisor vind je de leukste restaurantjes en dingen om te doen bij jou in de buurt.
Alles wordt gebaseerd op recensies van toeristen die jou al voor waren en wat zij ervan vonden.
Omdat er niet wordt gewerkt met sponsors krijg je onafhankelijke reviews waardoor je zeker kan zijn van een eerlijke mening over je uitjes. Ook kan je hier foto’s kijken, hotels reserveren en nog veel meer!

Zo werkt de app: Voer je bestemming in en klik hotels, dingen om te doen of restaurants aan. Hier vind je vervolgens alle opties. Je kunt filteren op afstand, type en prijs.

Tripadvisor is de ideale reispartner in pocketeditie. Beschikbaar voor zowel iOS als Android.

2. Vakantiebieb
In plaats van je koffer vol te proppen met romans download je voortaan de Vakantiebieb app! Deze gratis app geeft jou toegang tot al jouw favoriete boeken. Maak van tevoren een lijstje met boeken die jij wil gaan lezen.

Tip: Zin in een spannend meeslepend verhaal? Mijn favoriete auteur van vakantieboeken is Saskia Noort. ‘De eetclub’ of haar nieuwste stuk ‘huidpijn’ nemen je mee in het leven van de personages.Voor wat luchtiger vakantieleesvoer grijp je naar ‘Ik zie je op het strand’ van Jill Mansell – geselecteerd als vakantie topboek door de Linda redactie.

Na je vakantie

1. Aviary
In het vliegtuig of in de auto terug ben je even je vakantiekiekjes aan het terugkijken.
Je zoekt vast de leukste foto’s uit en dan… oh oh…

Kleine imperfecties gevonden? Aviary is je redder in nood. Zo werkt de app: Selecteer de foto die je wil bewerken en maak hem mooier dankzij de vele filters of veeg je rimpels of puistjes weg voor je nieuwe facebook profielfoto.

2. Albelli Fotoboek
Zet je mooiste vakantieherinneringen op papier door via de Albelli app een fotoboek te maken.Voeg gemakkelijk je lievelingsfoto’s toe en kies de mooiste stickers en teksten.

Tip: Op zoek naar vakantiequotes? Kijk eens via Instagram bij de hashtag #Holiday.

Inspiratie ten top! 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Leuk hé? Zo een fotoboek? Klik hier door voor korting en de laatste deals van Albelli en zet jou herinneringen op papier!

Klik hier

 

Veel plezier op reis!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke apps gebruik jij op reis? Laat het me weten!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel