Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 4 minuten
Blijven uitpakken met een origineel cadeau kan knap lastig zijn. Je neemt al snel je toevlucht tot een fles drank of een cadeaubon. Toch kan het zeker anders, de mooiste geschenken maak je immers zelf. Het is niet alleen goedkoop, maar ook nog eens echt origineel. Wedden dat de ontvanger ermee in de wolken zal zijn?! Ik zet alvast enkele inspiratietips op een rij. Lees het artikel

De mooiste geschenken maak je gewoon zelf! Origineel én goedkoop!

Leestijd: 4 minuten

Talloze verjaardagen, housewarmings, zoveel-jarige huwelijken, Sinterklaas, Kerstmis en nog heel veel meer. Je kent ze wel, al die feestelijke activiteiten waar je agenda vaak bol van staat! Hartstikke leuk natuurlijk, maar er wordt wel elke keer van je geacht een geschenk mee te brengen.

Probeer dan maar eens origineel uit de hoek te blijven komen. Om nog maar te zwijgen van de kosten… Gelukkig heeft Goedkoop.nl daar de oplossing voor je: maak je cadeaus gewoonweg zelf! Origineel en zeer budgetvriendelijk.

DIY-instructies

Je hebt het ongetwijfeld wel eens voorbij zien komen, die talloze DIY-filmpjes op Youtube of instructies met afbeeldingen in je favoriete magazine. Maar waar staat dat DIY nou precies voor? DIY betekent letterlijk Do It Yourself. Kortom die suffe zondagmiddag ga jij voortaan vullen met lekker creabea bezig te zijn! De leukste dingen maak je namelijk helemaal zelf. Zo geef je ongeacht je budget toch de mooiste geschenken aan je geliefden én laat je zien dat je moeite voor ze gedaan hebt. Een win-winsituatie!

Tip: haal je inspiratie onder andere uit creativiteitstijdschriften of zoek eens op Youtube naar DIY-uitlegfilmpjes over het maken van cadeaus:

Cadeaus schenken zonder een cent uit te geven!

Mooie cadeaus hoeven helemaal niet veel te kosten. Het gaat toch immers om het gebaar?

Een van de grootste voordelen aan zelf geschenken maken, is dat je ze zo extravagant of goedkoop maakt als je zelf wilt. Heb je een klein budget? Geen enkel probleem, want er zijn talloze cadeaus die je kunt maken zonder ook maar een cent uit te geven.

Wat dacht je van een leuk tegoedbonnenboekje? Die kun je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ze natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf in elkaar boksen. Denk aan bonnen voor een ontbijtje op bed, een keer de auto wassen, een knuffel etc. Ideaal om te geven voor Vader- of Moederdag of voor Valentijnsdag aan je lief! Voor die laatstgenoemde kun je de coupons wel iets spannender maken...

Een echte budgetproof favoriet blijft toch wel een zelfgemaakt foto- of herinneringsalbum. Verzamel voor je beste vriend(in) de leukste en gekste foto’s van jullie samen, schrijf grappige anekdotes op en zoek oude concertkaartjes en dergelijke bij elkaar. Hiervan maak je eenvoudig een mooie collage of album die je naar wens versiert, succes gegarandeerd!

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Wil jij op een voordelige manier mooie cadeaus in huis halen? Schrijf je dan gratis in bij Ipsos i-Say en verdien gratis cadeaubonnen!

Verdien cadeaubonnen met je mening.

Top 3 leukste cadeaus om zelf te maken

Voorop staat dat cadeaus met een persoonlijk karakter vaak het leukst worden bevonden. Wat is er nu leuker dan een geschenk krijgen waar iemand écht moeite voor gedaan heeft, speciaal voor jou!

Om jou tot slot nog van wat inspiratie te voorzien heeft Goedkoop.nl een top 3 samengesteld van de leukste DIY-geschenken. Wedden dat jij spontaan zin krijgt om aan de slag te gaan?

#3 Vriendschapsarmbandjes met kraaltjes of stenen

Vlecht of knoop een leuk armbandje in elkaar voor je beste vriendin met een mooie steen of een leuk kraaltje. Veel leuker dan die standaard dingen uit de winkel toch?

#2 Schilderij met je favoriete quote

Ideaal om cadeau te doen bij een housewarming en bovendien zeer budgetvriendelijk! Het enige wat je hoeft te scoren is een leeg doek (tip: bij de Action voor een paar cent) en verf of schrijf een mooie quote erop. 

#1 Baksels in a jar

Veruit op nummer 1 van de leukste cadeaus om zelf te maken blijft toch wel de eigen baksels. Niet alleen leuk om te maken, maar ook nog eens heel lekker om te geven. En liefde gaat immers door de maag...

Natuurlijk kun je er voor kiezen om zelf een taart te bakken of schattige cupcakes te versieren, maar hier ontdek je de nieuwste trend: Presents in a jar. Hierbij heb je enkel een leuke glazen pot nodig en de ingrediënten voor de koekjes of een ander recept dat je wilt geven. Vul de glazen pot laag voor laag met de ingrediënten en versier de pot eventueel met wat stof of lint en een kaartje. Dit kost je weinig tijd en geld maar het resultaat mag er zeker wezen! De ontvanger maakt het recept wanneer het hem of haar best uitkomt, helemaal goed toch?!
 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een leuk idee om zelf een tof geschenk te maken? Deel je tips met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel