Vrije Tijd / Online Leestijd: 5 minuten
Je hoort er steeds meer over: online buitenlandse superwinkels waar je echt alles vindt, tegen bodemprijzen. Je hebt er alleen nog niets gekocht, want je vraagt je af: is goedkoop in dit geval duurkoop? Is het veilig? Zijn de spullen echt goedkoper? En welke levertijden en invoerrechten gelden er? Lees verder en ontdek! Lees het artikel

Flop of top? Dit MOET je weten over kopen bij de Chinese webshop!

Leestijd: 5 minuten
 

Hoe shop ik goedkoper via buitenlandse websites?

Het klinkt natuurlijk interessant: goedkoop je producten bestellen bij buitenlandse webshops. Maar heb je dit nog nooit gedaan, dan zijn er zeker een aantal dingen die je moet weten. Want natuurlijk wijken de levertijden af wanneer de producten uit het buitenland komen en hoe weet je of een webwinkel veilig is? Na het lezen van dit artikel kun je jouw producten straks veilig in het buitenland bestellen.

Groothandel of verkoopplatform

Je kunt onderscheid maken in buitenlandse, online shops die functioneren als groothandel, of als marktplaats. Bekende websites waar je goedkoper online shopt, zijn eBay, AliExpress, MiniInTheBox, LightInTheBox, Banggood en DealeXtreme. De eerste twee zijn verkoopplatforms zoals het Nederlandse Marktplaats en je hebt hier te maken met verschillende verkopers op één site. De andere vier zijn groothandels die een product direct aan jou verkopen. De platforms AliExpress en eBay bieden kopersbescherming, de groothandels MiniInTheBox, LightInTheBox, Banggood en DealeXtreme een goede klantenservice. Overigens zijn MiniInTheBox en LightInTheBox van dezelfde firma.

Bestellen bij buitenlandse shops: 5 stappen

Jarenlang hebben westerse winkels hun producten tegen bodemprijzen ingekocht in het buitenland, om ze met hoge winst aan ons te verkopen. Nu kun je rechtstreeks van deze groothandelaren of andere aanbieders kopen, zonder de tussenkomst van te dure winkels. Shoppen bij buitenlandse webshops doe je zo:

 1. Navigeer door het ruime aanbod producten. Bij AliExpress zijn dit meer dan 40 miljoen producten, terwijl het aanbod op LightInTheBox en MiniInTheBox kleiner en overzichtelijker is. Kies het product uit wat je graag wilt kopen.
 2. Betaal het product met een van de betaalmiddelen. Waar je op de meeste sites met creditcard kunt betalen, kan dit bij AliExpress sinds kort ook met iDeal. Alle andere buitenlandse, online shops accepteren daarnaast ook PayPal betalingen.
 3. Bij AliExpress en eBay heb je te maken met externe verkopers. Wanneer je betaalt, wordt dit bedrag apart gezet op de site, tot jij het product goedkeurt en aangeeft dat het bedrag aan de verkoper mag worden overgemaakt. Groothandels als MiniInTheBox, LightInTheBox, Banggood en DealeXtreme garanderen de kwaliteit van hun producten, die door eigen personeel worden verpakt en opgestuurd. Op beide manieren kun je veilig in het buitenland bestellen.
 4. Verzending is in de meeste gevallen gratis. Na 5 dagen tot 6 weken ontvang je, afhankelijk van de aanbieder en het product dat je koopt, jouw product thuis. In het geval van eBay en AliExpress kun je nu jouw betaling goedkeuren.
 5. Is er toch iets niet in orde, dan keur je jouw betaling niet goed en retourneer je het product. Bij MiniInTheBox, LightInTheBox, Banggood en DealeXtreme wordt je klacht direct en efficiënt verholpen.
Gouden tip van Goedkoop.nl

Bij winkels zoals MiniInTheBox en LightInTheBox.com shop je normaal gesproken al heel veel producten aan bodemprijzen. Daar komt nog eens bij dat er ook regelmatig mooie couponcodes voor je klaarstaan. Korting bovenop korting, dat mag je niet missen! Wacht niet langer en bekijk snel of er een interessante code voor jou bij staat!

Pak hier je korting

Veilig in het buitenland bestellen

Is deze manier van goedkoper, online shoppen wel veilig? Door de in bewaringstelling van het door jou betaalde bedrag, voor deze aan derden over te maken, is je geld tijdens het shoppen bij buitenlandse shops verzekerd. Ook bij websites waar het bedrijf de verzending zelf afhandelt kun je veilig betalen en wordt een eventueel probleem goed verholpen. Mits het om gerenommeerde websites zoals hierboven gaat. Daarnaast bieden de betaalmethoden zelf vaak nog garantie, zoals bij PayPal, iDeal, Maestro en Visa het geval is. Je kunt bij hen de betaling terug laten trekken, waarna de bewijslast bij de verkoper terechtkomt. Zo kun je veilig in het buitenland bestellen.

Om toch miskopen en onnodige retouren te voorkomen, kun je hierop letten:

 • Merkkleding en -schoenen die op AliExpress uitzonderlijk goedkoop worden aangeboden, zijn in de meeste gevallen namaakproducten. Dit kost je niet alleen de moeite van het retourneren. In dit geval betaal je, wanneer je pakje onderschept wordt, ook nog eens een fikse boete. Het importeren van namaakmerken is in Nederland namelijk verboden.
 • Bij marktplaatsen als eBay en AliExpress zijn niet alle winkels even betrouwbaar. Een goede graadmeter hier zijn de beoordelingen die een winkel krijgt en het totale aantal verkopen die de winkel heeft gedaan. Is er veel verkocht en kom je bijna uitsluitend goede beoordelingen tegen, dan maak je waarschijnlijk een goede deal.
 • Let ook per product op de klantbeoordelingen tijdens het shoppen bij buitenlandse shops. Zijn de producten van goede kwaliteit of van een zogenaamde Chinese kwaliteit? Voor elektronica en andere gadgets zijn groothandels zoals MiniInTheBox wellicht een veiligere optie dan AliExpress of eBay.
 • Waar MiniInTheBox, LightInTheBox, Banggood en DealeXtreme zelf de kwaliteit van hun producten garanderen, doet AliExpress dit ook bij bepaalde verkopers. Die krijgen dan het ‘Guaranteed Genuine’ keurmerk van de webshop. Wanneer het product toch namaak is, wordt de winkel gesloten en krijg je het aankoopbedrag dubbel terug van AliExpress.

Douane en invoerrechten

Over de producten die je binnen de EU bestelt, betaal je geen invoerrechten. Voor producten van buitenlandse online shops buiten de EU betaal je:

 • niets bij een waarde van maximaal 22 euro.
 • 21% omzetbelasting bij een bestelwaarde van 22 tot 150 euro.
 • invoerrechten en 21% omzetbelasting bij een waarde boven de 150 euro.

Goedkoop online shoppen

Is het shoppen bij buitenlandse shops nou echt veel goedkoper? Ja, eigenlijk wel, zo lang je let op de beoordelingen van eventuele derden. Doordat je direct van de aanbieder koopt ben je vaak veel goedkoper uit. Bovendien kom je in deze online superwinkels vaak aanbiedingen tegen met hoge kortingen. Verzending is in de meeste gevallen gratis en je kunt je bestelling eventueel opsplitsen om onder een bestelwaarde van 22 euro te blijven. Zo hoef je geen invoerrechten te betalen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij al eens besteld bij een aanbieder zoals AliExpress? Zo ja, zijn je ervaringen goed? Of nog niet? Waarom dan niet?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel