Eten & Drinken / Koken Leestijd: 4 minuten
Geef je goede voornemens een tweede kans dankzij deze gezonde tips! Klaar voor de start? Lees het artikel

Back on track met deze gezonde tips

Leestijd: 4 minuten

Het is weer zover… De zomervakantie is voorbij. De scholen zijn weer open en je bureaustoel staat al klaar. Niet getreurd, dit is juist hét moment om je goede voornemens weer een nieuwe kans te geven! Want wie wilden er dit jaar gezonder gaan eten? WIJ!
Goedkoop.nl heeft de beste tips voor jou op een rijtje gezet om de dag lekker en gezond door te komen. Nieuwsgierig? Lees snel door!

Happy snacks

Van honger worden we chagrijnig, geïrriteerd en ongelukkig. Zorg daarom dat je altijd wat te snacken bij hebt om je dag helemaal happy door te komen. Rauwkost is de ideale gezonde snack omdat het bomvol zit met vitamines en je een voldaan gevoel geeft. Ben je een zoetekauw? Kies wat vers fruit. Goedkoop.nl geeft je opties:

dadels
 1. Een bakje met geschrapte worteltjes met hummus of kruidenkaas
 2. Een bakje komkommertjes met zout, peper en eventueel wat tzatziki
 3. Stukjes appel met kaneel
 4. Plakjes kalkoen/kipfilet besmeerd met kruidenkaas en dichtgerolt
 5. Dadels gevuld met roomkaas

Nut smart!

Noten maken je slimmer! Niet alleen is het bewezen, ook spreek ik uit eigen ervaring. Nootjes geven je nét die boost die je nodig hebt op een drukke werk- of schooldag. Noten zijn niet zomaar een snack, ze beschikken over zoveel essentiële vetten en vitamines dat ze eigenlijk dagelijkse kost zouden moeten zijn. Ga voor de ongebrande en ongezouten variant, deze zijn het puurst.

nootjes

Een portie gezondheid

Salade als lunch? Sommigen krijgen er hartjes van in hun ogen, anderen noemen het konijnenvoer. Wat je mening ook is, het is in ieder geval ontzettend gezond! Daarom verdient dit vitaminebakje zeker een vaste plek in je tas. Zin in iets meer vulling? Alles wat je in een salade stopt kan je ook makkelijk in een wrap of in een volkoren boterham doen.

Salade tips:

 1. Zorg dat je de dressing apart bewaart, dit voorkomt een kleffe boel!
 2. Snij de sla in kleine stukjes, dat eet een stuk makkelijker.
 3. Zorg voor genoeg eiwit in je salade door bijvoorbeeld peulvruchten, mozzarella of mager vlees toe te voegen. Eiwitten zijn de bouwstenen voor je spieren, en zorgen ook nog eens lang voor een verzadigd gevoel.
 4. Maak je vitaminebakje compleet door het te toppen met een theelepeltje lijnzaad. Zo krijg je ongemerkt een hoop antioxidanten binnen!
  salade

​Niet alleen voor krachtpatsers

Terug van college of na een lange werkdag plof je het liefst lekker neer op de bank. Bestellen dan maar? Geef niet toe aan dit duiveltje! Wees hem voor door gebruik te maken van ‘meal preppen’. Het van tevoren bereiden van lekkere en gezonde maaltijden zodat je het alleen nog maar hoeft te verwarmen.

Hoe moet dit?

 1. Zorg voor een aantal magnetronbestendige plastic bakjes. Selecteer de juiste grootte op basis van jou eetlust.
 2. Zoek wat ‘mealprep’ recepten op en haal de ingrediënten in huis. Klik hier voor wat inspiratie.
 3. Bewaar de bakjes in de vriezer of in de koelkast. Let op: in de koelkast blijven je ‘preps’ maar enkele dagen goed.
 4. Heb je geen zin om apart een ochtend uitgebreid te koken voor de rest van de week? Kook dan eens wat vaker een dubbele hoeveelheid. Zo hou je nog een volledige maaltijd over die je een andere dag van de week kunt eten, of meeneemt als makkelijke lunch!
  water
 

Slok slok slok

Zorg dat je gedurende de dag genoeg drinkt! Zo ga je onder andere hoofdpijn, honger en andere kwaaltjes tegen. Drink minimaal anderhalf liter water, zeker op zomerse dagen! Vergeet je vaak genoeg te drinken? Zorg dat je glas altijd vol is of neem een flesje water mee in je tas.

Het ‘’gezonde’’ leven is niet zo lastig, zo lang je maar consistent blijft. Overdag gezond eten is geen excuus om ’s avonds een zak chips open te trekken. Vergeet niet, je resultaten op het werk of op school zijn het allerbelangrijkst. Blijf dus op die gezonde tour en houd je stuur goed vast!

Smakelijk eten en drinken!

 

 


Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoe maak jij je klaar voor een frisse start?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel