Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Nog even en het is weer Pasen. De hoogste tijd om huis en tuin in een gezellige paassfeer onder te dompelen. Paasdecoratie kopen, het kan. Leuker en wellicht veel voordeliger is het om zelf wat in elkaar te fröbelen. Trek die hobbybox als de wiedeweerga uit de kast en ga, samen met de kids of alleen, aan de knutsel. Wij zetten hier alvast 6 toffe ideetjes voor je op een rij. Lees het artikel

Een kip en een ei; 6 geinige paasknutsels voor je op een rij!

Leestijd: 4 minuten

Nog even en het is weer Pasen. De hoogste tijd om huis en tuin in een gezellige paassfeer onder te dompelen. Paasdecoratie kopen, het kan. Leuker en wellicht veel voordeliger is het om zelf wat in elkaar te fröbelen. Trek die hobbybox als de wiedeweerga uit de kast en ga, samen met de kids of alleen, aan de knutsel. Wij zetten hier alvast 6 toffe ideetjes voor je op een rij.

Zeg je Pasen, dan denk je niet alleen aan eieren, maar ook aan paashazen en kippen. Een vrolijke haas een olijk kippetje, het hoort er gewoon bij. Dat gaat met deze, eenvoudig te maken, paasknutsels wel lukken.

 

Beetje Pasen tussen de planten

Een creabea hoef je niet te zijn om deze plantensteker te maken; leuk voor een knutselmiddag met de kids dus. En je werkt ook nog eens met een beperkte hoeveelheid materialen. Meer dan een plastic lepeltje, een zwarte (watervaste) stift, twee wattenschijfjes en wat gekleurd papier heb je niet nodig. Van rood papier maak je de snavel en hanenkam. Van wit papier knutsel je de vleugels. Lijm het lepeltje en de vleugels vast tussen de wattenschijfjes. Plak de snavel en de kam op het lepeltje en teken er met de stift oogjes op. Met wat draad creëer je een grappig strikje.

(Als) de kippen erbij

Nog een grappig ideetje is dit kippetje dat heel sfeervol staat op de rand van een tafel of kast. Dit kippetje frutsel je in elkaar met een eierdoos, gekleurd papier, wiebeloogjes, oranje chenille en gele veertjes. Snij uit de eierdoos een kegel. Als je een wit kippetje wil, verf je deze eerst nog. Knip vervolgens uit rood papier de lellen en de kam, en uit oranje papier de snavel en de uiteinden van de pootjes. Plak dit samen met de wiebeloogjes op de kegel. Maak van chenille de pootjes en gebruik veertjes voor de vleugels.

Oeps! Geen chenilledraad in je knutseldoos? Bestel het hier direct bij HEMA voor een paar euro.

 

Feestelijke flierefluiters

We blijven nog even bij de fladderaars; dit eenvoudige knutselwerkje is een prachtige aanvulling voor de paastakken. Een doodgewone wasknijper tover je met een likje verf, een paar veertjes, wiebeloogjes een stukje oranje karton, om tot deze feestelijke flierefluiter.

Lief klein konijntje

Dit schattige, nieuwsgierige konijntje doet het goed op iedere vensterbank. Het konijntje maak je van een pompon. Geen pompon in je knutseldoos te bespeuren en ben je best wel handig met wol? Maak er eenvoudig en snel zelf eentje. Het vilt dient voor de pootjes. De bloempot iets opvrolijken? Beschilder het met vrolijke bloemen of plak er lenteachtige stickers op.

Haasje rep je

Worden er dit jaar in huis en/of tuin paaseieren voor de kinderen verstopt? En hebben ze nog geen mandje waarin ze hun buit kunnen bewaren? Misschien is deze bloempot in de vorm van een haasje dan wel een grappig idee. In de schuur heb je vast nog wel een oude bloempot staan. Deze maak je eerst goed schoon en vetvrij en daarna ga je aan de slag met verf. Schilder de pot wit en maak het af met wiebeloogjes, wangetjes en een neusje. Neem hiervoor en ook voor de oren, stevig papier of karton.

Verrassing in paaspotje

Wil je iemand tijdens de paasdagen verrassen met een origineel cadeautje? Wat dacht je van deze grappige potjes? Maak een leeg, glazen potje goed schoon en vetvrij en breng een laag glitterverf aan. Heb je geen glitterverf en vind je het net wat te duur om dit aan te schaffen, probeer het eens met verf, lijm en glitters. Dit is over het algemeen een stuk goedkoper en je bereikt hetzelfde effect. De snavel, oren en pootjes maak je van foam of karton. Voor het neusje van het konijn gebruik je een pomponnetje. Lijm alles goed vast en voilà: je hebt in een mum van tijd een vrolijke paasverrassing in handen.

Flink aan het knutselen geweest de laatste tijd en kan je hobbydoos wel een update gebruiken? Vul je voorraad direct aan en klik hier naar Bart Smit door voor voordelige knutselspullen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een knutselideetje wat goed op dit lijstje past? Deel het met ons in een reactie hieronder!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel