Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Op 5 mei staan wij in Nederland stil bij de vrijheid, democratie en mensenrechten. Maar deze datum staat niet alleen in het teken van Bevrijdingsdag. Want onder het motto ‘schop een bal, schop geen rotzooi’ wordt ook de Nationale Straatvoetbaldag gehouden. Lees gauw meer over dit bijzondere evenement. Lees het artikel

Nationale Straatvoetbaldag: vier de vrijheid met voetbal!

Leestijd: 4 minuten
Op 5 mei is het alweer Bevrijdingsdag en geen betere manier om onze vrijheid te vieren dan met potje straatvoetbal. Geheel in het teken van vrijheid en samenspel, vindt namelijk ook de Nationale Straatvoetbaldag plaats. Opgezet door Stichting Straatvoetbalbond met onder andere profvoetballer Edgar Davids en journalist Humberto Tan als ambassadeurs, staat deze dag voor respect, vrijheid, samenspel en plezier. Wat houdt de Nationale Voetbaldag precies
in? Waar wordt het gehouden? En welke leeftijdscategorieën doen mee? Goedkoop.nl zocht het voor je uit.

Wat is de Nationale Straatvoetbaldag?

Het is een dag waarin verschillende regio’s in Nederland kick-offs plaatsvinden voor de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen in mei en juni. Verschillende leeftijdscategorieën kunnen zich aanmelden, beginnend vanaf een leeftijd van 6 jaar. Voetbal is namelijk een sport die veel mensen bijeen brengt. Met dat in gedachten heeft de Straatvoetbal Bond Nederland dan ook als doel de sociale samenhang in multiculturele wijken te stimuleren. Jongens, meisjes, allochtoon,

autochtoon, groot en klein: samen wordt er een spannend potje voetbal gespeeld en banden versterkt. Met kernwaarden als vrijheid, respect, samenspel en plezier wordt hier dan ook elk jaar naartoe gewerkt. 
Wat is er te doen op deze dag?

Het grootste gedeelte van deze dag wordt besteed aan de kick-offs voor de Nationale Straatvoetbalkampioenschappen. Maar er komt meer bij kijken. Want naast heel veel plezier en gezelligheid tussen de verschillende wijken wordt er ook veelvuldig aandacht besteed aan muziek, dans en eten. Simpelweg dus een gezellige dag waarop meerdere talenten zich kunnen ontplooien en presenteren. 

In stijl het voetbalveldje opstappen? Steek jouw kind in een echt voetbaltenue. Scoor hier bij Voetbalshop.nl korting tot wel 50% op shirts, trainingsbroeken, voetbalschoenen, fanartikelen en meer!

Aanmelden

De selectiewedstrijden vinden op 5 mei plaats in diverse steden en wijken zoals Utrecht, Amsterdam, Tilburg, Rotterdam en Eindhoven. De leeftijdscategorieën waar je je momenteel voor kan aanmelden zijn:

  • 6 tot 9 jaar
  • 10 tot 12 jaar
  • 13 tot 15 jaar
  • 16+

Tevens dient er een teamleider bij te zijn van minstens 20 jaar oud. Helemaal klaar om je team de finales in te krijgen? Aanmelden kan nog! 

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Zo'n straatvoetbaldag is natuurlijk super leuk! Willen de (klein)kinderen nu zelf lekker buiten ballen? Een bal, voetbaldoeltjes, voetbalmuren en nog heel veel meer shop je aan super scherpe prijzen hier bij Intertoys. Snel bestellen en laat het balplezier dan maar beginnen!

Scoor korting!

Andere alternatieven

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen veel minder buiten spelen dan vroeger. Een groots evenement als de Nationale Straatvoetbaldag kan bijdragen aan meer buitenactiviteiten onder kinderen en jongeren. Maar wie weet houden je kinderen of kleinkinderen niet van een balletje trappen, dat kan natuurlijk. Helemaal niet erg, er zijn nog voldoende andere opties. Wie weet heb je vroeger zelf wel een straatspel gespeeld wat nog steeds leuk is om te doen. Zo ben je misschien wel bekend met het ‘Stoepranden’. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een bal en een straat met aan allebei de kanten een stoep. De bedoeling is dat je vanaf jouw kant van de stoep, precies op de rand van de ander stuit. Je moet zo stuiten dat de bal terugkaatst. Lukt je dat, dan krijg je een punt. Let wel op waar je dit spel doet en hou zeker rekening met het verkeer!

5 mei valt bovendien dit jaar op zaterdag, dus een grote kans dat ook jij van een vrije dag kan genieten. Ga bijvoorbeeld met je (klein)kinderen het park in of een stuk fietsen. Of neem een bezoekje aan een speeltuin of maak een leuke speurtocht in het bos. Het mooie is: je stimuleert buitenspelen en houdt er ook nog eens een hele leuke dag aan over.

De voordelen van buiten spelen

Of je kind graag straatvoetbal speelt of liever hutten bouwt, buiten zijn is fijn. Buiten spelen of sporten maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de creativiteit, fantasie en bevordert zelfs hun concentratie en zelfvertrouwen. Dus of je nu per direct een team fanatieke voetbalhelden bijeen sprokkelt of een dagje actief naar buiten gaat met je kinderen: je hebt al gauw je Bevrijdingsdag nuttig besteed.

€0,45
Geldig tot 20 Mar 2021
Polaroid foto's afdrukken vanaf €0,45 bij Albelli
Geldig tot 15 Feb 2021
Altijd leuk en voordelig speelgoed bij Bart Smit
Geldig tot 15 Feb 2021
Gratis verzending bij Bart Smit
Geldig tot 16 Jan 2021
Laat je Vistaprint visitekaartjes voordelig drukken
€3,99
Geldig tot 16 Jan 2021
tip!
Vistaprint gepersonaliseerde kalenders vanaf €3,99
Geldig tot 7 Jan 2021
Ontdek de Euroflorist aanbiedingen!
Geldig tot 7 Jan 2021
tip!
Verras iemand met een Euroflorist verrassingsboeket
€14,95
Geldig tot 7 Jan 2021
Euroflorist verjaardagsboeketten vanaf €14,95
Geldig tot 4 Mar 2021
Groupon tickets: een goedkoper dagje weg
-70%
Geldig tot 4 Mar 2021
Tot 70% korting op lokale deals via Groupon
-70%
Geldig tot 15 Feb 2021
Aktiesport outlet: sportgerief tot 70% korting!
€7,95
Geldig tot 20 Mar 2021
Schitterend fotoboek vanaf €7,95 bij Albelli
-€0,25
Geldig tot 16 Feb 2021
Altijd €0,25 voordeel per kaart als Hallmark lid
Geldig tot 4 Mar 2021
Korting Groupon: scoor dagelijks de beste deals
€2
Geldig tot 20 Feb 2021
Bestel je Efteling tickets met €2 korting
Geldig tot 16 Jan 2021
Goedkoop drukwerk en fotogeschenken via Vistaprint.nl
Geldig tot 20 Mar 2021
Maak je Albelli fotoboek helemaal zelf via de PC of iPad
WEEKAANBIEDING
Geldig tot 3 Dec 2020
Elke week een ander tijdschrift in de 123tijdschrift.nl aanbieding
€5
Geldig tot 3 Dec 2020
Kortingscode voor -€5 bij inschrijving 123tijdschrift.nl nieuwsbrief
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij ook wel eens een balletje getrapt op straat of wat voor een spellen speelde jij ooit? Wij zijn nieuwsgierig!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel