Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Tot over je oren verliefd en wil je dit jaar tijdens valentijn indruk maken op je geliefde? Laat die doos chocolade, boxershort of bos rozen voor wat het is en neem hem/haar mee voor een sensationele activiteit. Veel of weinig budget, op deze ideeën zou zelfs Cupido jaloers zijn. Lees het artikel

Vier valentijn verrassend voordelig

Leestijd: 4 minuten

Helemaal hoteldebotel, happy in love en wil je dit jaar je vriend(in) flink verrassen op Valentijnsdag?  Een doos chocolade, een bos rozen of een boxershort met hartjes, het zal zeker in de smaak vallen. Bijzonder origineel is het echter niet. Waarom deze keer niet uitpakken met een sensationele activiteit? Het hoeft geen rib uit je lijf te zijn, het gaat immers om het gebaar. Samen bij elkaar zijn, is vaak meer dan voldoende.

Ik heb even de rol van Cupido op me genomen en heb alvast enkele spannende valentijnsuitjes voor je op een rij gezet. Krap bij kas of een goed gevulde portemonnee, met deze tips wordt het voor alle tortelduifjes een onvergetelijke valentijn.

Een zee van liefde

Houdt van lange strandwandelingen... Hoe vaak zie je dit niet voorbij komen in een cliché dating advertentie? Zijn jullie dol op de zilte zeelucht en vinden jullie het heerlijk om uit te waaien aan zee? Maar mag het tijdens valentijn net allemaal wat specialer? Wat dacht je dan van blokarting? Lekker met z’n tweetjes over het strand scheuren. Sensationeel, snel (als het allemaal goed verloopt ;)), wat wil je nog meer? Vervolgens duik je een gezellige bistro in om op te warmen bij een drankje.

Lijkt blokarting je meer dan geweldig, laat alleen je ietwat treurige bankrekening het niet toe om in zo’n karretje te stappen? Ook met een beperkt budget maken jullie er een actieve stranddag van. Tik ergens een vlieger op de kop en beleef hiermee wat fijne uurtjes aan de kust. Samen aan die bar hangen om je vlieger zo lang mogelijk in de lucht te houden, dat is toch pure romantiek.

Liefde gaat door de maag

Bij een romantische date wordt al snel aan een diner gedacht. En dan niet aan een McDonalds voordeelmenu bij kaarslicht, maar aan een etentje in een fancy restaurant.

Heb je met je lover al bij vele restaurants een vorkje geprikt? Kom dan op 14 februari nog maar eens origineel uit de hoek. Misschien op zoek naar een ludieke locatie?

Deze dinerideeën zouden nog wel eens kunnen verrassen:

  • Dineren in het donker
  • Tafelen op grote hoogte (eten in een luchtballon of bij de Euromast)
  • Een brunch in een grot
  • Eten in een kasteel

Klinkt een McDonalds voordeelmenu je toch beter in de oren? Niet omdat het lekkerder is, maar omdat je dat nog wel kan betalen? Bespaar jezelf een hoop financiële stress en organiseer een thuisdiner. Laat de keukenprins(es) in je naar boven komen en zet je partner een maaltijd voor waar hij of zij de vingers bij af zal likken. Of kruip samen achter het fornuis. Koken brengt samen en wat maakt het uit als het niet lukt, een pizza bestellen kan altijd nog. Extra voordeel van een thuisdiner, fijn veel privacy ;).

Sweet dreams

De dagelijkse sleur achter je laten en er samen voor een paar nachten tussenuit knijpen, heerlijk toch? Logeren in een hotelletje in eigen land of een serieuze citytrip naar Rome, Londen of Parijs, het kan allemaal. Niet heel goedkoop, maar als je het wat slim aanpakt, spaar je nog aardig wat euro’s uit.

Bekijk bijvoorbeeld het aanbod van reisaanbieder TravelBird eens. Mogelijk loop je daar een interessante stedentrip deal tegen het lijf. Heb je vaak het geluk aan je zijde staan? Dan is Vakantieveilingen.nl zeker een aanrader. Met een beetje mazzel boek je een paar dagen weg voor slechts enkele tientjes.

Enkele locaties voor diegenen die het iets romantischer willen aanpakken met valentijn:

  • Overnachten in een ‘sterrenkubus’ op het Twentse platteland. Een uniek kubusvormig huisje met grote lichtkoepel in het dak. Ideaal dus om ’s nachts samen naar de sterren te kijken.
  • Als een echte Tarzan en Jane logeren in een boomhut. Dit kan op verschillende plekken in Nederland.
  • Volledig afgezonderd kabbelen op een kampeervlot, kijkend naar een prachtige zonsondergang.
  • Rondtoeren en slapen in een retro Volkswagenbusje.

Laat je bankrekening het niet toe om eropuit te gaan? Geen probleem, met minder budget wordt het net zo goed een romantisch kampeeravontuur. Trek de tent van zolder, of leen er één van vrienden, en sla deze op in de achtertuin. Misschien wat fris in februari, maar dat is een mooi excuus om dicht bij elkaar te kruipen en zo warm te blijven.  Geen tuin? Wees creatief en zet binnen een tent op of bouw een hut van dekens. All you need is love en wat fantasie.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog briljante ideeën voor een mooie valentijnsverrassing?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel