Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 6 minuten
Wat te doen deze zomervakantie? Is dat een vraag die door je hoofd spookt? Leuke dingen doen natuurlijk! En dat kan gewoon in eigen land. Deze zomer is er namelijk weer van alles te beleven. Ben je nog op zoek naar een aantal zinderende zomeractiviteiten? Lees dan maar eens snel verder en ontdek hier alvast enkele toffe, low budget zomeruitstapjes voor jong en oud! Lees het artikel

Zomeren in Nederland; low budget uitstapjes voor jong en oud!

Leestijd: 6 minuten

Het is zomervakantie en dat betekent leuke dingen doen! Ga je niet op vakantie, maar blijf je lekker in eigen land? Ook dan hoef je je deze zomer zeker niet te vervelen. Er is voor jong en oud genoeg te doen! Een dagje naar de kust, een middagje attractiepark, een gezellig festivalletje… Ben jij al aan het plannen en zoek je nog een aantal zinderende zomeractiviteiten? Lees dan maar eens snel verder, want wij hebben een aantal low budget uitstapjes voor je uitgezocht waar je met de hele familie bij moet zijn. Laat de zomerpret maar beginnen!

1. Bootje varen

Of je nu dol op boten bent of niet, Sail 2018 en de Sneekweek, beide in Friesland, zijn evenementen die je eens meegemaakt moet hebben.

Sneekweek

Tijdens Sneekweek worden er niet alleen verschillende spannende zeilwedstrijden georganiseerd, je kunt er nog veel meer vertier

verwachten. Wat te denken van een heuse Sneekweekkermis? Van een wilde rit in de Breakdance, een springfestijn bij de trampolines en een gokje bij de speelautomaten tot een rondje in de draaimolen… Het zal niemand aan iets ontbreken. Ben je na het kermisspektakel wel aan een pauze toe? Wandel naar één van de muziekpleinen en laat je verrassen door diverse muzikale optredens.

Sneek - 3 t/m 12 augustus 2018

Tall Ships Races Harlingen

Bij The Tall Ships Races 2018 draait het ook om boten, maar van een net even wat ander kaliber. The Tall Ships zijn alleen al erg indrukwekkend om te zien. Deelnemers van over de hele wereld doen met hun grote zeilschip mee aan de Tall Ships’ Races. Heb je alle imposante boten op beeld vastgelegd? Dan hoef je nog steeds niet naar huis. Geniet van een optreden van een bekende artiest zoals Ali B, smul van lekker eten, draai een rondje mee in het reuzenrad of slenter over de Bonte Markt. Na een bezoekje aan Sail 2018 wil je zeker nog eens terug.

Harlingen – 3 t/m 6 augustus 2018

Gouden tip van Goedkoop.nl

Natuurlijk zijn dit nog maar een paar uitstapjes, in de zomervakantie heb je eindelijk de tijd om heel veel leuke dingen te doen. Een bezoekje aan de dierentuin of een pretpark, een dagje wellness, een rondvaart door de Amsterdamse grachten, paintballen of misschien wel een workshop sieraden maken. Je hebt er nu de tijd voor en veel geld hoeft het allemaal niet te kosten. Zeker niet wanneer je een veiling wint bij VakantieVeilingen.nl. Al vanaf €1 bied je mee! Dus wil jij er deze zomer voordelig opuit? Twijfel niet lang en doe vandaag nog mee met één van de veilingen!

Bied mee!

2. Waar is dat feestje?!

Een fijn muziekje, een dansje, een te gekke theatervoorstelling, interessante workshops, een lekker hapje en drankje… Tijdens de zomervakantie kun je op verschillende plaatsen terecht voor een wervelend parkfeest of festival. Wij selecteerden hieruit alvast een tweetal dat leuk is voor zowel jong als oud.

De Parade

Jong, oud, groot, klein, dik en dun…. Iedereen zal zich meer dan uitstekend vermaken tijdens een bezoek aan de Parade. De Parade is een rondreizend festival dat meerdere steden in Nederland aandoet. In onder andere Amsterdam, Utrecht en Den Haag  kun je terecht voor een flinke dosis zomerpret! Dans, theater, bandjes, workshops, te veel om op te noemen. Er zijn meer dan 80 voorstellingen waaruit je kan kiezen, dus voor elk wat wils.

Het festivalterrein is voor kinderen t/m 17 jaar gratis. En kom je voor 15.00 uur dan betaal je ook geen entree (behalve op openingsvrijdagen). Na 15.00 uur betalen volwassenen €7,50 voor toegang tot het terrein. De kaartjes voor de losse voorstellingen koop je online of op het terrein zelf.

Den Haag – 13 juli t/m 22 juli 2018
Utrecht – 27 juli t/m 12 augustus 2018
Amsterdam – 17 augustus t/m 2 september 2018

Zomerparkfeest

En dan hop, naar het Zuiden. Niet naar de buitenlandse Costa’s, maar naar het zuiden van ons land; op naar Venlo! In augustus kun je daar namelijk vier dagen GRATIS! genieten van maar liefst 130 uiteenlopende acts. Van muziekoptreden van artiesten zoals Jett Rebel en de Jeugd van Tegenwoordig tot cabaret van Martijn Konings en een kindervoorstelling met Dirk Scheele, het veelzijdige programma maakt kiezen nog best lastig.

Het Zomerparkfeest is gratis toegankelijk, maar je eigen eten en drinken mag je niet meenemen. Behalve tijdens de zaterdagmiddagpicknick (maar wel met mate). Dus shop hier bij Blokker nog even de nodige picknickspullen, ontdek hier verrassende picknickgerechten en maak er bijna helemaal gratis dagje uit van!

Venlo - 9 t/m 12 augustus 2018

Tip: Wil je toch ook een dagje naar het pretpark? Ontdek hier in ons artikel 'Pleziergarantie én voordeel; zo scoor je je pretparktickets met korting!' hoe je bespaart op jouw uitstapje naar een attractiepark!

3. Lekker actief

Heb je kinderen? Dan heb je wellicht wel eens gedacht dat van jou de zomervakantie best wat korter mag. Zes weken de kinderen bezighouden, is best lang. Zeker als ze helemaal hyper zijn. Tijd om er wat energie uit te gooien? Misschien dat onderstaande uitstapjes daar een leuke manier voor zijn?!

Kidspret Springkussen Festival

Op zeven verschillende recreatiegebieden, verspreid over diverse Nederlandse plaatsen, wordt het Kidspret Springkussen Festival georganiseerd. Zoals de naam al doet vermoeden, tijdens dit festival staan pret en heel veel springkussens centraal. Maar daarnaast is er ook een game-area en silent- disco. Jumpen, dansen, gamen, bouncen… Als de kids na zo’n middagje niet moe mee naar huis gaan, dan weten wij het ook niet meer. Zo’n dagje springen is net zo leuk, en misschien nog wel leuker, dan een bezoekje aan een pretpark. Bovendien ben je een stuk voordeliger uit, je betaalt slechts €8,50 voor een standaard ticket!

11 t/m 15 juli Wijchen            8 t/m 12 augustus Voorthuizen
18 t/m 22 juli Wilp                15 t/m 19 augustus Winterswijk
25 t/m 28 juli Putten             22 t/m 26 augustus Braamt
1 t/m 5 augustus Lathum

Met de voeten bloot

Even geen druk evenement, maar met de kids op een leuke manier de natuur in? Dan moet je zeker eens een blotevoetenpad overwegen. Gezellig met z’n allen wandelen (juist ja op blote voeten), lekker spetten en spatten met water, misschien nog wel een picknick tussendoor, een heerlijk uitstapje als je het ons vraagt. Een blotevoetenpad hoef je in de meeste gevallen niet ver te zoeken; er is er altijd wel eentje in de omgeving. Surf eens wat rond op internet en bekijk welk blotevoetenpad er bij jou in de buurt ligt.

Leuke bijkomstigheid: voor deelname aan een blotevoetentraject betaal je vaak minder dan €10.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Weet jij nog een leuk uitstapje wat perfect op dit lijstje zou passen? Deel het in een reactie onder dit artikel. Wij zijn benieuwd!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel