Elektronica / Multimedia Leestijd: 6 minuten
De Nintendo Switch is uit, eindelijk! Heb jij er net als ik ook al zo lang naar uitgekeken of moet je nog even kennismaken met deze nieuwe spelcomputer? Ontdek er in dit artikel alles over en bestel hem meteen voor de beste prijs! Lees het artikel

De nieuwe Nintendo Switch: alle ins en outs

Leestijd: 6 minuten

Mag ik handjes zien van iedereen die nog nooit Mario Kart heeft gespeeld op de Nintendo Wii? Willen mensen “IK!” roepen wanneer ze nog nooit Super Mario 64 hebben gespeeld op de Nintendo 64? Al die klassiekers hebben we reeds tien keer uitgespeeld en zoniet dan kunnen we ze alsnog dromen. Maar nostalgie is niet het enige wat harten van gamers sneller doet kloppen. Nintendo heeft vandaag haar nieuwe console op de markt gebracht: de Nintendo Switch. Laat dit nou zo’n geval zijn waarvan ons hart ineens sneller gaat kloppen!

Hoe ziet de Nintendo Switch eruit?

De nieuwe console lijkt in de verste verte niet op haar voorganger, de Nintendo Wii U. Waar vorige consoles gecreëerd waren om slechts thuis te spelen op een televisie, biedt de Switch de mogelijkheid je game-ervaring mee te nemen naar buiten en daar voorbij. Door het slimme design en de nog slimmere techniek heeft Nintendo het voor elkaar gekregen jou onderweg (waarheen je dan ook mag gaan) dezelfde game-beleving te bieden als thuis, zelfs zonder tv.

In dat geval verandert je console van een “ga-zitten-op-de-bank-en-kom-er-niet-vanaf-en-kijk-naar-de-tv” in een hightech gameboy met een groot scherm die je overal mee naartoe neemt en overal speelbaar is. Zoals Nintendo het mooi verwoordt: “je hoeft je leven niet meer aan te passen aan het spelen van games; het systeem past zich aan aan je leven.”

De Switch biedt jou dus drie verschillende speelstijlen:

  • Tv-stijl. Dit is de stijl zoals je ‘m gewend bent: sluit het systeem aan op je tv en speel individueel of in een groep thuis games.
  • Tafelstijl. In deze stijl zet je de Switch op tafel en biedt ie één scherm voor twee spelers. Je hebt hiervoor dus geen tv nodig.
  • Handheldstijl. Dit is de stijl zoals je ‘m kent van handheld consoles, zoals de gameboy en de 3DS. Je speelt de games ‘in je hand’ en ervaart dezelfde beleving als het spelen op een tv.

Multiplayer en online

Aan de Nintendo Switch zitten twee controllers die je zowel samen als apart kunt gebruiken: de Joy-Con-controllers. Je kunt ze dus vastmaken en gebruiken als een traditionele controller, maar ook losmaken en gebruiken als opzichzelfstaande controllers. Wanneer je er vervolgens eentje aan een vriend geeft, kunnen jullie samen overal multiplayer games spelen. Wist je al dat de Joy-Con erg gevoelig is, bezit over een HD-trilfunctie en vorm, beweging en afstand van voorwerpen herkent? Dit brengt unieke gameplay tot stand!

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Enthousiast geworden en de Nintendo Switch direct bestellen? Hij is vanaf nu verkrijgbaar bij Bart Smit voor €329. Je kan hier daarnaast direct alle accessoires en beschikbare spellen bestellen, zodat je meteen aan de slag kan!

Naar Bart Smit

Naast het feit dat je dus gewoon multiplayer games kunt blijven spelen, kun je ook maximaal acht systemen met elkaar koppelen om met zijn achten een game te spelen. Hiermee creëer je een lokale multiplayer, bijvoorbeeld op het schoolplein of in de bus.

Tot slot kun je jezelf aanmelden voor de online dienst van de Nintendo Switch. In tegenstelling tot voorheen, dien je nu te betalen om online games te spelen met vrienden of de concurrentie aan te gaan met gamers over de hele wereld. Tot de herfst van 2017 kun je echter nog gewoon gratis online gaan, daarna dien je te betalen. Wanneer je je hiervoor aanmeldt, kun je gebruikmaken van een speciale app voor je smartphone/tablet online online andere spelers te zoeken, samen afspraken te maken en voicechat te gebruiken. De online dienst gaat omgerekend maximaal €25 per jaar kosten (dat valt gelukkig nog te overzien).

Wat kun je verwachten van de Nintendo Switch?

Naast het feit dat je dus een geheel nieuwe gameplay ervaart, zijn er ook nog een paar andere dingen die je kunt verwachten en waar je wellicht rekening mee moet houden (bij aankoop):

  • Verwacht je een nieuwe Super Mario game of liever een nieuwe game uit de Zelda-reeks? Is Fire Emblem helemaal jouw game of zit je op hete kolen voor een Splatoon 2? Wellicht zitten jij en je vrienden te wachten op een nieuwe Mario Kart game.. Voor al deze titels geldt: ze komen eraan! Nintendo heeft bevestigd al deze games spoedig op de nieuwe console uit te brengen. Zoveel nieuwe games, waar moet je beginnen?!
     
  • De Nintendo Switch werkt niet meer met discs zoals op de Wii (U), maar gebruikt daarentegen zogenaamde cartridges, zoals je ze wellicht kent van de Nintendo (3)DS. Erg handig, gewoon een kwestie van bovenin de console klikken en spelen maar. Je ondervindt waarschijnlijk ook veel minder last met het goed onderhouden van de games (zaten op jouw Wii U discs ook altijd zoveel krassen, omdat je ze overal neergooide?). Wist je trouwens dat de nieuwe Nintendo Switch cartridges ontzettend vies smaken als je erover likt? Op deze manier stoppen kinderen de cartridges minder snel in hun mond. “Waar is mijn nieuwe Zelda game? Oh, mijn zusje heeft ‘m opgegeten”..
     
  • De nieuwe console van Nintendo kost ongeveer €329 bij Bart Smit, afhankelijk van de eventuele extra’s die je erbij neemt (zoals een spel of een extra controller). Dit is lager dan men aanzienlijk had verwacht! Voor de ‘beetje meer nerds’ onder ons: de Nintendo Switch heeft een 6.2 inch, 720p beeldscherm dat games in 1280 x 720 resolutie afspeelt in de handheldstijl. Bij het spelen van games op de televisie kan de Switch 1080p beelden aan via een HDMI kabel. Je kunt de console opladen via een USB-C kabel en hij beschikt over een interne harde schijf van 32 GB, uitbreidbaar met Micro SD kaarten.

Nintendo Switch: kopen of niet?

Je koopt een nieuwe Nintendo-console natuurlijk vanwege haar nieuwe gamereeks. Iedereen wil de nieuwe Zelda, de nieuwe Super Mario of de nieuwe Splatoon spelen. Je moet de Switch niet gaan zien als vervanger van een console van concurrenten; Nintendo heeft sinds de GameCube al geen krachtigere console gemaakt dan Sony of Microsoft. Dat hoeft ook niet, want dat is niet Nintendo’s doel. De Nintendo Switch koop je, omdat je enthousiast bent over de unieke gameplay die tot stand is gekomen en omdat Nintendo games gewoon awesome zijn. Ons oordeel is dat je de Nintendo Switch zeker aan moet schaffen, omdat hij je een unieke game-ervaring gaat bieden waar je helemaal ondersteboven van raakt.

“Hé zus, niet mijn Super Mario Odyssey opeten!”

 
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij de Nintendo Switch al besteld?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel