Elektronica / Telecom Leestijd: 5 minuten
Tegenwoordig wordt de markt steeds sneller overspoeld door nieuwe smartphonemodellen. Wat verkies jij, ga je steeds voor het nieuwste exemplaar, of kies je liever een budgetvriendelijk alternatief? We zetten alle budgettelefoons van het moment voor je op een rij. Lees het artikel

De beste budgettelefoons van het moment uitgezocht!

Leestijd: 5 minuten

Een leven zonder smartphone kan je tegenwoordig niet meer bedenken. Maar je wilt natuurlijk niet ieder jaar 1000 euro kwijt zijn voor de nieuwste telefoon. Dat kan veel goedkoper! Telefoon.nl volgt al jaren de smartphone markt en dit zijn moderne telefoons waarmee je flink kan besparen.

In de hedendaagse smartphone wereld zijn er drie merken die wereldwijd de meeste smartphones verkopen: Samsung, Apple en Huawei. Voor een voordelige telefoon moet je echter niet bij Apple zijn, dus blijven Samsung en Huawei over. Beide bieden ook aantrekkelijke smartphones voor een schappelijke prijs naast dure vlaggenschepen. Andere merken in dit segment zijn bijvoorbeeld Motorola en Alcatel. Sinds 2017 is Nokia ook weer van de partij. Het Finse merk biedt in iedere categorie een aantrekkelijke alternatief.

Degelijke budgettelefoons

Een populair budget merk in Nederland is Honor. Dit is een dochtermerk van Huawei en biedt uitstekende telefoons met een goede prijs. De voordelige Honor 6X is een krachtige toestel met dual hoofdcamera en flink wat geheugen. De telefoon heeft een groot 5,5 inch beeldscherm en het toestel is daarmee ideaal voor films en spellen.

Motorola is ook al jaren bekend vanwege degelijke smartphones met een goede prijs. De goedkope Motorola Moto G5s is daarvan een goed voorbeeld. De telefoon heeft een 5,2 inch Full HD beeldscherm met een luxe 12 megapixel camera. Dankzij het herkenbare ontwerp en stoere batwing logo blijven fans van Motorola jarenlang trouw aan het merk.
Let op, want de nieuwe generatie budget telefoons van Motorola staat op het punt van lanceren. De oudere lichting zal daarom versneld goedkoper worden.

Het tweede leven van Nokia

Sinds 2017 is het legendarische merk Nokia weer helemaal terug. Goed nieuws voor iedereen die een goedkope smartphone zoekt. Het merk uit Finland biedt er meerdere aan. Sinds dit jaar kun je kiezen uit de goedkope Nokia 1, 2, 3, 5 en de Nokia 6. Al deze Android-toestellen kosten niet meer dan 200 euro.

Met de Nokia 1 heeft het merk dit jaar een megagoedkope smartphone gelanceerd voor 90 euro. De compacte telefoon beschikt over basis specificaties en draait op Android 8 Oreo van het Android Go programma. Dit nieuwe besturingssysteem van Google heeft als grote voordeel dat het minder zwaar is en je sneller updates ontvangt.

Onder de 200 euro is de meest complete smartphone natuurlijk de Nokia 6. Het toestel heeft een flink 5,5 inch beeldscherm met de zuinige Snapdragon 430 processor met 3 GB werkgeheugen. Je maakt prachtige foto’s met de 16 megapixel hoofdcamera en 8 megapixel selfie camera.

Meest voordelige smartphones

De meest voordelige telefoons zijn logischerwijs voorzien van voordelige specificaties. Het zijn geen smartphones voor mensen die zware spellen willen spelen en multitasken. Ze bieden wel alle functionaliteiten die je tegenwoordig nodig hebt zoals toegang tot internet, aardige camera’s en soms zelfs een mega beeldscherm.

De Nokia 1 is dus al te koop voor 90 euro. Wil je juist een groot beeldscherm en een hippe behuizing dan kun je kiezen voor de Alcatel 3C. Dit toestel is slechts 10 euro duurder en beidt een enorm 6 inch HD+ beeldscherm met slanke randen eromheen. Hierdoor is dit toestel in grootte vergelijkbaar met 5,5 inch voorgangers. De specificaties zijn basic en je krijgt een zuinige quad core processor met 1 GB geheugen.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Vaak is het echter slimmer om 20 tot 30 euro meer uit te geven. Je komt dan net in een iets betere categorie terecht. In deze categorie vind je al telefoons met meer geheugen zoals de Honor 7 Lite. Goede alternatieven zijn hier de Samsung Galaxy J3 2016, Motorola Moto C Plus en de LG K8 2017.

Echt de blits maken voor weinig

Stel je wilt wel alle features die je vrienden hebben bij hun premium iPhone of Samsung Galaxy S9. Je bankrekening zegt alleen dat je dat beter niet kunt doen. In dat geval kun je al meer dan de helft besparen door de iPhone SE of de Samsung Galaxy A8 2018 te kopen.

De kleine iPhone SE is de meest voordelige iPhone in de markt en beschikt over krachtige hardware en eens stel goede camera’s. Hiermee kun je nog jaren vooruit. De Samsung Galaxy A8 is een gloednieuw toestel en lijkt erg veel op zijn premium S9 broer. De telefoon is razend snel en heeft ook een prachtig groot AMOLED beeldscherm. Zoals je mag verwachten van Samsung beschikt deze telefoon over uitstekende camera’s. De telefoon heeft een dual selfie camera en 16 megapixel hoofdcamera.


Dit artikel werd geschreven door René Dekker, mede-eigenaar van de vergelijkingssite Telefoon.nl. Iedereen heeft tegenwoordig een mobiele telefoon ter beschikking en we wisselen gemiddeld om de twee jaar van toestel. In die twee jaar zijn er honderden nieuwe telefoons en technieken ontwikkeld. Welke is dan het beste en welke past het best binnen je budget? Het ontbrak volgens ons in 2013 nog aan een goede, onafhankelijke en eerlijke vergelijkingssite en zo is onze vergelijker geboren.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Welke smartphone verkies jij? Het nieuwste model of de budgetvariant?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel