Elektronica / Telecom Leestijd: 5 minuten
Waarschijnlijk wil je je mobiele telefoon slechts gebruiken om te bellen, te internetten en zo, maar iedereen laat zijn toestel ook wel eens vallen of stoot ergens tegenaan. Gelukkig zijn er telefoonhoesjes die voldoende bescherming geven en er ook nog eens leuk uitzien. Welke soorten er zijn en hoe je best kiest, lees het snel hier. Lees het artikel

Telefoonhoesjes: welke zijn er en welke kies ik?

Leestijd: 5 minuten

Met de mobiele telefoons van nu kun je heel veel: bellen, sms’en, WhatsAppen, internetten, Pokémon GO spelen en Tinderen. Maar dat is nog niet alles, je kunt mobiele telefoons ook: op de grond laten vallen, van de trap laten donderen en overal tegenaan stoten.

Waarschijnlijk wil je je mobiele telefoon slechts gebruiken voor eerstgenoemde functies, maar de tweede reeks aan “things you can do with your smartphone” klinkt je wellicht ook bekend in de oren. Geen zorgen, geen paniek! Telefoonhoesjes zijn jouw redding in nood (of eigenlijk die van je mobiele telefoon). In dit artikel leg ik je uit welke telefoonhoesjes er zoal bestaan en voor welke je keuze zou moeten gaan.

Welke soorten telefoonhoesjes zijn er?

Er bestaan verschillende soorten telefoonhoesjes, uitgaande van het materiaal waarvan ze zijn gemaakt en hoe ze eruitzien.

Siliconen telefoonhoesjes

Ze zijn flexibel, het materiaal is anti-slip en het hoesje voelt over het algemeen zacht in de hand. Deze materiaalsoort is vaak goedkoop en heeft qua uiterlijk (kleur, vorm) veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn er zelfs siliconen telefoonhoesjes met flaporen! Leuk, maar misschien een tikkeltje onhandig.

Ongetwijfeld heb je de meeste grip met een siliconen telefoonhoesje, dus mocht je last hebben van bezwete handjes: neem een siliconen hoes! Bovendien bestaan er extreem sterke telefoonhoesjes, bedoeld voor mensen die vaak buiten aan het werk zijn. Hoesjes van Otterbox en Tech21 zijn voor bijvoorbeeld bouwvakkers echt een must have. Je kunt hiermee nog net niet je mobiele telefoon gebruiken als hamer...

Houten telefoonhoesjes

Uiteraard gemaakt van hout, de keuze aan (hout)soorten is enorm. Ze worden vaak gezien als uniek en hip, maar dat is natuurlijk smaakgebonden. Een houten telefoonhoesje is in ieder geval wel hartstikke stevig en biedt veel bescherming aan je mobiele telefoon.

Plastic telefoonhoesjes

Dit type biedt de minste bescherming bij bijvoorbeeld een val. Ze zijn vaak hard van materiaal en beschermen in de meeste gevallen slechts de achterkant van je mobiele telefoon. Het daadwerkelijke scherm blijft kwetsbaar.

Je kunt echter wel eindeloos variëren met plastic telefoonhoesjes en de prijs is vaak laag.

Aluminium telefoonhoesjes

Alu-hoesjes hebben vaak alleen een cover aan de achterkant van je mobiele telefoon, waardoor het grootste gedeelte van je scherm altijd onbedekt en dus onbeschermd is. Dit is zo, omdat aluminium telefoonhoesjes vaak een rubberen afwerking hebben die iets over het scherm komt, waardoor de telefoon gemakkelijk ‘andersom’ (lees: met het scherm omlaag) neergelegd kan worden.

Ze zijn aantrekkelijk qua prijs en zijn ook licht van gewicht. De aluminium telefoonhoesjes lijken qua design sterk op siliconen, houten en plastic hoesjes, maar verschillen van materiaal.

Flip cases

Flip cases bedekken vaak de hele mobiele telefoon en bieden dus volledige bescherming. Er wordt nagenoeg altijd gewerkt met een ‘flapje’, wat je gemakkelijk van de voorkant van je scherm haalt en aan je hoes laat bungelen. Je kunt dan je mobiele telefoon gebruiken, waarna je het flapje weer dichtdoet tegen het scherm aan. Op deze manier berg je hem veilig in je tas op, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je scherm beschadigt. Echter, sommige mensen vinden deze manier van bescherming ‘too much’ en juist onhandig.

De prijs voor een telefoonhoes is bij de leren flipcase vaak het hoogst.

Telefoonhoesjes met extra batterijlading

De hoesjes zijn bedoeld voor gebruikers die geen genoeg krijgen van hun mobiele telefoon. Er zit een batterij in verwerkt, waardoor je je mobiele telefoon oplaadt terwijl die in het hoesje zit. Hiermee heb je in principe de accu van je mobiele telefoon plus de accu van de batterij in de hoes. Als dat niet meer genoeg is...

Welke soort telefoonhoes moet ik kiezen?

Het is moeilijk aan te geven welke telefoonhoes je ‘moet’ kiezen, aangezien elke telefoonhoes voor- en nadelen heeft. Vaak is de keuze ook smaakgebonden. Je zou echter rekening kunnen houden met het volgende:

  • Wil je zeker zijn van de meest complete bescherming? Ben je een onhandig mensje dat altijd zijn telefoon laat vallen? Een leren flip case biedt de meeste bescherming voor zowel de voor- als achterkant van je mobiele telefoon.
     
  • Gebeurt er nooit wat met jouw mobiele telefoon, maar wil je er gewoon een tof design aan geven? Ga dan voor een plastic of aluminium telefoonhoesje. Er zijn namelijk oneindig veel verschillende soorten, oneindig veel plaatjes, achterkantjes en kleurtjes. Pokémon-fan? Kies dan gewoon een telefoonhoesje met Pokémon erop. Of misschien hangen er bij sommige telefoonhoesjes wel Pikachu-oortjes aan?!
  • Wil je je mobiele telefoon een zakelijke look geven, zorg dan voor een houten telefoonhoesje. Net zoals veel mensen gaan kwijlen bij houten meubels, gaan ook veel mensen... nee, zo bedoel ik het niet. Hout is mooi en chique. Of het nu gaat om meubilair of een telefoonhoes.

Conclusie

Er bestaat niet zoiets als ‘het beste telefoonhoesje’. Het moet bescherming bieden aan je mobiele telefoon, maar tegelijk liefst ook een leuk design hebben en wellicht iets zeggen over de telefoongebruiker. De keuze is smaakgebonden. Welk materiaal je moet kiezen hangt af van welke bescherming je je mobiele telefoon gunt en hoeveel je bereid bent te betalen voor een telefoonhoes. Net zoals mobiele telefoons niet meer zijn om slechts mee te bellen, zijn telefoonhoesjes niet meer slechts ter bescherming. Het is een combinatie van factoren die geldt bij een aankoop.

Let wel: hoewel telefoonhoesjes ter bescherming dienen, garanderen ze natuurlijk nooit dat er niets met je mobiele telefoon kan gebeuren. Mocht je echt een onhandig mensje zijn, dan zul je toch echt een verzekering voor je mobiele vriend aan moeten schaffen.

Bron: Phonegeek.nl

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog tips voor het perfecte telefoonhoesje? Deel ze met ons!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel