Joost
Thuis / Binnen Leestijd: 2 minuten
Ga jij binnenkort op kamers, maar heb je geen idee wat een normale prijs is voor je studentenkamer? We hebben voor je onderzocht hoeveel je gemiddeld betaalt in de 20 grootste studentensteden van Nederland. De resultaten lees je in dit artikel. Lees het artikel

Studentenkamer huren? Dat doe je hier het goedkoopst!

Leestijd: 2 minuten

Je studententijd is misschien wel de beste tijd van je leven en je kamer is hier een belangrijk onderdeel van. Hier ontmoet je nieuwe vrienden, viert de beste feestjes en studeert daarnaast natuurlijk ook nog een beetje. Belangrijk is ook dat je minder vroeg op hoeft te staan in de ochtend en je geen uren hoeft te vertoeven in het openbaar vervoer. Je zal er echter soms ook flink voor moeten betalen.

Wat kost een studentenkamer?

De prijs van je kamer is afhankelijk van een aantal factoren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de locatie van de kamer en het aantal vierkante meters, maar ook aan het aantal huisgenoten en de voorzieningen die je voor jezelf hebt. Ook de stad waarin je woont blijkt echter een belangrijke factor te zijn volgens ons onderzoek. Zo betaal je in de goedkoopste stad, Wageningen, gemiddeld slechts €284 per maand, tegenover meer dan in het dubbele (€610 per maand) in Amsterdam, met afstand de duurste stad.

Ben jij benieuwd hoeveel je ongeveer voor je studentenkamer gaat betalen in jouw (toekomstige) studentenstad? We onderzochten de kamerprijzen van de 20 grootste studentensteden van Nederland. Hiervoor verzamelden we de prijzen van alle beschikbare kamers, om deze vervolgens te vergelijken. Bekijk hieronder het volledige overzicht:

Gemiddelde prijs van een studentenkamer
  Stad Prijs per maand
1. Wageningen (Gelderland) €284
2. Heerlen (Limburg) €285
3. Tilburg (Noord-Brabant) €312
4. Leeuwarden (Friesland) €336
5. Enschede (Overijssel) €353
6. Maastricht (Limburg) €355
7. Groningen (Groningen) €361
8. Delft (Zuid-Holland) €368
9. Eindhoven (Noord-Brabant) €369
10. Nijmegen (Gelderland) €376
11. Leiden (Zuid-Holland) €377
12. Arnhem (Gelderland) €386
13. Breda (Noord-Brabant) €387
14. Den Bosch (Noord-Brabant) €410
15. Rotterdam (Zuid-Holland) €442
16. Almere (Flevoland) €446
17. Haarlem (Noord-Holland) €447
18. Utrecht (Utrecht) €447
19. Den Haag (Zuid-Holland) €448
20. Amsterdam (Noord-Holland) €610
 

Studeren in de ene stad, wonen in de andere

Als je gaat studeren en graag een kamer wil huren, doe je er verstandig aan eens om je heen te kijken. Zo kan wonen in een stad die een paar kilometers verderop ligt, je een behoorlijk bedrag per maand schelen. Kijk ook eens in Almere of Haarlem als je in Amsterdam gaat studeren, of plan een bezoekje aan Delft als je studeert in Den Haag. Het is absoluut de moeite waard!

Kies een studie bij je stad

Ben jij er al uit welke studie je gaat doen of ben je nog aan het oriënteren? Onderzoek dan ook eens of je studie in Utrecht niet ook bijvoorbeeld in Heerlen wordt gegeven en misschien geven ze je Rotterdamse studie ook in Tilburg. Als de studiestad geen ‘big deal’ voor je is, kan je zo toch een aardig centje op zak houden. Dat scheelt weer een aantal biertjes per maand!

Gemiddelde prijs studentenkamer in Nederland

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Hoeveel betaal jij voor je studentenkamer?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel