Lan
Thuis / Buiten Leestijd: 3 minuten
Een tuin is hartstikke leuk, maar ook een dure hobby. Als je het gezellig wil maken ben je al snel een hoop geld kwijt. Als je de inrichting en het onderhoud van je tuin slim aanpakt, kun je flink besparen! Lees snel onze tips. Lees het artikel

Bespaartips voor je tuin

Leestijd: 3 minuten

Die berg mooie plantjes lijken in het karretje van het tuincentrum telkens weer een indrukwekkende verzameling, maar zodra je ze thuis in de aarde zet lijken ze compleet te verdwijnen. Dan maar een tweede ritje naar het tuincentrum en nog een kar met plantjes halen. Inmiddels heb je een hoop uitgegeven zonder dat het je veel heeft opgeleverd. Dat is natuurlijk frustrerend en al helemaal als je geen groot budget hebt.

Voor veel mensen is dat een goede reden om de tuin volledig te bestraten. Lekker goedkoop en makkelijk in onderhoud. Planten zijn er immers nauwelijks of niet. Al die stenen zijn echter vreselijk ongezellig. Met deze simpele ingrepen krijg je meer groen en gezelligheid in de tuin, zonder veel uit te geven:

Tweedehands of lenen

Tuin bespaartips

Heb je tuingereedschap nodig om alles eens lekker om te spitten of te snoeien, dan is het best prijzig om alles nieuw aan te schaffen. In plaats daarvan kun je goed gereedschap ook kopen via Marktplaats. Twijfel je over de kwaliteit? Ga dan bij de aanbieder langs om het gereedschap te bekijken voor je het koopt. Je kunt ook aan de buren vragen of zij in het bezit zijn van tuingereedschap dat je even van ze mag lenen.

Kies voor makkelijke, vaste planten

Er zijn veel veel vaste planten die elk jaar opnieuw prachtige bloemen geven. Je hoeft ze maar één keer aan te schaffen, waarna ze jaarlijks dankbaar bloeien. Sommige planten hebben wel wat onderhoud nodig. Zorg dat je ergens noteert wanneer je welke planten moet snoeien en hoe. Dan blijven ze mooi en hoef je ze niet te vervangen. Als je kiest voor een variatie van planten die in verschillende jaargetijden bloeien, dan heb je altijd een mooie tuin. Zo kleurt de brem je tuin in het voorjaar geel, hebben hortensia’s in de zomer mooie bloemen en komen sedums in de herfst tot bloei.

Lekker in de zomer: een goedkoop intex zwembad

Het kan zomaar ineens knap warm worden in de zomer. Hoe lekker is het om dan op je vrije dag, of als je thuis komt na een lange dag werken een verkoelende duik te nemen in je eigen zwembad? Je hoeft er helemaal geen enorme tuin voor te hebben of je tuin ingrijpend te verbouwen. Al voor een paar tientjes heb je een fijn intex zwembad die je neer kunt zetten in je tuin en op kunt bergen als het seizoen voorbij is. Zo kun je voor weinig geld maximaal plezier halen uit je tuin.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij tevreden met je tuin?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel