Vrije Tijd / Cadeaus Leestijd: 5 minuten
Bijna zomervakantie en dus de laatste schooldag. De hoogste tijd om de juf of meester van jouw kleine spruit te bedanken voor een mooi schooljaar. En wat is er dan leuker dan een persoonlijk bedankje?! Lees snel verder en ontdek hier alvast enkele originele ideeën! Lees het artikel

Originele bedankjes voor de liefste juf of meester!

Leestijd: 5 minuten

Het einde van het schooljaar is alweer in zicht, wat gaat dat toch altijd snel!
De meester of juf van je kleine spruit heeft het hele jaar door van alles gedaan met jouw kind om ervoor te zorgen dat hij of zij zich fijn voelt en nieuwe dingen leert. Dat verdient natuurlijk wel een blijk van waardering!

Waarschijnlijk vinden veel leerkrachten het al lang fijn als hun harde werk opgemerkt en gewaardeerd wordt en als ze een dikke knuffel van je kind krijgen, maar het is ook erg leuk om ze daarnaast een persoonlijk bedankje te geven. We hebben hieronder de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Knutselen met de hele klas

Je kunt er voor kiezen om zelf iets te maken, maar je kunt ook samen met de hele klas een leuk bedankje geven.

Wat dacht van het idee om een theedoos te maken vol met bedank-theetjes?
Laat alle kinderen een theezakje inleveren met op het label een wens, bedankje of foto van zichzelf. Koop een mooie doos of versier een oude schoenendoos en stop daar alle theezakjes in. Zo heb je in een mum van tijd een heel persoonlijk bedankje en kan de juf of meester de hele zomer genieten van de theesmaken en terugdenken aan alle kinderen!

Een ander leuk idee is een gepersonaliseerd ‘Wie is het?’ spel. Vaak kun je zo’n spel voor weinig geld op Marktplaats kopen en dan hoef je alleen maar de foto’s van alle kinderen uit je klas erin te plakken. Het is even wat geknutsel, maar wel een heel tof bedankje! Het is ook gaaf om een ‘Terugblik’ op het schooljaar te geven: vul een mooi oud blik met leuke herinneringen, bedankjes, tekeningen en foto’s van de hele klas en vul het aan met wat lekkers, gegarandeerd dat de juf of meester dat kan waarderen!

Een goede spreuk doet wonderen

Het is vaak grappig om een leuke woordspeling of spreuk te gebruiken bij het maken van een bedankje. Geef bijvoorbeeld een pot dropjes met de tekst ‘Het zit d’rop’ en personaliseer de pot met een mooie tekening van je kind. Of de tekst ‘Je was een uitMUNTende juf/meester’ bij een leuk potje met daarin een muntplantje. Stop een roos in een gieter met daarop de tekst: ‘Bedankt dat je me hebt laten GROEIEN’, of versier een stoffen tas met stiften en de tekst: ‘Juf/meester, je was fanTAStisch!’. De tekst ‘Wat fijn dat je me liet SCHITTEREN’ en een potje glitternagellak kan bij sommige juffen ook erg in de smaak vallen.

Wil je zelf aan de slag gaan met een potje met wat lekkers of een vrolijk plantje? Kijk eens hier bij Xenos. Hier scoor je voor heel weinig geld de leukste potjes.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Ben je totaal niet creatief of heb je maar weinig tijd, maar wil je toch wel de juf of meester verrassen met een klein cadeautje? Bij YourSurprise heb je in een mum van tijd een persoonlijk en origineel bedankje gemaakt. Van fotoklok en tas tot gepersonaliseerde chocolade. Super gemakkelijk en super leuk!! Bekijk het aanbod en ga direct aan de slag!

Aan de slag!

Wie zoet is krijgt lekkers

Een lekkernij is natuurlijk altijd een goed bedankje. Nu is er op zich niets mis met een doos gekochte chocolaatjes, maar het is wel leuker om het wat te personaliseren. Ben je een echte keukenprins of –prinses? Bak dan wat verschillende koekjes, stop ze in een mooie pot met een zelfgemaakt label et voilà! Klaar is je lekkere traktatie.

Het is ook gaaf om een EHBA - doos te maken: een Eerste Hulp Bij Afscheid – doos. Misschien heb je thuis nog een doorzichtige doos met vakjes waar bijvoorbeeld naaigaren, ijzerwaren, kralen of schroeven in hebben gezeten. Een oude pillendoos of theedoos voldoet ook. Vul elk vakjes met snoepjes die wat van pillen weghebben, zoals stoepkrijtjes, suikerhartjes, M&M’s of dropstaafjes. Op de deksel plak je bij elk vakje een label waar je op schrijft waar de ‘pillen’ tegen helpen, bijvoorbeeld: ‘voor als je verdrietig bent’, ‘om je op te vrolijken’, ‘voor als je aan mij denkt’ en ‘voor als je mij mist’.  Je kunt ook een lekker potje jam kopen, of nog beter, zelf maken met fruit uit eigen tuin, en daar past dan uiteraard een tekst bij als ‘JAMmer dat je volgend jaar mijn juf/meester niet meer bent!’

Zo zijn er nog talloze ideeën te bedenken. Op Pinterest en andere creatieve websites vind je heel veel inspiratie, mocht je zelf niet zo creatief zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een rapport maken voor de juf of meester, dat natuurlijk mooi versierd wordt door je kind en vol staat met negens en tienen, of een kaart geven die je versiert met een spiegeltje en de tekst ‘Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de tofste juf/meester van het land?’ De ideeën zijn eindeloos, maar wat je ook doet: het gaat om het gebaar. De meeste juffen en meesters hebben liever een mooie tekening dan een doos Merci, en liever een dikke knuffel dan een fles wijn. Veel knutselplezier en alvast een fijne zomervakantie!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij al ooit iets geknutseld voor de juf of meester wat goed op dit lijstje zou passen? Deel jouw creatie met ons, wij zijn benieuwd!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel