Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Hebben jij en/of de kids op een gure najaarsdag even niks te doen? Schuif rondom de keukentafel voor een gezellige knutselmiddag. Je zult verbaasd zijn over wat je kunt doen met kastanjes, dennenappels en bladeren. Dus creabea's en knutselkoninginnen scroll snel verder en ontdek hier een lijst aan inspiratie! Lees het artikel

Knutselen met blad en kastanjes: zo maak je de mooiste herfst- en halloweenfranjes

Leestijd: 4 minuten

De regen klettert tegen het raam en de wind raast om het huis… en jij weet eigenlijk niet zo goed wat je op deze vrije dag moet doen. Filmpje kijken, spelletje spelen, gamen of natuurlijk gezellig aan de knutsel met bijvoorbeeld de kids.

Wandel op een droog momentje eens het bos in of gewoon naar buiten en verzamel daar al je materialen. Met kastanjes, herfstbladeren en dennenappels maak je verrassend leuke dingen. Mooie creaties voor in huis of misschien wel gruwelijk, goede decoratie voor het aankomende Halloweenfeest. Ontbreekt het je aan inspiratie? Dan komen deze onderstaande ideetjes als geroepen!

Gouden tip van Goedkoop.nl

Lijkt een gezellig knutselmiddagje je wel wat en ben je nog op zoek naar goedkope knutselspullen? Bij een winkel zoals de Action en de HEMA zit je aan het juiste adres voor scherp geprijsde knutselmaterialen. Van papier en stiften tot chenilledraad, wiebeloogjes en verf, ze hebben alles wat een creabea in huis moet hebben

Aan de slag!

Gruwelijk geestig

Geestig zijn ze hè, de creaties die hieronder staan. En je hoeft er geen ware knutselkoning(in) voor te zijn, dus super leuk om met de kinderen te maken.

Mummiepotjes

Zelfs de mummie is niet ingewikkeld (figuurlijk) om in elkaar te steken. Je neemt een leeg potje, wast dit uiteraard goed uit en smeert er wat lijm om. Niet te veel lijm, want dan wordt het een kliederboel. Pak er vervolgens toiletpapier of verband bij en begin maar met wikkelen. Als laatste plak je er de wiebeloogjes op.

Halloweenballon

Toffe halloweendecoratie die binnen enkele minuten klaar is? Dan zit je met deze ballonnen goed. Teken met zwarte markeerstift een griezelig gezichtje op de ballon en klaar is kees. Voor extra effect stop je wat breeklichtjes in de ballon. Aanrader om dan wel een witte ballon te nemen, daar zie je de lichtjes beter in.

Bekerspookje

Bij griezelen denk je toch meteen aan spoken, niet? Een spookje zoals deze mag dan ook niet ontbreken tijdens Halloween. Alles wat je nodig hebt, is een zwarte stift, een wit bekertje, wc-papier en wit papier en een stukje draad om je creatie mee op te hangen.

Herfstige boswezentjes

Een schattig egeltje, een geinig spinnetje of een vrolijke uil, dat wordt kastanjes en dennenappels zoeken! Trek je laarzen maar aan en hop naar buiten!

Heb je een paar mooie dennenappels meegenomen? Zorg dan eerst dat je alle beestjes en sap verwijderd. Dit doe je bijvoorbeeld door de dennenappels te wassen in azijn en water en ze daarna goed te laten drogen.

Egeltjes

Fröbel twee snoetjes van bruine vilt (twee verschillende kleuren) en plak hier de wiebeloogjes en een rond neusje van zwarte vilt op. Lijm de snoetjes vast aan de dennenappel en voilà, je snoezige egeltjes zijn klaar.

Spinnetje

Voor het grappige spinnetje heb je twee kastanjes nodig; een grote en een kleinere. De kastanjes pin je vast met een satéprikker. Voor de poten gebruik je chenilledraad. Deze prik je ook in de kastanje. Met witte stift en wiebeloogjes knutsel je een gezichtje.
Uiltje

Het vrolijke uiltje frutsel je eigenlijk precies hetzelfde in elkaar als het egeltje. Gebruik vilt voor de ogen, de snavel en de vleugels.

Tip: Een iets snellere aanpak; bak de beestjes weg in de oven. Leg de dennenappels op een bakplaat met bakpapier. Schuif de bakplaat in een voorverwarmde oven (heteluchtoven op ongeveer 160 – 180) en check regelmatig of het nog goed gaat, zodat ze niet verbranden. Wanneer de dennenappels helemaal openstaan, kunnen ze eruit. Dit zal na maximaal een half uurtje zijn.

Bladerpracht

Loop je in het najaar door het bos, dan is het prachtige kleurenpalet van groene, rode en gele blaadjes één van dingen waarvan je intens kunt genieten. Daar moet toch iets mee te doen zijn? Ja, dat is het zeker. Scroll wat verder en ontdek hier een tweetal ideeën.

Tip: Om de kleuren van je blaadjes mooi te houden, droog je ze eerst en vervolgens ga je er met een kwast vernis of decoupagelak overheen. Drogen kan bijvoorbeeld tussen een boek.

Kleurige krans

Tik ergens een krans van bijvoorbeeld groene oase of stro op te kop en maak de blaadjes voorzichtig vast met naald en dun garen of prik ze in de krans.

Bladerguirlande

En wat te denken van een fleurige guirlande? Rijg een aantal blaadjes voorzichtig aan een draad en gebruik eventueel ook kastanjes voor de afwisseling.

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij onlangs nog een herfscreatie gemaakt die perfect aansluit bij bovenstaande knutsels? Deel het gerust in een reactie hieronder!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel