Vrije Tijd / Online Leestijd: 4 minuten
Een dagje dierentuin, avondje musical of een dagje wellness? Erg leuk, maar helaas vaak een aanslag op je portemonnee. Toch kun je op deze uitjes heel wat besparen. Hoe? Door mee te bieden op een veilingsite. Zo bepaal je je eigen prijs. Zijn er echter kapers op de kust voor je favoriete veiling? Met deze tips ben jij ze slimmer af en win jij die veiling aan een aantrekkelijke prijs! Lees het artikel

Voordelig een online veiling winnen doe je zo!

Leestijd: 4 minuten

Op een veilingsite vind je vaak uiteenlopende producten en diensten in allerlei categorieën. Je bent vast bekend met VakantieVeilingen, een van de populairste veilingsites op dit moment. Hier bied je vanaf €1 mee op dagjes weg, avondjes uit, beauty en wellness, vakanties, etentjes in heerlijke restaurants en producten. Heb jij het al eens geprobeerd?

Als je ooit een online veiling in de gaten hebt gehouden, dan weet je dat er flink over elkaars bod heen geboden wordt, waardoor de prijs hoog oploopt. Jij daarentegen wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen. Daarom snuffel je door het volgende stappenplan en pas je dit toe bij je volgende veiling. Je betaalt dan niet meer dan nodig!

 

online veiling winnen

1. Doe een vooronderzoek

Een dagje pretpark, een verrassingsreis naar Spanje of een nieuwe pannenset… Waar ben je precies naar op zoek? Wat het ook is, doe altijd eerst vooronderzoek. Wil je bijvoorbeeld naar de dierentuin? Kijk dan eerst op de betreffende site van het dierenpark wat de entreeprijs is. Houd daarnaast een of meerdere dagen de veiling in de gaten. Voor welke prijs gaat de veiling er steeds uit? Je ontdekt nu vast dat de uiteindelijke prijzen van de veilingen soms wel tientallen euro’s uit elkaar liggen, afhankelijk van het tijdstip. Bovendien weet je nu wat ongeveer de prijs is waarvoor de veiling er steeds uitgaat.

2. Bepaal een redelijke prijs

Dat je een redelijke prijs wilt bepalen vind je vast heel logisch. Maar hoe bepaal je die prijs nu? Doordat je hebt gekeken hoeveel je kwijt zou zijn door je tickets direct bij de aanbieder te bestellen, weet je al dat je onder die prijs moet gaan zitten. Daarnaast heb je de veiling zolang in de gaten gehouden dat je weet wat je ongeveer kwijt gaat zijn. Bepaal voor jezelf wat je maximaal wilt betalen en vergelijk dat met de prijzen waarvoor de veiling steeds gewonnen werd. Zorg dat je een redelijke prijs in gedachten hebt.

3. Maak gratis een account aan

Van plan om te bieden? Op een veilingsite maak je een gratis account aan. Dit doe je simpelweg door persoonlijke gegevens in te vullen. Kun je niet gratis een account aanmaken, doe er dan niet aan mee! Het is ten eerste zonde van je geld en ten tweede word je waarschijnlijk opgelicht. Een voorbeeld van een goede en gratis veilingsite is www.vakantieveilingen.nl.

online veilingen winnen

4. Bied op het juiste moment

Al tijden voordat de veiling afloopt zie je mensen over elkaar heen bieden. De prijs opdrijven… Daar doe jij natuurlijk niet aan mee! Jij wacht tot het juiste moment, namelijk enkele seconden voordat de veiling tot zijn einde komt (je kunt wel het gewenste bedrag al invullen, let altijd op dat je niet een nulletje teveel invult!). De prijs die je biedt is afhankelijk van het maximale bedrag dat je vooraf hebt bepaald. Laat niet jezelf in de steek door toch over dit bedrag heen te gaan, maar wacht gewoon je beurt af.

 

Deze veiling niet gewonnen? Grote kans dat er direct een nieuwe veiling start met hetzelfde aanbod. Lukt het je na een aantal pogingen nu echt niet om de veiling voor het gewenste bedrag te bemachtigen, dan kan je altijd het bedrag nog bijstellen.

5. Veiling gewonnen, wat nu?

Het heeft je vast en zeker wat tijd gekost, maar nu heb je toch echt die veiling voor een fantastische prijs te pakken. Je zag het als een spelletje en je hebt het gewonnen. Een voldaan gevoel toch!? Nadat je hebt gewonnen krijg je uitleg over de betaling. Bij VakantieVeilingen moet je bijvoorbeeld binnen vijf dagen betalen. Je ontvangt je tickets, tegoedbon of product en kunt nu extra voordelig genieten van wat je gewonnen hebt. Let wel op, er zit geen retourrecht op je veiling, dus je bent verplicht te betalen.

Eenmaal, andermaal… Wij wensen je alle succes toe bij het voordelig winnen van een veiling! Heb je zelf nog tips? We zouden het leuk vinden als je ze hieronder in een reactie met ons deelt!

1 Reactie
  1. Renate Renate

    Er komt wel 5 euro veilingkosten bij zodat dit bij de koopprijs op komt

Reageer ook op dit artikel