Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Alleen voor de tijd betalen die je ook daadwerkelijk in bijvoorbeeld de dierentuin, sauna of het pretpark bent? Het is mogelijk tegenwoordig. Hoe dan? Met de app Tapperuse. Hoe dit concept in elkaar steekt en waar je het kunt gebruiken, dat vertellen we je hier! Lees het artikel

Dagje uit met Tapperuse: betalen per minuut!

Leestijd: 3 minuten

Misschien ken je het wel?  Je bent in de dierentuin, in de sauna of het pretpark en na enkele uurtjes heb je het eigenlijk wel weer gezien. Toch een beetje jammer om dan flink wat eurootjes voor een dagticket neer te leggen, niet dan? Goed nieuws voor jou, want in de toekomst is dit wellicht niet meer nodig. Je betaalt alleen nog voor de tijd die je ook daadwerkelijk aanwezig bent. Hoe dan, zul je je misschien afvragen? Met de app Tapperuse! Hoe dit concept werkt en waar je het kunt gebruiken, dat ontdek je hier!

Tap in, tap uit, tik af!

 
 

Vanaf september 2018 is de app Tapperuse gelanceerd. Met Tapperuse betaal je alleen voor de tijd die je ergens ook daadwerkelijk bent. Je betaalt per minuut. Dus denk je aan een uurtje dierentuin of sauna wel genoeg te hebben, dan is het geldverspilling om een dagticket te kopen. Beter kun je de Tapperuse app (gratis) downloaden.
Het gebruik van Tapperuse is eenvoudig. Je volgt de volgende stappen:

 1. Je downloadt de app
 2. Je zoekt of de locatie waarnaar je toe wilt aangesloten is bij Tapperuse
 3. Je tappt in
 4. Tappt uit wanneer je vertrekt
 5. Betaalt achteraf via AfterPay

Een kind kan de was doen, zo simpel.

 

De locaties

Op het moment van schrijven (16-10-2018) zijn er 75 locaties aangesloten bij de Tapperuse app. Alle locaties vind je terug in de app of op de website. Maar om je alvast een beeld te geven van het aanbod, hieronder enkele locaties op een rij:

 • Sauna & Wellness Centre Du Lac
 • De Tuinen van Appeltern
 • Dierenpark Zie-Zoo
 • Attractiepark Wunderland Kalkar
 • LINDA Festival Zaandam (ook evenementen en festivals kunnen zich dus aansluiten bij Tapperuse)
 • Bobbejaanland
 • Dierenpark SEA LIFE Scheveningen

Echt goedkoper?

Ben je echt voordeliger uit met Tapperuse? Dat is afhankelijk van de tijd die je spendeert bij de uitgekozen locatie en de prijs van een regulier ticket. Zo betaal je bijvoorbeeld bij Bobbejaanland €0,11 cent per minuut. Dat komt neer op €6,60 per uur. Toegangstickets zijn er vanaf €21,90. Ga je dus langer dan drie uur, dan maakt het niet uit of je een dagticket koopt of de Tapperuse app gebruikt. Het is dus maar net afhankelijk van de toegangsprijs én de tijd die je er ook echt wilt spenderen. Je betaalt met de app overigens nooit meer dan de maximale dagprijs. De transactiekosten zijn €0,75 per bezoek, ongeacht het aantal personen.
Net zoals bij een standaard dagprijs, betalen bijvoorbeeld kinderen en senioren minder per minuut. In de app kun je personen toevoegen en je ziet direct wat ieder persoon per minuut betaalt.

Toch liever een hele dag eropuit? Ook dan kun je flink besparen. Bied bijvoorbeeld hier via VakantieVeilingen mee op tickets al vanaf €1! Of lees hier hoe je met andere actie flink wat voordeel mee kunt pikken.

Tapperuse in de toekomst

Tapperuse zit natuurlijk nog in een startfase, met nu nog een beperkt aantal aangesloten locaties. Het aanbod belooft zich uit te breiden. Of straks heel Nederland met Tapperuse op pad gaat, dat is de vraag, maar wij van Goedkoop.nl houden het nauwlettend in het oog en houden je op de hoogte!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Is de Tapperuse app iets voor jou? Waarom wel of niet?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel