Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Nationale Buitenspeeldag is dé dag dat alle kinderen in Nederland, zonder enige hinder, buiten kunnen spelen! In dit artikel lees je waar je die dag kunt zijn en wat de kinderen kunnen doen. Lees het artikel

Nationale Buitenspeeldag: kom je ook buiten spelen?!

Leestijd: 4 minuten

Elke tweede woensdag in juni is het Nationale Buitenspeeldag! Dit jaar valt Buitenspeeldag op woensdag 14 juni. Op deze dag worden verschillende straten in Nederland afgesloten voor verkeer, zodat kinderen zonder gevaar kunnen spelen. Lees verder om te weten waar je op deze dag moet zijn!

Wat?

Op Nationale Buitenspeeldag is de straat van de kinderen. Ze kunnen naar hartenlust spelen; geen auto’s en verkeer die hen belemmeren. Voor deze dag kunnen er gratis vergunningen aangevraagd worden bij de gemeente om de straten af te sluiten. Op deze manier kun je je eigen activiteit organiseren, om de kinderen een onvergetelijke dag te bieden.

Wanneer?

Speeltuin met schommels en speelhuisje

Buitenspeeldag valt dit jaar op 14 juni. Het is alweer de 10e Nationale Buitenspeeldag. Nickelodeon organiseert deze dag, zij doen dit in samenwerking met Jantje Beton. Zij vinden dat kinderen meer buiten moeten spelen; het is gezond en daarnaast natuurlijk hartstikke leuk.

Inspiratie

Momenteel staat de teller op 1094 activiteiten georganiseerd door heel Nederland; van Noord naar Zuid en van West naar Oost, er is overal wel iets te doen. Surf snel naar de website jantjebeton.nl om te zien wat er bij jou in de buurt georganiseerd is!

Op deze website kun je ook jouw eigen activiteiten invoeren. Door heel Nederland worden er namelijk straten afgezet, in deze straten worden er veel leuke buitenspeel-activiteiten georganiseerd. De kinderen kunnen vaak spelletjes spelen of knutselen en voor de sportievelingen worden er op plekken toernooitjes gehouden. Vaak wordt er ook rekening gehouden met verschillende leeftijdsgroepen; zo zit er voor elk kind wel iets geschikts tussen. Op de website wordt gespecificeerd wat waar te doen is. De ene straat houdt het bij gezellig knutselen en schminken, de ander pakt wat meer uit met een heuse buikschuifbaan

Georganiseerde activiteiten

In Amsterdam slaan NDSM-werf en Viacom de handen ineen voor een superleuke dag op de NSDM-werf. Kinderen kunnen hun eigen droomhut bouwen of een eigen springtouw maken bij de trammetjes. Ook zullen kinderen zich uit kunnen leven op een megagroot springkussen en is er de mogelijkheid om te ravotten, knutselen en nieuwe spelletjes uit te proberen. De dag op de NDSM-werf zal om 13:00 van start gaan en tot 17:00 duren. Ook in Amsterdam; organisatie Kidsproof maakt op deze dag ook van alles mogelijk voor kinderen. Van hindernisbanen en oud-Hollandse spellen tot kliederen met water in de zon of juist in de regen; op deze dag maken zij het allemaal mogelijk.

Ook de kinderen uit de buurt van Den Haag hebben geluk; omdat Nationale Buitenspeeldag oorspronkelijk een idee is dat uit Den Haag komt, zijn in Den Haag zelf en rondom Den Haag heel veel activiteiten georganiseerd. Zo worden er in Rijswijk bijzondere activiteiten georganiseerd: Leeuwendaal organiseert ponyritjes voor de paardenliefhebbers, voor de energiekelingen is er een springkussen met hindernisbaan en kunnen zij racen met skelters, er kunnen reuzenbellen geblazen worden en de kinderen kunnen zichzelf laten verbinden bij een nep-EHBO.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Mocht jouw kind het zo naar zijn plezier hebben gehad, maar per ongeluk vergeten is dat kleding kapot kan gaan? Neem dan eens een kijkje bij HEMA, zij hebben een groot assortiment aan kinderkleding. Het mooie: de prijzen zijn altijd lekker voordelig en de kwaliteit is erg goed!

Shop nu bij HEMA!

Natuurlijk heeft niet ieder kind zin om mee te doen aan de activiteiten die georganiseerd worden met de Nationale Buitenspeeldag; niet ieder kind is gemaakt voor de drukte met andere (onbekende) kinderen. Toch is buiten spelen erg belangrijk voor de gezondheid en sociale interactie met andere kinderen. Zorg er dus voor dat je kind lekker buiten gaat spelen met vriendjes en vriendinnetjes. Ook zij kunnen gewoon lekker een eigen plan trekken door simpel potje verstoppertje te spelen of lekker hutten te gaan bouwen in het bos. Mocht het lekker weer zijn; waterballonnen will do the trick! En waar zijn die skeelers eigenlijk gebleven?

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Dus, wat ga jij doen om de kinderen dit jaar een onvergetelijke Buitenspeeldag te bieden?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel