Vrije Tijd / Sport Leestijd: 3 minuten
Wil je afvallen, een gespierd lichaam kweken of gewoon lekker in beweging blijven, maar hier niet (te) veel geld aan uitgeven? Met deze tips hoeft sporten niet duur te zijn! Lees het artikel

Sporten zonder poen? Dit kun je doen!

Leestijd: 3 minuten

We zien het een steeds grotere trend worden: sporten. Steeds meer mensen gaan naar een sportschool of -vereniging om lekker in beweging te blijven, fit te worden of om af te slanken. Maar wat nou als je niet zoveel centen uit wilt of kunt geven aan een sport of hobby. Geen paniek, er zijn genoeg sportieve activiteiten die je kunt doen zonder poen! Dus sportieveling, lees snel mee en ontdekt hier  5 ideeën voor gratis of goedkope sportactiviteiten!

Alle beetjes helpen

 

Waarschijnlijk heb je deze clichés al eens gehoord of zelf bedacht, maar we gaan ze toch even benoemen. De eerste stappen naar een gezonder of sportiever lijf zijn gratis. In het dagelijks leven zijn er al een heleboel stappen die je kunt ondernemen om wat meer te bewegen. Pak wat vaker de fiets in plaats van de auto, neem de trap in plaats van de lift of roltrap en ook schoonmaken of tuinieren zijn een goede work-out! Het belangrijkste van een work-out is dat je in beweging bent en dat je plezier hebt. Niet iedereen wordt gelukkig van de loopband in de sportschool of een balletje slaan op de tennisbaan. Zoek een activiteit die bij je past en die je leuk vindt, op die manier blijf je het ook volhouden.

YouTube als sportinstructeur

 

Word jij snel tegengehouden door de regen, hitte of kou om buiten te gaan sporten? Dan sport je toch lekker thuis! Op YouTube vind je tal van work-outs die je gratis bekijkt, dus zet die televisie of computer aan en sporten maar! Kies bijvoorbeeld voor een les Zumba, tijdens deze work-out dans je op Latijns-Amerikaanse muziek waardoor je een hoop calorieën verbrandt. Zumba wordt vaak in sportscholen gegeven als groepsles, maar kan je ook thuis doen!
Is Zumba niet helemaal jouw ding? Er zijn meer dan genoeg sporten te vinden op YouTube. Wat dacht je van een buikspierkwartier, benen en billentraining of een cardio work-out. De video’s beginnen vanaf 5 minuten, dus ook als je maar even tijd hebt is dit een goede optie!

Heb je nog even geduld? Zet dan de sportactie van Albert Heijn in je agenda! In september kun je drie weken zegeltjes sparen die je vervolgens inlevert bij sportclubs of fitnesscentra om een nieuwe sport te proberen. Een spaarkaart is vol met 10 zegels, hiermee ontvang je 5x gratis sporten.

Sportief appen

Heb je enkel je telefoon bij de hand? Gebruik dan een app om in beweging te komen. Zo is er ruime keuze uit apps met een yoga routine, schema’s om te beginnen met hardlopen of kun je gaan bootcampen. En dat kost je vaak helemaal niets! Het enige wat je hier voor nodig hebt, is je eigen motivatie om te starten.

Huis-, tuin- en keukensporter

 

Ook zonder internet zijn er voldoende (goedkope) activiteiten om te doen. Kijk eens wat je thuis in bijvoorbeeld de keuken of schuur hebt liggen aan items die je kunt gebruiken als sportartikelen.
Denk hierbij aan plastic flessen, vul deze met water, zand of kleine centjes. De gevulde flessen kan je gebruiken als gewichten. Ken je steps nog? Een bankje, doos of laag tafeltje gebruik je als opstap om stepsoefeningen te doen! Met deze manier van cardio gaat binnen no-time je hartslag omhoog en versnel je de vetverbranding.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat is jouw favoriete manier van bewegen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel