Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 5 minuten
Wil je deze zomer nog eens gezellig een dagje weg samen met de kids? Lees snel verder en ontdek hier alvast zes zinderende en voordelige zomeruitstapjes die zeker de moeite waard zijn! Lees het artikel

Zinderende zomeractiviteiten voor kinderen: 6 voordelige uitstapjes

Leestijd: 5 minuten

Het is zomervakantie en dat betekent dat de kids een paar weken vrij zijn van school. Een mooie gelegenheid om weer eens gezellig met z’n allen wat te ondernemen. Een heerlijke vakantie, een dagje uit of beiden, het kan allemaal. Omdat een dagje pretpark of dierentuin snel in de kosten op kan lopen, zal je dit waarschijnlijk beperken tot één bezoekje. Gelukkig zijn er nog volop andere, zomerse activiteiten voor kinderen die minder geld kosten en zeker net zo leuk zijn. Lees snel verder en ontdek hier alvast 6 zomerse activiteiten die zeker de moeite waard zijn!

1. Zeepkistenrace Festival Rotterdam

Hoe stoer is dat, een echte zeepkistenrace?! Van 16 tot 20 augustus wordt er aan de Kralingse Plas in Rotterdam volop rondgescheurd. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 14 jaar kunnen meedoen met een eigen, zelfgebouwde zeepkist. Niet getreurd als je te laat bent met inschrijven of het bouwen van een zeepkist, kijken naar de race is ook geweldig. Bovendien kunnen kinderen voor één festivalmuntje (€1,50) toch in een echte zeepkist van de grote helling rollen. Voor de jongste boefjes, in de leeftijd van 4 tot 6 jaar, staan er Bugatti trapauto’s klaar. Voor dit ritje betaal je vrijwel de hele dag niks.

Naast het zeepkistenspektakel is er nog meer te beleven op dit festival. Zo is er een zangpodium waar toekomstige wereldsterren (van 8 tot 16 jaar) uit volle borst kunnen laten horen wat ze in huis hebben. Voor amper €2,50 entree geniet je samen met de kids van een dagje scheuren op het Zeepkistenrace Festival in Rotterdam.

2. KidEvents Outdoorplayday in Hank

Klimmen, glijden, springen, klauteren… Na een dagje Outdoorplayday in het Brabantse Hank gaan de kinderen zeker weten moe en blij weer terug mee naar huis. Met meer dan 40 verschillende luchtkussens, een zweefmolen, een rodeostier en waterballen hoeft niemand zich op 26 augustus een moment te vervelen. Kinderen in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar kunnen op een afgeschermd terrein helemaal los.

Voor een ticket betaal je aan de kassa €20. Dat is inclusief een puntzak friet, een lekkere snack, een ijsje, een zakje chips en twee keer limonade. Koop je tickets in de voorverkoop online, dan kost het je nog slechts €13,50. Je moet er dan wel snel bij zijn, deze tickets zijn beperkt beschikbaar.

3. Avontuur bij A GoGo Valkenburg

Bij Valkenburg denk je misschien meteen aan grotten. En ja, die zijn er, maar er is zoveel meer te doen. Grote avonturen, ook voor de kleinsten. Via A GoGo Valkenburg ‘de spannendste heuvel van Limburg, beleven kleine en grote durfals een dag om nooit meer te vergeten. Zo maak je er een kabeltocht naar de 68 meter hoger gelegen Wilhelminatoren. Vanaf de top van de Wilhelminatoren geniet je van een verbluffend uitzicht. Vervolgens roetsj je weer via de rodelbaan naar beneden.

Een ticket voor de kabelbaan kost €3 voor kids van 3 tot 12 jaar.
Een ticket voor de rodelbaan kost €4 voor 2 ritten.

4. KinderParade Amsterdam

De Parade in (onder andere) Amsterdam is niet alleen een geweldig evenement voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Iedere middag, in Amsterdam is dat van 11 augustus tot 27 augustus, kunnen kinderen tijdens de speciale KinderParade genieten van theatervoorstellingen, muziekoptredens en meedoen aan workshops zoals graffiti spuiten.

Toegang tot het terrein is voor bezoekers tot en met 17 jaar gratis.
Kaarten voor theatervoorstellingen koop je online op de website, op het terrein bij de kiosk of op de dag zelf bij de tentkassa van de voorstelling.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Toch een dagje naar een pretpark of dierentuin zonder daar meteen de hoofdprijs voor te hoeven betalen? Kijk eens bij VakantieVeilingen.nl. Je kunt meebieden op tickets, al vanaf €1! Wie weet win je de veiling en trek je er spotgoedkoop op uit!

Bied mee

5. KinderMudRun Lelystad

Heb je sportieve kinderen die wel van een uitdaging houden? Dan is de KinderMudRun die op 26 en 27 gehouden wordt in het Belevenissenbos Lelystad zeker een aanrader. Diverse hindernissen moeten getrotseerd worden en het evenwicht, de lenigheid en kracht van de kleine sportievelingen zal op de proef gesteld worden. Rennen, hindernissen, modder… Deze sportieve activiteit is voor iedereen die wel van een beetje actie houdt en niet bang is om vies te worden.

Iedereen vanaf 6 jaar kan mee doen met dit event. Vanwege het vele water, is echter een zwemdiploma A wel verplicht.  Volwassenen mogen meedoen alleen in combinatie met hun kind. Er is keuze in verschillende afstanden.

Voor deelname van je kind betaal je €7,50.
Volwassenen vanaf 17 betalen €11.

6. Zomerstad Groningen

Van 28 juli tot en met 13 augustus vindt in Groningen ‘Zomerstad’ plaats. Een spektakel waarbij het plezier van kinderen voorop staat. Knutselen, stoepkrijten, een kijkje achter de schermen van winkels, torens, bouwplaatsen en het gemeentehuis in de stad, Oud Hollandse spelletjes… Elke dag kunnen de kinderen zich weer op een nieuwe activiteit storten. En het mooie is, meedoen is helemaal gratis! Bekijk het complete programma eens en bezorg je kids een heerlijk dagje in Groningen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een leuke aanvulling voor dit lijstje? Laat het hieronder weten.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel