Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Weet je nog niet wat je gaat doen met Koningsdag? In dit artikel kun je inspiratie opdoen om een onvergetelijke dag te hebben! Lees het artikel

Zo vier je Koningsdag 2018 als een koning!

Leestijd: 4 minuten

Op 27 april aanstaande is het weer zover: Koningsdag! Ter ere van de 51ste verjaardag van onze koning Willem Alexander zal het hele land in rep en roer zijn om deze aangelegenheid te vieren. Wat moet je doen en waar moet je zijn om deze dag onvergetelijk te maken? Lees hieronder meer.

Hoera! De koning komt naar Groningen 

Koning Willem-Alexander zwaait

Onze koning en koningin zullen op Koningsdag te vinden zijn in het Noorden van Nederland: Groningen! De route die de koninklijke familie af zal leggen, start bij het Prinsenhof. Wil je de koning dus in levenden lijve graag feliciteren; grijp je kans! Tijdens de stoet worden er diverse acts en lezingen gehouden. Denk hierbij aan een openingsact van onder andere de kinderburgemeester, een toespraak van de burgemeester over de Groningse aardbevingsproblematiek en later een ontmoeting met de provinciebewoners.

De dag zal om 13.00 uur eindigen op de Vismarkt, waar singer-songwriter Arnold Veeman een slotact speelt onder begeleiding van het Noordpool Orkest en diverse gastartiesten Het belooft een groot spektakel te worden en iedereen is in opperbeste stemming; waar wacht je dus op?

Feest in heel Nederland

Is Groningen toch even net te ver voor jou? Geen zorgen! Door het hele land heen zijn er activiteiten gepland die jou een leuke dag zullen bezorgen. Koningsnacht staat vaak al in het teken van lekker feesten, maar ook op Koningsdag zelf kan de feestvierder zijn hart ophalen. Zo staan er door het hele land vele festivals op het programma. Oranjebloesem, 538Koningsdag, Kingsland en Apenkooi Koninginnedag zijn slechts een greep uit alle festivals die op Koningsdag gevierd worden. Het ultieme Koningsdag-gevoel ervaren? Huur een sloep, verzamel een leuke groep vrienden, zorg voor lekker eten en drinken en vaar door de grachten van Amsterdam! Als het bootleven jou niet bevalt, is het ook hartstikke leuk om een plekje te zoeken langs de grachten en naar het feestgedruis te kijken. Je kijkt je ogen uit en zult versteld staan van wat er allemaal langs komt varen.

Naast alle festivals zullen ook bands, fanfares en muziekorkesten alles uit de kast halen om het publiek te vermaken. Alles mag en kan deze dag en iedereen wordt op zijn wenken bediend qua diversiteit en smaak. En het beste van alles: in alle uithoeken van Nederland worden deze festiviteiten georganiseerd. Je hoeft dus echt niet het halve land door om lekker feest te vieren. Ga op de bonnefooi eens ergens naartoe en vier feest!

Meuk is leuk!

Mensen vieren Koningsdag in oranje aan het water

Is het hele feestgebeuren niet voor jou weggelegd, maar wil je toch gezellig tussen de mensen zijn tijdens Koningsdag: bezoek een vrijmarkt! De enige dag in het jaar dat je geen vergunning nodig hebt om op straat te verkopen, is op Koningsdag. Hierom zijn er in de grote steden, maar ook in de kleinere dorpen, overal vrijmarkten opgezet. Een vrijmarkt is de uitgelezen kans om leuke tweedehands spulletjes op de kop te tikken voor een fijn prijsje of juist om een eigen handeltje te starten. Ook voor de kleintjes is een vrijmarkt leuk; vaak kan er geschminkt worden en worden er gezamenlijke spelletjes gespeeld.  

Je komt er niet onderuit je kleding en accessoires aan te passen aan deze dag: alles hoort oranje of rood-wit-blauw! Snuffel eens rond bij winkels als Kruidvat en Asos en scoor je favo outfit aan een voordelige prijs!

Of toch even wat anders

Geen zin in een oranjegekleurde mensenmassa? Ontwijk de grote feesten en geniet van een dagje uit op Koningsdag. Zoek het strand op of juist een dagje complete rust in een ontspannende wellness; het kan allemaal! Met een beetje geluk kun je hier toch rustig op het terras van een drankje genieten. Vind je het toch leuk om wel iets van Koningsdag mee te maken? Pretparken als de Efteling vieren ook Koningsdag mee; gehele parken worden deze dag oranje verlicht. Twee vliegen in één klap, toch? Houd er wel rekening mee dat het grootste deel van Nederland vrij is en de drukte in pretparken hierdoor kan oplopen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ben jij er al uit wat jouw plannen zijn voor Koningsdag?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel