Lisa
Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Pasen is net voorbij en dan dient de volgende feestdag zich alweer aan: Koningsdag. Oranje boven, daar draait het allemaal om. Ieder jaar vragen we onszelf weer af; Wat te doen met op deze bijzondere dag in april? Een festival, vrijmarkt of toch juichen langs de route van de koning en koningin. Geen zorgen, wij hebben de opties voor je op een rijtje gezet! Lees het artikel

Zo kom je Koningsdag royaal door!

Leestijd: 4 minuten

27 april is het weer zover: Koningsdag. Er zijn weinig andere dagen in het jaar, waarop wij ons als Nederlanders zo nationalistisch uitdrukken. In de basis vieren we de verjaardag van onze koning, maar eigenlijk vieren we ons land. De saamhorigheid, vreugde en bovenal oranje kleur, nemen in grote mate toe. Er ontstaan markten op plekken waar normaliter auto’s parkeren en festivalterreinen schieten plotseling uit de grond. De grote vraag blijft, hoe vul je deze dag dit jaar in? Ga je struinen over de kleedjesmarkt, feesten op een festival of stop je jezelf vol met oranje tompoucen? Wij helpen je een handje op weg bij het maken van deze lastige keuze!

Oranje pruik, pak of poncho?

Hoe je het ook wendt of keert, de oranje outfit is de basis van deze feestelijke dag. Je kunt natuurlijk wel in je dagelijkse kloffie de straat op, maar zelfs een klein oranje detail zorgt al voor meer feestvreugde. Voor een tof t-shirt moet je bij Bristol zijn! Hier vind je ze voor maar €5! Ga jij all-the-way, van top tot teen oranje? Neem dan een kijkje bij Partywinkel.nl en sla een oranje pak of vlaggenjurk aan de haak. Misschien durf je zelfs een morphsuit aan. Met één van deze outfits weet je zeker dat jij wordt nagekeken!

Sommigen willen wel in het oranje gekleed, maar liever niet zo opvallend. Dan kan de keuze uiteraard vallen op reguliere oranje kleding. Neem bijvoorbeeld een kijkje op Asos, je vindt hier genoeg oranje kledij welke niet direct Koningsdag schreeuwen. Wanneer je jouw nationalistische gevoelens overigens wel op een bescheiden manier met de wereld wilt delen, neem dan een kijkje bij Happy Socks. Zij hebben te gekke Dutch Edition sokken, waarmee je jouw Nederlandse roots op een subtiele manier
naar buiten brengt.

Mocht je helemaal geen behoefte hebben aan een oranje outfit, dan is een oranje accessoire al een leuke toevoeging. Denk aan een oranje pruik of hoed. Een sjaal of bril valt ook altijd in de smaak. Eén ding mag je zeker niet vergeten: de Nederlandse vlag schmink. Je kunt natuurlijk niet over straat zonder de nederlandse vlag op je wang gesmeerd te hebben. Met deze kleuren op je wang, ben jij klaar om je in de menigte te mengen!

Activiteiten

In vol ornaat bedenken wat je gaat doen, is wellicht niet het beste idee. Van tevoren plannen is in het geval van Koningsdag best belangrijk. Wil je bijvoorbeeld een festival bezoeken in een andere stad, dan moet je van tevoren je hotel en ticket boeken. Er zijn verscheidene festivals te vinden op 27 april. Van Eindhoven tot Groningen, er is voor iedereen wat te vinden. Neem een kijkje op Hotels.com voor afgeprijsde overnachtingen, zo kun jij de teugels laten vieren.

Als Nederlander denk je bij Koningsdag direct aan de vrijmarkten, of zoals we ze in de volksmond noemen; kleedjesmarkten. Lekker struinen langs andermans oude spullen, die bij jou misschien wel weer een heel nieuw leven tegemoet gaan. Sommige mensen maken er een hele sport van. Het is tenslotte dat enkele moment in het jaar waarop heel het land bereid is te onderhandelen over de prijs en laat dat nu net iets zijn waar wij ontzettend van houden! Wil je zelf op de rommelmarkt gaan staan met jouw oude spulletjes, neem dan de tips van Libelle even door. Zij hebben speciaal voor jou beschreven welke maatregelen jij moet nemen om je producten op een goede manier aan de man te brengen.


Alternatieven

Er zijn altijd landgenoten die niet zitten te wachten op de drukte rondom Koningsdag. Hordes mensen die door elkaar heen lopen, je moet ermee om kunnen gaan. Niets is verplicht en daarom hebben wij ook nog wat leuke ideeën voor wanneer je lekker thuis blijft.

Zo kun je bijvoorbeeld je eigen Koningsdag gebakjes maken. Het hoeft niet per definitie bijzonder te zijn, maar een lekkernij op deze dag mag niet ontbreken. De vrijmarkt slenters stouwen zich hoogstwaarschijnlijk ook vol met loempia’s en tompoucen, dus waarom jij niet? Deleukstetaartenshop.nl bezorgt jouw favoriete oranje bakaccessoires bij jou thuis, zo kun je in alle rust cupcakes, taarten of koekjes bakken.

 

Houd je van puzzelen? Dan is deze leuke Koningsdag-puzzel misschien wel wat voor jou! Hier ben je in ieder geval de hele dag zoet mee. Niet zo’n puzzelaar? Dan kun je altijd nog terugvallen op het ouderwetse mens-erger-je-niet, ganzenbord of kijk gewoon lekker een serie op tv. Want als je één ding niet moet vergeten, is het dat 27 april een dag vol vreugde moet zijn.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Laat ons hieronder weten wat jouw plannen zijn voor Koningsdag!   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel