Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 4 minuten
Ben jij een echte filmliefhebber en zou je het liefst zelf aanwezig zijn bij de Oscars op 26 februari? Ontdek dan in dit artikel hoe je zelf een Oscarfeest organiseert bij jou thuis dat je nooit meer vergeet! Lees het artikel

Maak een feest van de Oscaruitreikingen!

Leestijd: 4 minuten

Goede films, muziek en acteurs verdienen een prijs. Hiervoor zijn de Oscaruitreikingen in het leven geroepen: een jaarlijks terugkomend evenement, waarbij vele prijzen en waarderingen kunnen worden verdiend met goed geleverd werk in de filmindustrie. De 89e uitreiking van de Oscars vindt dit jaar plaats op 26 februari in Los Angeles. Wellicht een beetje ver om mee te kunnen genieten van de feestmomenten in de zaal, maar daar valt wat aan te doen. Wat dacht je van een eigen Oscaravond thuis organiseren met vrienden? Trek die galajurken en nette pakken maar uit de kast, want dit artikel staat volledig in het teken van een chique Oscaruitreiking in je eigen huis!

Waarom de Oscaruitreiking volgen?

 

We hebben allemaal een favoriete film van het jaar, een favoriete acteur of favoriete filmmuziek. Dit officiële moment op de televisie zal nog eens extra benadrukken hoe goed de verschillende films en acteurs zijn. Bovendien zie je jouw favoriet blinken met een mooie speech, wanneer blijkt dat hij/zij als absolute winnaar voor de dag komt. Altijd leuk, dat fijne gebabbel van Meryl Streep.. Ze is genomineerd voor beste actrice, wist je dat?

De Oscars beginnen 's nachts om 2.30 uur, maar heb jij geen zin om er de hele nacht voor wakker te blijven? Dat komt goed uit! Net5 zendt namelijk op 27 februari om 17.00 uur een herhaling van de volledige uitreikingen uit. 

Een avondje Oscaruitreikingen kan worden getransformeerd in een avondje pure gezelligheid met vrienden of familie. Enkele leuke bezigheden voor zo’n avond:

Maak uit de verschillende categorieën van genomineerden een lijst van winnaars 

Wie is volgens jou, van alle genomineerden, de beste acteur? Wat was de beste film en welke filmmuziek heeft naar jou idee recht om ‘winnaarsmuziek’ te worden genoemd? Iedereen neemt zijn/haar lijstje mee naar de Oscaravond en het toevoegen van zo’n spelelement zorgt voor nog meer betrokkenheid en enthousiasme tijdens de uitreikingen! Wiens lijstje bevat de minste fouten? En wat krijgt de grote winnaar van de avond?

Kom vooral in galakleding!

Het is ontzettend leuk om een soort mini Oscaruitreiking thuis te organiseren, waarbij alle gegadigden in nette kleding komen. Trek die trouwjurk van jaren geleden nog maar een keer uit de kast of laat je partner dat ene paar chique schoenen dragen dat voor elk ander moment te formeel zou zijn. This is the moment! Het gaat te ver om Hollywoodsterren te imiteren, maar op z’n minst chique kleding dragen, alsof je daadwerkelijk in de zaal zit en je meedoet met de hele uitreiking, is gewoon tof. Maak er een unieke avond van, waar over een paar maanden nog steeds over wordt gesproken bij je vrienden.

 

Zorg voor voldoende hapjes en drankjes in huis

Wat is een Oscaravond zonder borrelnootjes en wijn? Die dure fles mag voor dit moment worden opengetrokken, want dit is het feestje waar je al die tijd op zat te wachten! Wellicht is het een goed idee om alle gegadigden iets van hapjes/drankjes mee te laten nemen of profiteer van de bonusaanbiedingen van Albert Heijn. Dat resulteert in een soort tapas, en dat dan de hele avond lang. Ieder maakt een klein hapje of neemt een lekker drankje mee, waardoor niemand honger zal lijden of droog komt te staan. Dit is een sterrenavond, en sterren verdienen het beste van het beste!

Organiseer je eigen gala

Wanneer je van plan bent dit écht groots aan te pakken, organiseer dan een heus galafeest. Dit vergt natuurlijk enige voorbereiding en planning, maar hé.. het zal de leukste avond in tijden worden. Houd alle bovenstaande punten in gedachten en verras je vrienden en familie met een chique uitnodiging. Leg een rode loper voor de deur, hang ballonnen en slingers op en verander je huis in een feestzaal! Laat vrienden/vriendinnen met partner zij aan zij binnenkomen en maak een paar mooie kiekjes voorafgaand aan de avond. Iedereen voelt zich tijdens deze avond van de hoogste klasse en er mag best even flink gelachen worden naar die paparazzi. Wie komt er het meest chique voor de dag? Voel je voor één avond een ware superster!

Wist je dat de film La La Land maarliefst 14 nominaties heeft gekregen, onder andere voor ‘beste film’, ‘beste regisseur’ en ‘beste origineel scenario’. Het heeft hiermee zelfs het record van Titanic (1997) overtroffen! Nicole Kidman heeft een nominatie gekregen voor ‘beste vrouwelijke bijrol’ en Rogue One: A Star Wars Story is genomineerd voor ‘beste visuele effecten’. Fantastic Beasts and Where to Find Them heeft een nominatie gekregen voor ‘beste kostuums’ en Natalie Portman is genomineerd voor ‘beste actrice’ als Jacqueline in de film Jackie. Staan deze namen op je winnaarslijstje of heb je andere winnaars?

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wat ga jij doen tijdens de Oscars?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel