Joost
Elektronica / Telecom Leestijd: 4 minuten
Op 12 september presenteerde Apple 3 nieuwe smartphones, waaronder de iPhone X. De telefoon is verkrijgbaar vanaf €1.159, maar is hij dat wel waard? Lees het artikel

Is de nieuwe iPhone X zijn geld wel waard?

Leestijd: 4 minuten

Dinsdagavond presenteerde Apple in hun jaarlijkse Keynote de nieuwe iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Prachtige toestellen natuurlijk, maar wat direct opvalt is de hoge prijs van de iPhone X, met €1.159 en €1.329 voor respectievelijk 64GB en 128GB. Is het toestel, dat in november leverbaar is, die prijs eigenlijk wel waard? Wij denken van niet, om deze redenen.

iPhone X vs iPhone 8 en 8 Plus

Met €809 kost het 64GB-model van de iPhone 8 liefst €350 minder dan de X. Een flink bedrag, maar wat krijg je dan eigenlijk extra in de iPhone X? Het belangrijkste verschil zit hem in het 5.8 inch OLED-scherm. Daarnaast heeft de iPhone 8 niet de dubbele camera voor betere portretfoto’s, welke de iPhone X wel heeft. De iPhone 8 Plus heeft deze echter wel en dit 64GB-model kost €919, nog steeds €240 goedkoper dan de iPhone X.

 

Gouden tip van Goedkoop.nl

Heb je al een iPhone 7 en wil je graag upgraden? Als je een iPhone 8 neemt hoef je geen nieuw hoesje te kopen, het hoesje van de 7 past namelijk perfect. Voor de iPhone X zal je wel een nieuwe moeten kopen.

Andere nieuwigheden zoals de razendsnelle A11 processor, draadloos opladen en een verbeterde hoofdcamera zijn ook aanwezig bij de iPhone 8 en iPhone 8 Plus. Daarnaast beschikken deze toestellen weliswaar over een minder mooi scherm, maar hebben ze nog wel een thuisknop en Touch ID. Je kan dus nog steeds met één druk op de knop naar het thuisscherm en de telefoon ontgrendelen met je vingerafdruk. Bij de iPhone X moet dit door middel van gezichtherkenning en een swipe omhoog. Iets wat bij de presentatie niet echt lekker werkte:

Ga je voor dit vernieuwde scherm en de gezichtherkenning echt een paar honderd euro’s extra neertellen?

iPhone X vs Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8

Als je een echte liefhebber bent van Apple en iOS, ga je geen Samsung toestel met Android kopen. Begrijpelijk, maar toch is het de moeite waard om de toestellen eens naast elkaar te leggen. Hoe vernieuwend is die iPhone X nu eigenlijk?

Een scherm zonder randen is het meest opvallende nieuwtje aan de iPhone X, maar nieuw is het eigenlijk niet. De Samsung Galaxy S8 werd namelijk al een half jaar eerder gepresenteerd met… een randloos scherm! De Samsung schermen zijn daarnaast gebogen aan de randen, wat voor een aantal handige extra functies zorgt.

Ook wat betreft prestaties lijkt de Samsung concurrent in vroege tests op een vergelijkbaar niveau te komen. De 64GB-variant van dit toestel kost echter slechts €719, €440 minder! Als het besturingssysteem voor jou niet van belang is, is de Samsung Galaxy S8 voor jou wellicht de beste keuze. 

Ook de gloednieuwe Samsung Galaxy Note 8, met 6.3 inch scherm, is met een prijs van €999 een flinke hap goedkoper dan de iPhone X. 

Hét moment voor oudere toestellen

Het kopen van een ouder toestel, bijvoorbeeld de iPhone 7, iPhone 6S of iPhone SE is interessant. Deze zijn namelijk in prijs gedaald sinds de aankondiging van de drie nieuwe toestellen, terwijl het nog steeds zeer goede smartphones zijn. Voor de prijsbewuste koper die niet per se het nieuwste toestel wil hebben, is dit een zeer goede optie.

Daarnaast gaan velen die een nieuwe iPhone gaan kopen waarschijnlijk hun oude telefoon nu verkopen. Kijk dus zeker eens op tweedehandssites als Marktplaats voor een goede deal!

Toch de iPhone X kopen? Een tip om in de gaten te houden.

We gaan niet ontkennen dat de iPhone X een schitterende nieuwe smartphone is, met prestaties en andere specificaties van de bovenste plank. Als echte liefhebber van Apple iPhones en de nieuwste technieken, is alleen de iPhone X goed genoeg voor jou. Het is dan ook absoluut geen verkeerde keuze, enkel een erg prijzige.

Ga je het toestel kopen in combinatie met een nieuw abonnement? Denk er dan aan dat het een BKR-registratie op zal leveren als je een bedrag dat hoger is dan €250 niet in één keer afbetaalt, maar in de maandelijkse kosten laat verwerken. Dit wordt gezien als een openstaande schuld en kán je problemen opleveren bij het aangaan van andere leningen, zoals een hypotheek of een autolening. We adviseren je daarom het toestel in één keer af te rekenen.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Ga jij een van de nieuwe iPhones kopen?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel