Elektronica / Telecom Leestijd: 5 minuten
We willen allemaal een goede smartphone, en liefst nog het nieuwste model of hipste merk als het even kan. Dat heeft natuurlijk zijn prijskaartje. We geven je vandaag 6 ultieme tips over hoe je een goedkope, maar toch goede smartphone op de kop tikt. Lees het artikel

6 ultieme tips voor goedkope maar goede smartphones!

Leestijd: 5 minuten

Natuurlijk wil je graag een goede smartphone. Helaas zijn de beste smartphones behoorlijk prijzig. Vooral bekende merken als de Samsung Galaxy S8 of de iPhone 8 kosten al snel meer dan €900,-. Dat is voor sommigen best betaalbaar, maar lang niet voor iedereen. Toch zijn er wel manieren om op een wat goedkopere manier aan een goede smartphone te komen. Tenslotte hoef je niet perse de hoofdprijs te betalen. Ook als je nu even krap zit, of als je gewoon liever niet te veel uitgeeft, zijn er prima manieren om aan een goede smartphone te komen. Deze 6 tips helpen je daarbij.

1. Kies het merk van je nieuwe smartphone

Je begint met het kiezen van het merk van je nieuwe smartphone. Het is hiervoor handig om een top 10 van de beste smartphones te raadplegen. Zo zie je in een oogopslag welke smartphones goed zijn en welke sterke en zwakke punten ze hebben. Je kunt pas voordelig zoeken naar een goedkope smartphone als je weet wat je wilt.

2. Welk type smartphone is goed genoeg?

De nieuwste typen smartphone zijn natuurlijk ook de duurste. Dus is het verstandig om goed te kijken naar de verschillende typen. Neem bijvoorbeeld de iPhone: de nieuwste is de iPhone X, maar de iPhone 8 is net zo nieuw en een stuk goedkoper. De iPhone 7 is ook nog steeds een prima keus, maar de iPhone 6 zal over een paar jaar echt verouderd zijn. Zo kun je dus goed uitzoeken welk type smartphone voor jou goed genoeg is. Het hoeft niet perse het allernieuwste te zijn.

3. Kun je de smartphone bij een abonnement nemen?

Een smartphone is bij een abonnement in totaal vaak wat duurder dan wanneer je hem in een keer koopt. Maar je hoeft het hele bedrag niet in een keer uit te geven, waardoor het heel wat makkelijker is om hem te betalen. Het hangt nogal af van de aanbieder hoe duur de smartphone is. Bij mobiel.nl kun je bijvoorbeeld heel voordelig abonnementen afsluiten waar de smartphone in zit.

Let wel op: tegenwoordig wordt dit type abonnement gezien als lening, waarvoor je een BKR-registratie kunt krijgen.

4. Tweedehands op Marktplaats

Tweedehands smartphones kunnen een goede keus zijn. Bij aanbieders op Marktplaats is het wel belangrijk dat je de smartphone werkend te zien krijgt. Bovendien moet je nooit werken via de post. Er zijn heel wat oplichters die op die manier smartphones aanbieden, die na betaling niet worden opgestuurd. Het is voor hen een makkelijke manier om geld te verdienen en jij kunt fluiten naar je nieuwe smartphone. Het beste kies je voor iemand die telkens de nieuwste versie van zijn smartphone koopt, waarna de oude (goed onderhouden) smartphone wordt verkocht.

5. Refurbished modellen

Veel smartphones worden ‘refurbished’. Oude smartphones worden dan helemaal schoongemaakt, versleten onderdelen worden vervangen, het toestel krijgt een nieuw scherm en ziet er weer helemaal als nieuw uit. Een refurbished model is eigenlijk weer zo goed als nieuw. Refurbished modellen zijn altijd een heel stuk goedkoper dan nieuwe smartphones. De werking is over het algemeen gewoon even goed en bovendien zit er meestal ook garantie op.

6. Kies een goedkoop alternatief

Tot nu toe hebben we het vooral gehad over hele goede smartphones van bekende merken als Apple of Samsung. Maar zelfs de goedkopere versies hiervan, of de tweedehandse modellen, zijn nog steeds best prijzig. Heb je echt weinig geld, dan kun je beter gaan voor een goedkoop alternatief.

De Consumentenbond maakt elk kwartaal een lijst van goedkope alternatieven die niet duurder mogen zijn dan €300,-. Je hebt dan over het algemeen geen smartphone van een groot bekend merk, maar dat betekent natuurlijk niet dat de smartphones daardoor slechter zijn. Veel kleinere en minder bekende bedrijven leveren ook prima producten.

Er zijn nog verrassend veel manieren om op een goedkope manier aan een goede smartphone te kopen. Je hoeft lang niet altijd te gaan voor het allernieuwste model dat je gloednieuw in de winkel koopt. Er zijn verscheidene andere methodes die je ook een prima smartphone opleveren waarbij je meer dan de helft van de kosten kunt besparen. En wil je het nog goedkoper, dan zijn er ook nog verschillende alternatieven die prima smartphones opleveren. Met deze tips is het niet zo moeilijk om goedkoop aan een goede smartphone te komen!

Ken jij nog een goede tip om te delen? We horen het graag!

Dit artikel werd geschreven door Ruud van Booten. Ruud is sinds de opkomst van mobiele telefoons een echte gadgetfreak die de ontwikkelingen op de voet volgt. Ieder jaar bezoekt hij trouw de Mobile World Congress, de grootste smartphonebeurs van de wereld. Hij is dan ook de aangewezen persoon om zijn kennis en passie over mobiele telefonie te delen met iedereen die interesse heeft in de nieuwste toestellen van o.a. Apple, Samsung en Sony.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel