Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Al dat lekkere eten en drinken tijdens oud & nieuw; we kijken er vaak al weken naar uit. Maar de dag na de avond te diep in het glaasje te hebben gekeken, voelt je lichaam toch minder fijn aan. Wil je weten wat je kan doen om jouw lichaam de eindejaarsperiode door te laten komen? Lees dan snel verder! Lees het artikel

Antikatertips: zó houdt je maag stand!

Leestijd: 3 minuten

The most wonderful time of the year is weer hier! Lekker lang tafelen met mensen die je liefhebt. Vaak gaat dit gepaard met een overdaad aan lekker eten en drank. Dit kan nog weleens zwaar op de maag vallen. Met een beetje geluk is het echter niet al te moeilijk om deze kater te overwinnen. Het draait immers om balans en compensatie. Met de volgende tips komt jouw maag zeker de kerstvakantie door.

 

anti kater tips

 

Water

De meeste zullen het volgende scenario wel herkennen: je zit lekker te tafelen met vrienden of familie en zonder dat je er erg in hebt, tik je drankje na drankje achterover. Nog een afzakkertje erachteraan? Natuurlijk! Misschien duik je zelfs nog even de stad in en je hebt de avond van je leven… Totdat je de volgende ochtend wakker wordt met een flinke kater. Met een beetje pech word je aan het ontbijt verwacht, iets waar je hoofd misschien helemaal niet naar staat.

Dus, wat nu? Het is wellicht een inkoppertje, maar begin vooral met het drinken van een aantal glazen water. De alcohol heeft voor vochttekort in je lichaam gezorgd, waardoor je waarschijnlijk met een flinke hoofdpijn opgezadeld zit. Deze hoofdpijn is te voorkomen door de avond ervoor ook tussendoor water te blijven drinken. Water drinken tijdens het eten heeft nog een bijkomend voordeel. Het zorgt er namelijk voor dat je sneller het gevoel krijgt dat je vol zit. Al dat lekker eten op tafel is verraderlijk; je blijft maar door eten totdat het moment komt dat er eigenlijk echt niets meer bijpast. Mocht je dus aan de alcohol gaan: zet er een glaasje water naast. Dan ben je geneigd om tussendoor wat water te drinken.

The day after

Dus, tegen al je goede bedoelingen in word je toch wakker met een flinke kater. Grote kans dat je hoofd totaal niet naar eten staat, maar je wordt toch aan het ontbijt verwacht. Het beste is om een beetje rustig aan te beginnen. Om je bloedsuikerspiegel weer een beetje op pijl te krijgen is het belangrijk dat je wat suikers naar binnen krijgt. Hiervoor is fruit een uitstekende keus en tegelijkertijd iets wat niet al te zwaar valt. Kan je maag een gebakken of gekookt eitje verdragen? Doen! Naast de heerlijke smaak zitten er veel goede voedingstoffen in die de gifstoffen van alcohol in je lever te lijf gaan.

 

wat te doen bij een kater: tips

 

Drink cola

Alcohol kan je slaperig en duizelig maken. Drink daarom tussendoor een colaatje als je een flinke alcoholavond hebt. Het houdt je namelijk scherper. Komt deze raad te laat? Ook de dag erna is cola een goed middel om de kater tegen te gaan. Cola zit natuurlijk boordenvol suikers die ook helpen je bloedsuikerspiegel weer in balans te krijgen. En het klinkt misschien raar, maar cola kalmeert de maag en is hierdoor een goed medicijn tegen de misselijkheid. Klok het niet in een keer achterover, maar neem de tijd voor kleine slokjes.

Vermijd vettig eten

Misschien heb je een enorme craving naar vet eten de dag nadat je de boel op zijn kop hebt gezet. Toch kun je beter even twee keer nadenken. Je maag is gevoelig na een avondje drinken en vettig eten maakt het er niet beter op. Je maag raakt van streek hierdoor! Ook koffie en pittig eten zijn dingen die je het beste kunt vermijden bij een kater.

Daarnaast is het belangrijk dat je luistert naar jouw lichaam en je rust neemt waar het kan. Voor je het weet ben je weer fris en fruitig!

Succes met het overwinnen van je kater!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb je zelf nog antikatertips?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel