Vrije Tijd / Ontspanning Leestijd: 3 minuten
Op 10 en 11 maart 2017 is het weer tijd voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Heb jij je nog niet aangemeld? Ontdek dan hier hoe je dat doet en hoe jij kan helpen! Lees het artikel

NLdoet: doe jij ook mee op 10 & 11 maart?

Leestijd: 3 minuten

Je oma helpen met wat klusjes, het gras maaien voor de buurvrouw, collecteren voor een goed doel? Doe jij al aan vrijwilligerswerk? Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die voor niets een ander willen helpen. Nouja voor niets? Vaak krijg je wel een lieve lach, een bedankje of een stukje taart voor terug. Sommige instanties of personen zouden niet kunnen draaien zonder vrijwilligers. NLdoet laat op 10 en 11 maart 2017 zien hoe belangrijk deze groep is voor onze samenleving en organiseert de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Jij doet toch ook mee?

Wat is NLdoet?

NLdoet is een initiatief van Oranje Fonds om alle vrijwilligers van Nederland in de spotlights te zetten. Dit doen ze door twee dagen lang samen met duizenden organisaties een grootse vrijwilligersactie te organiseren. Bedrijven melden klussen aan op de website nldoet.nl die vervolgens dan door vrijwilligers kunnen worden uitgevoerd. Tot nu toe zijn er 9540 klussen aangemeld. Daar zit vast wel een leuke klus bij voor jou! In de afgelopen editie hebben maar liefst 350.000 Nederlanders de handen uit de mouwen gestoken. Vaak doen er leden van het Koninklijke Huis en het Kabinet mee. Ook sporters en andere bekende Nederlanders gaan tijdens deze dagen graag aan de slag. Daarnaast zijn er bedrijven (zoals de ANWB) die zich als grote groep vrijwilligers inspannen tijdens deze dagen.

Wat kan jij onder andere doen?

 • Tuin oppimpen met kleur en hout: opknappen van de tuin
 • Helpen bij Multicultureel festival: voorbereiden, het bemannen van kraampjes, ondersteunen van workshops, dansen en bediening.
 • Grote schoonmaak gastenverblijf VU medisch centrum
 • Muurschildering maken met kinderen: zorgen voor meer gezelligheid in de buurt
 • Schilderen van de werkruimtes: activiteitenruimte voor gasten opknappen.
 • Wandelen en ontmoeten: een gezellig rondje wandelen met ouderen

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van activiteiten die je zou kunnen gaan doen op 10 en 11 maart. Neem eens een kijkje op de website en ontdek de klus die bij jou past!

Hoe werkt het?

Op de website van NLdoet kun je je aanmelden. Dit kan als…

 • Vrijwilliger:
  Per plaats kun je kijken welke klussen er worden aangeboden. Bij elke klus staat beschreven op welke dag en tijd de klus plaatsvindt, hoeveel vrijwilligers er nodig zijn en of het een binnen- of buitenklus is. Je kunt alleen meedoen of gezellig samen met een groep. Ga bijvoorbeeld met je familie, bedrijf, vereniging of school samen lekker aan de slag. Kies de klus uit die je leuk lijkt en klik op aanmelden. Even wat gegevens invullen en klaar! Voor bedrijven is dit ook de manier om je op een positieve manier te laten zien: goedkope reclame en een goede teambuildingsactiviteit. Mocht je onverhoopt je helaas toch moeten afmelden voor een klus dan is dit altijd nog mogelijk.
   
 • Klusaanbieder:
  Niet alleen vrijwilligers kunnen zich aanmelden op de website. Als je een leuke klus in de aanbieding hebt, kun je hier op zoek gaan naar mensen die zin hebben om te helpen. Ook dit gaat heel gemakkelijk. Je moet hiervoor een account aanmaken en vervolgens kun je je klus invoeren. Vind je het toch wat lastig om in te schatten hoeveel mensen je nodig hebt of hoe je een leuke omschrijving maakt? Dan zijn er op de site voor verschillende klussen een draaiboek te vinden. Hierin staat alles waar je aan moet denken. Naast dat je meer handjes voor de werkzaamheden hebt op deze dag, is dit ook de kans om je bedrijf te promoten. Dubbele winst dus!
Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Wij van Goedkoop.nl zijn enthousiast. Heb jij je al aangemeld?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel