Zaterdag 20 mei 2017 is het Dag van de Bouw. Op deze dag presenteren diverse bouworganisaties, -federaties en professionals allerlei bouwprojecten, zoals bruggen, nieuwbouwwoningen, scholen, wegen en uitkijktorens. Veel van deze projecten kun je gratis bezoeken. Ga je liever zelf aan de slag met hamer, boor en andere werktuigen of zoek je iemand die voor jou de klus kan klaren? Lees dan even verder voor de beste klustips.
Dag van de Bouw
Ben je gek op immense bouwwerken en architectuur. Houd dan zeker vrij op 20 mei 2017, want je kunt diverse bouwprojecten gratis bezoeken. Bouwhekken van onder andere torens, nieuwbouwwijken en tunnels gaan open om bezoekers een kijkje te gunnen achter de schermen. In totaal doen er 129 projecten mee, verspreid door heel Nederland. Ben je benieuwd welke projecten er in jouw buurt te ontdekken zijn? Kijk dan even op de website van Dag van de Bouw en maak er een leuk, gratis dagje uit van.
Zelf gaan bouwen en klussen
Steek je liever zelf de handen uit de mouwen en moet er in en om het huis nog het een en ander gebeuren? Met deze klustips word je al een eindje op weg geholpen, want je weet… Een goed begin is het halve werk.
1. Zorg dat je vooraf de juiste gereedschappen bij elkaar zoekt
Er is niets onhandiger dan wanneer je lekker aan het werk bent, je iets nodig hebt, maar het niet kunt vinden. Leg die hamer, zaag of boor binnen handbereik, zodat je aan een stuk door in je werkflow kunt blijven.
Heb je nog niet alle gereedschap in huis. Haal dan voordelig je gereedschap bij een bouwmarkt. Bestel bijvoorbeeld bij Formido, hier profiteer je regelmatig van scherpe aanbiedingen op gereedschap en andere bouwartikelen. Hier ontdek je de huidige acties.
Pak je voordeel2. Begin vroeg op de dag met klussen
Even snel de muur verven, die planken opschuren of gaten dichtkitten? Geloof daar maar niet in. Klusjes lopen vaak uit, zeker als er het minste of geringste tegen zit. Hoe onhandig is het als je hele huis onder gereedschap en rotzooi ligt? Door op tijd te beginnen kun je dit zoveel mogelijk tegengaan. Daarnaast voorkom je hiermee dat je het werk gaat afraffelen, waardoor de kwaliteit minder wordt. Ben je alsnog eerder klaar, dan heb je een heerlijke, relaxte avond voor je, ook fijn!
3. Kijk YouTube tutorials
Van anderen kun je leren, ook al kan je het zelf al zo goed. Het is altijd interessant om eens te kijken hoe anderen iets aanpakken. Wie weet kom je op ideeën waar je zelf nooit aan gedacht had. Zoek bijvoorbeeld eens op ‘muur schilderen tips’ of ‘schilderij ophangen tips’. Voor vrijwel elk karwei is een tutorial te vinden.
Klussen uitbesteden
Je boort een gat en de halve muur brokkelt uit elkaar, je schildert een muur en ziet als het opdroogt vooral vlekken, je doet de tuin en binnen de kortste keren hangen alle bloemen slap? Herkenbaar? Je hebt twee linkerhanden. Gelukkig is hier een oplossing voor als het op klussen aankomt!
Natuurlijk kan het ook gewoon zijn dat je geen tijd of zin hebt om zelf aan de slag te gaan. Wat je reden ook is, er zijn verschillende manieren om klussen voordelig uit te besteden.
1. Vraag een kennis of vriend
Een pa die graag in de tuin werkt, een vriend die stukadoor is of die kennis die bij de bouwmarkt werkt en perfect laminaat legt… Het is altijd fijn om vaardige mensen te kennen. Zij kunnen je uit de brand helpen wanneer het je zelf even niet lukt met klussen. Vaak is het nog eens een voordelige en gezellige optie! Bied je redder in nood bijvoorbeeld in ruil aan om bij hem of haar een klusje te doen waar je wel goed in bent.
Ben je dat niet of heb je geen zin of tijd? Nodig je klusser dan uit voor een bbq of een gezellig borrelavondje. Zo bedank je diegene op een leuke manier.
2. Zoek je vakman online
Geen vriend of kennis die je uit de brand kan helpen? Dan zoek je gewoon online je klusjesman. Via werkspot is het heel eenvoudig om een geschikte vakman te vinden. Hoe je dat doet? Plaats je klus op Werkspot en krijg binnen 24 uur reacties van geïnteresseerde vakmannen. Je kiest op basis van reactie, ervaring, prijs en reviews. Voor je het weet is je klusje geklaard!
Je hebt nu wat handvaten om dat klusje effectief gedaan te krijgen. Heb je zelf ook nog tips?