Thuis / Klussen Leestijd: 3 minuten
Er moeten een aantal klussen gebeuren in huis, maar je hebt geen flauw idee hoe je dat moet aanpakken? Geen paniek, lees snel verder en ontdek 13 toptips over verbouwen. Van een strakke planning maken tot de juiste aannemer vinden, ik toon je de weg naar de perfecte verbouwing. Lees het artikel

Neem je huis voordelig onder handen met deze 13 tips!

Leestijd: 3 minuten

De huizenmarkt ligt nog op z’n gat, de hypotheekverstrekkers zijn schuw in het geven van leningen en van je spaarrekening hoef je het ook niet te hebben... Dat maakt het allemaal niet erg gemakkelijk om te verhuizen. Verander daarom je huidige woning (terug) in je droomhuis met klussen die je veelal zelf kunt uitvoeren. Omdat een huis simpelweg nooit klaar is, heeft Goedkoop.nl 13 steengoede tips voor je op een rijtje gezet om je verbouwing zo voordelig mogelijk aan te pakken!

Planning is cruciaal!

 1. Vaak zijn nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied van wonen de trigger voor een verbouwing. Let er echter wel op dat je je niet te veel laat leiden door deze grillen, wat nu modern is, is jaren later gedateerd en uit de mode.
   
 2. Stel vooraf een helder plan op met de veranderingen die je wilt maken. Gezien onze eerste tip kun je beter kiezen voor tijdloze klussen, zoals netjes gestucte muren en mooi afgewerkte plafonds. Dit zal wonderen doen voor de verkoopwaarde van je huis!
   
 3. Stel naast een duidelijk plan de campagne ook een budget vast met een maximaal bedrag voor deze verbouwing. Spreek met jezelf af dat je deze grens absoluut niet gaat overschrijden.
   
 4. Denk daarnaast ook aan de timing van je verbouwing. Klussen kunnen beter in het voorjaar of in de zomer geklaard worden, dan kun je langer gebruik maken van daglicht én je bespaart flink op stookkosten.

Haal de juiste benodigdheden zo goedkoop mogelijk in huis.

 1. Tegenwoordig bestel je alles online, zo ook de materialen die je nodig hebt voor je verbouwing. Het voordeel van online materialen aanschaffen is niet alleen dat je alles gemakkelijk kunt vergelijken, maar ook dat de materialen vaak goedkoper zijn dan in de fysieke winkel. Kijk en vergelijk!
   
 2. Laat je tijdens het aanschaffen van je boodschappenlijst niet verleiden door gladde verkopers of trendy koopjes op het internet. Je hebt niet voor niets een budget vastgesteld en tijd gestoken in het vooraf maken van een plan. Tijd voor wat ruggengraat!
   
 3.  Kies voor duurzame materialen om te gebruiken tijdens je verbouwing. Zo kun je jaren genieten van je investering én stijgt de waarde van je woning.

Tijd om de handen uit de mouwen te steken:

 1. Het is niet alleen stukken voordeliger om zelf alle benodigdheden te vergelijken en bij elkaar te sprokkelen, ook wat betreft het te verrichten arbeid kun je flink besparen. Kijk wat je zelf onder handen kunt nemen, een likje verf op de muren moet wel lukken toch?
   
 2. Ruim bovendien zelf de troep op van je verbouwing in plaats van een bedrijf of aannemer deze klus te laten klaren. Het is zo gedaan wanneer je wat vrienden optrommelt om te helpen en het scheelt behoorlijk wat kosten.
   
 3. Haal je geen grote klussen op de hals die je niet aan kunt. Voor je het weet kun je weer helemaal opnieuw beginnen zoals in het volgende filmpje.

Voor het grove geschut: scoor de goedkoopste aannemer!

 1. Je doet er geen goed aan om zelf de gehele verbouwing voor je rekening te nemen wanneer je dit niet kunt. Besteed klussen uit aan een professional om onnodig hoge reparatie- en herstelkosten van je eigen geklungel te voorkomen.
   
 2. Ook wat betreft de aannemers is het aanbod groot. Vraag daarom offertes aan bij de verschillende aannemers bij jou in de buurt en vergelijk deze. Zo kun je een weldoordachte en voordelige beslissing maken.
   
 3. Omdat verbouwingen vrijwel altijd duurder uitpakken dan vooraf verwacht, kun je het beste een vaste prijs afspreken met de aannemer en deze schriftelijk vastleggen. Voorkom geschillen en onaangename verrassingen!

 

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog een goede tip die in dit rijtje past? Laat het ons weten.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel