Vrije Tijd / Uitstapjes Leestijd: 4 minuten
Wil je er lekker een dagje samen op uit deze herfstvakantie? Maar kom je niet verder dan een dagje pretpark of een boswandeling (wat natuurlijk ook geweldige uitstapjes zijn)? Lees maar eens snel verder, want wij hebben hier namelijk nog wat ideetjes voor je op een rij gezet. Zo hoeft jong en oud zich geen moment te vervelen en zal de herfstvakantie aan je voorbij vliegen. Lees het artikel

6x heerlijke herfstuitjes voor het hele gezin!

Van flinke windhozen en stevige regenbuien tot temperaturen over de 20 graden en een heerlijke zonnetje… Wat het weer deze herfstvakantie doet, is moeilijk te zeggen. Daarom kozen we voor een paar uitstapjes waarmee je eigenlijk wel alle kanten op kunt. Gewoon even de weersvoorspellingen in de gaten houden en daar je ‘agenda’ op afstellen.

#1. Sprookjesfestival

Van 13 tot en met 21 oktober worden sprookjes voor even werkelijkheid. In Arnhem vindt dan het Sprookjesfestival plaats. Kabouters, eenhoorns, zeemeerminnen en meer sprookjesfiguren loop je hier zomaar tegen het lijf. Maar er is meer, er is van alles te doen. Van workshops schminken en speurtochten tot dansvoorstellingen, muziek en voorleesvoorstellingen. De kids kunnen even helemaal wegdromen, maar stiekem gaan de papa’s en mama’s dit ook heel leuk vinden.

Info: Het sprookjesfestival is van 13 tot en met 21 oktober in Arnhem. De entree tot het terrein is gratis. Voor de diverse workshops en voorstellingen kunnen tickets aan de deur gekocht worden. De prijzen per activiteit verschillen.

Gouden tip van Goedkoop.nl

Lekker een dagje weg met het hele gezin? Vermijd de files en parkeerproblemen- en kosten en neem de trein. Via ActievandeDag betel je je treintickets vaak super voordelig! Klik snel door en bestel je treintickets vandaag nog!

Tickets met korting!

#2. Boekenfestijn

Ben je een echte boekenwurm? Dan kun je tijdens het grote ‘Boekenfestijn’ dat van 25 oktober tot en met 28 oktober plaatsvindt in MECC Maastricht je hart ophalen. Lekker rondsnuffelen tussen de vele, nieuwe boeken, hobby en varia-artikelen. En dat onder één dak! Nog een mooie bijkomstigheid, de entree kost je helemaal niks. Ideaal als het een dagje flink plenst en je dol bent op lezen.

Info: Het boekenfestijn in Maastricht is van 25 oktober tot en met 28 oktober 2018. De entree is gratis en de deuren zijn geopend vanaf 10.00 uur. Je kunt de hele dag parkeren voor €5.

#3. Wadlopen

Even goed de herfstsferen opsnuiven, dat kan uiteraard uitstekend tijdens een boswandeling. Wil je echter een keer op een andere manier de natuur ervaren? Denk dan eens aan een wadlooptocht. Lekker tot aan je knieën in de slik, genieten van een overweldigende rust, misschien nog wel zeehondjes spotten… Er zijn verschillende soorten wadlooptochten. Van vrij pittig tot geschikt voor kinderen.

Info: Er worden door meerdere aanbieders verschillende soorten wadlooptochten aangeboden op diverse data en locaties.

#4. Piratendag

Heb je thuis één of meerdere stoere piraatjes rondlopen? Dan mag je deze dag in Batavialand zeker niet missen. Op zaterdag 20 oktober mogen alle piraatjes helemaal los tijdens de ‘Piratendag’. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Zo mogen de kids proberen om de slechte piraten van het schip de Batavia te krijgen, en kunnen er echte piratenmunten verdiend worden met diverse piratenopdrachten.

Info: Het evenement is op 20 oktober in Batavialand in Lelystad. De deuren zijn geopend van 10.00 uur tot en met 17.00 uur. Tickets voor kinderen van 4-12 jaar kosten €7,50. Volwassenen betalen €14.

#5. Cinekid Festival

Is jouw kleine spruit een ster in de dop? Voor alle toekomstige televisie- en filmsterren of YouTubers is het Cinekid Festival de place to be! Op 20 oktober barst dit grote mediafestival voor kinderen (in de leeftijd van 3 tot 14 jaar) los in de Westergasfabriek in Amsterdam. Een toekomstige ster of niet, alle kinderen zullen een topdag beleven. Er is meer dan genoeg te doen. De kids kunnen bijvoorbeeld meedoen aan een masterclass. Niet zomaar een masterclass, nee eentje die ze zich nog lang zullen herinneren. Wat te denken van auditie doen bij hét kindercastingbureau van Nederland, een dansvideo opnemen met YouTube-ster DNZL of een scène schrijven voor SpangaS!

Naast het volgen van een masterclass is er natuurlijk nog veel meer te doen voor de kinderen. Zo spelen ze er de gaafste games, bouwen ze er zelf eigen virtuele werelden en lopen ze misschien wel hun favoriete sterren tegen het lijf!

Info: het Cinekid Festival vindt plaats van 20 tot en met 26 oktober in de Westergasfabriek in Amsterdam. Tickets kun je per discipline en dag online bestellen.

Nog een extra tip voor iedereen die dol is op waterdieren of de onderzeewereld, een dagje aquarium. Lees hier in ons artikel ‘Spetterend veel dierplezier; een voordelig dagje aquarium’ waar je absoluut eens heen moet gaan en hoe je voordelige tickets scoort!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Er zijn nog geen reacties.   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel