Elektronica / Telecom Leestijd: 3 minuten
Leuk feitje voor iedereen die graag bespaart op een telefoonabonnement… Nederland blijkt het goedkoopste land te zijn betreft het aanbieden van kleine sim only bundels. Benieuwd naar de cijfers en waardevolle sim only tips? Lees dan maar mee! Lees het artikel

Nieuwsflash: Nederland een van goedkoopste ‘sim only landen’!

Leestijd: 3 minuten

Wie klaagt er nooit over de hoge prijzen in Nederland: uit eten, een dagje of avondje uit, veel verzekerings- en belastinguitgaven, en dan nog niet te spreken over de dagelijkse bestedingen… De kosten zijn niet mals!

Maar voor iedereen die denkt dat je in Nederland voor alles de hoofdprijs betaalt, is er goed nieuws. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Nederland een van de goedkoopste landen van de EU is als het gaat om het afsluiten van je sim only telefoonabonnement!

Goedkope telefoonabonnementen Nederland

Steeds meer mensen kopen tegenwoordig hun toestel los en sluiten daarnaast een sim only abonnement af. Waarom? Omdat je zo’n abonnement aanschaft voor een spotprijs. Bovendien stel je je abo helemaal naar wens samen en betaal je dus alleen voor de minuten en data die je nodig denkt te hebben.

Maar is die prijs dan wel echt laag? Jazeker! Uit een rapport van Telecompaper komt naar voren dat Nederland de zesde plek verovert van goedkoopste Europese sim only landen. Daarna komt België op plek zeven. Om een voorbeeld te geven: aan een groot abonnement van minimaal 1000 belminuten en meer dan 10GB dataverkeer, betaal je in Nederland zo’n €31 per maand, terwijl dat in België al €34 is.

Welk land het allergoedkoopst is? De verrassende winnaar is Denemarken. Daar betaal je voor bovengenoemd voorbeeld slechts de helft, zo’n €15! Andere goedkopere landen zijn onder andere Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië. De grote verliezers zijn Portugal, Griekenland en Zwitserland.

De voordeligste in kleine bundels!

 

Dat Nederland niet de allergoedkoopste is over het algemeen, wil niet zeggen dat ons kleine landje nergens in uitblinkt. Zo blijken we namelijk wel de goedkoopste pakketten aan te bieden wat betreft databundels rond de 1 à 2 GB. En dat is goed nieuws, want dat is voor de meesten van ons meer dan voldoende om de maand rond te komen!

Zelf je sim only abonnement afsluiten

Zo, nu je weet dat Nederland de goedkoopste is in het aanbieden van kleine bundels, is het tijd om eens naar je huidige abonnement te kijken. Heb jij nog geen sim only abonnement? Zeker het overwegen waard. Je stelt je abonnement vaak helemaal naar wens samen.

Neem bijvoorbeeld een kijkje bij prijsvechter Ben. De opties zijn hier enorm. Zo kies je uit: 

  • 1 / 2 jaar (waarbij je een korting krijgt bij een 2-jarig abonnement);
  • De grootte van je internetbundel: 0, 1, 2, 4 of 6 GB;
  • Bellen + sms’en: 100, 300 of onbeperkt minuten en sms’jes.

Zelf hier kijken naar goedkope sim only abonnementen? Check it out en stel je bundel samen vanaf slechts €5,50 per maand. Bovendien betaal je bij Ben tot eind september 2018 geen aansluitkosten, dus dat scheelt je ook nog eens enkele tientjes in de portemonnee!

Benieuwd naar meer tips om te besparen met een sim only-abonnement? Snuffel dan nog eens door ons artikel Zo bespaar je met een sim only-abonnement: 5 tips! Veel succes met besparen op jouw telefoonkosten.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij een sim only abonnement? Wat betaal je per maand?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel