Elektronica / Telecom Leestijd: 4 minuten
Al regelmatig hebben we je op Goedkoop.nl verteld over de voordelen van sim only abonnementen. Hoe zit het met de populariteit van sim only abonnementen in 2019? We zoomen graag in op de ontwikkelingen. Lees het artikel

Steeds meer mensen over naar sim only: prijzen blijven scherp in 2019!

Leestijd: 4 minuten

Over sim only abonnementen hebben we op Goedkoop.nl al regelmatig geschreven. En dat is niet voor niets, want met dit abonnement bij je losse toestel kun jij heel wat geld besparen. Daarbij kies je ook nog heel flexibel de hoeveelheid data en het aantal belminuten en sms’jes. Zo voorkom je dat je teveel betaalt.

Nu het nieuwe jaar is aangebroken vertellen we je graag over de ontwikkelingen van het losse abonnement zonder toestel. Wat zijn de redenen om een sim only abonnement aan te schaffen en hoe vind je de beste prijs?

Waarom wordt sim only steeds populairder?

Het sim only abonnement is én blijft ook in 2019 populair. Ze worden (naar verwachting) zelfs steeds vaker aangeschaft. Hoe dit komt? Daarvoor duiken we in de geschiedenis van telefoons en simkaarten. Herinner je je die coole Nokia’s nog? Ook hierin zat altijd een simkaart. Op den duur werd de smartphone ontwikkelt en veel mensen ruilden hun oude pareltje in voor de gloednieuwe smartphone met veel meer mogelijkheden. Door de jaren heen werd de smartphone beter en beter, van een kwalitatievere camera tot een snellere processor… Op het moment dat je je telefoon kocht was deze een paar maanden later toch alweer een beetje achterhaald.

sim only

Dit resulteerde in abonnementen waarin de prijs van je toestel + je telefoonabonnement gecombineerd werd. Door maandbedragen aan te bieden, hadden velen de mogelijkheid om iedere paar jaar een nieuwe smartphone aan te schaffen aan een betaalbaar maandbedrag. 

 

Tegenwoordig maakt de smartphone uiteraard nog steeds ontwikkelingen door, maar niet meer zoals zij ooit gedaan heeft. De telefoons worden ietsje sneller, de camera wordt ietsje beter en het design ietsje strakker, maar de verschillen zijn voor de meeste gebruikers minimaal, waardoor de behoefte aan een nieuwe, dure smartphone daalt. Oftewel, nadat na twee jaar je dure telefoonabonnement is afgelopen, is het daarom dus net zo slim om over te stappen op een sim only abonnement. Die nieuwe telefoon die koop je wel als je oude écht versleten is, aldus de gedachtegang van velen. Door met je oude telefoon over te stappen op sim only kun je immers tientallen euro’s per maand besparen.

Prijzen vergelijken en voordeel pakken

Gaat jouw oude telefoon nog prima mee? Of ben je toe aan een nieuw (budget)model? Overweeg dan zeker het sim only abonnement. Maar hoe begin je nu aan je zoektocht naar de beste sim only bundel voor jou? Daarvoor kun je uiteraard je huidige telefoonprovider contacteren, maar je kunt er ook voor kiezen om extra uit te sparen en prijzen te vergelijken. Alleen op die manier vind je de goedkoopste aanbieder.

sim only vergelijken

Heb jij van bepaalde aanbieders gehoord dat zij de goedkoopste zijn? Uiteraard is de ene provider duurder dan de andere, dat heeft ook weer te maken met factoren als service en snelheid van het netwerk. Maar laat je niet verleiden door verhalen, vergelijk het liever zelf, want er zijn regelmatig scherpe aanbiedingen (ook bij de ‘duurdere’ providers).

Ook in 2019 blijven de prijzen van het sim only abonnement scherp. Hoe jij de beste prijs vindt? Vergelijk zelf de prijzen door simpelweg je aantal gewenste data, minuten en sms’jes in te geven. Zo vind je een goedkoop telefoonabonnement zonder toestel dat past bij jouw wensen en verbruik.

 

De toekomst van de simkaart

Nu we het toch over simkaarten hebben, zoomen we graag nog even in op de toekomst van de simkaart. Want hoewel we de mobiele telefoon al veel ontwikkelingen hebben zien doormaken, is de simkaart op het formaat na door alle jaren heen vrijwel hetzelfde gebleven.

apple sim

Heb je al gehoord van de e-sim? Dit is een simkaart die in je telefoon is ingebouwd. Het voordeel voor jou als klant is dat je niet meer zelf een simkaartje hoeft te halen, maar je sim simpelweg op je telefoon instelt (je kunt nog steeds van provider wisselen). Dit zorgt ook weer voor extra beveiliging, omdat je simkaart niet zomaar gestolen kan worden. In Nederland is de e-sim nog niet doorgebroken (januari 2019). Apple en Samsung hebben momenteel de e-sim al wel gelanceerd in Duitsland en Verenigd Koninkrijk voor bepaalde modellen.

Wanneer de e-sim naar ons land komt en wat dit voor invloed heeft op prijzen van losse toestellen (de sim moet immers al in de telefoon gebouwd worden), is nog niet bekend. Wij houden je uiteraard op de hoogte.

Veel succes met het vinden van je voordeligste sim only abonnement!

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij een sim only abonnement?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel