Elektronica / Telecom Leestijd: 4 minuten
In de laatste jaren zijn smartphones uitgegroeid tot alleskunners en daarmee gepaard gaan flinke investeringen. De hedendaagse premium telefoon kost onderhand wel 800 euro tot ruim 1000 euro. Gelukkig bewijzen verschillende fabrikanten dat het veel goedkoper kan. Een voordelige en slimme keuze maken? Met deze telefoons bespaar je honderden euro’s. Lees het artikel

Tring, tring.. Deze telefoons besparen je ruim €500!

Leestijd: 4 minuten

Jaarlijks worden er honderden miljoenen smartphones gemaakt in alle prijsklassen. In Nederland zien we vaak de dure merken terug zoals Samsung, Sony, Apple en HTC. Merken die lang meegaan en een flink prijskaartje hebben. Doordat veel mensen een telefoon abonnement afsluiten mag je na twee jaar weer een nieuwe telefoon kiezen. Je wilt natuurlijk wel dat het apparaat twee jaar meegaat en daarom neig je bijna vanzelf naar die dure Samsung of Apple telefoons.

 

Wil je geen 1000 euro betalen voor je nieuwe vlaggenschip? Geen nood, je kunt tegenwoordig zonder problemen een telefoon kiezen die honderden euro’s goedkoper is zonder dat je bang hoeft te zijn dat het toestel de twee jaar niet haalt. Hoe kan zo’n smartphone dan toch goedkoper zijn? Ten eerste betaal je niet voor de naam, ten tweede lever je vaak iets in op cameraprestaties en ten derde zijn de telefoons niet waterdicht. Met welke smartphones kan je honderden euro’s besparen? Dat zijn de volgende:

The Flagship killer - OnePlus 6

Een van de meest populaire Android merken van dit moment is OnePlus. Het merk maakt al sinds 2013 uitstekende alternatieven voor dure iPhones en Samsungs. In 2018 is de OnePlus 6 gepresenteerd en dit toestel is gemaakt om Apple fans en Samsung fans te verleiden. Deze OnePlus is voorzien van de snelste processor van dit moment, de Snapdragon 845. Je krijgt daar zoveel werkgeheugen bij dat je nooit meer bang hoeft te zijn om een seconde te wachten. De telefoon heeft een modern ontwerp met groot 6,28 inch AMOLED beeldscherm. Het beeldscherm geeft kleuren prachtig weer en dankzij de grootte is het toestel ideaal voor gaming of multi-tasken.

 

De voordelige telefoon behoort tot de snelste van dit moment. De camera’s maken zulke mooie foto’s dat de OnePlus 6 tot de beste camera smartphones van nu behoort. Waar lever je dan wel op in? Eigenlijk alleen nog maar de waterdichtheid. De krachtige OnePlus 6 is al beschikbaar vanaf 519 euro.

Ultieme snelheid voor een spotprijs - Xiaomi

Als je de snelste Android processor in een kunststof jasje stopt dan krijg je de ultieme snelheidsduivel voor een spotprijs. Met de nieuwe Xiaomi Pocophone F1 is er een volledig nieuw concept geboren van optimale snelheid voor een spotprijs. Het is duidelijk dat je met dit goedkope vlaggenschip toestel op verschillende vlakken zal moeten inleveren want de F1 is te koop voor 399 euro! Toch is het toestel een slimme koop. De Xiaomi beschikt over de krachtige Snapdragon 845 met 6 GB aan werkgeheugen en de 4.000 mAh accu is ook een slimme troef. Dankzij de special koeling is deze F1 zeer geschikt voor gaming en intensief gebruik.

 

De behuizing is natuurlijk minder luxe door het gebruik van kunststof. De dual hoofdcamera verzorgt mooie foto’s met diepte effecten. Al kun je het duo natuurlijk niet in dezelfde klassen plaatsen als een iPhone of Samsung. De Xiaomi Pocophone F1 is het ultieme budget vlaggenschip en je bespaart hiermee tot 600 euro in vergelijking tot een Apple.

Premium toestel met een budget prijs

LG is een van de duurdere merken in de smartphonewereld. De landgenoot van Samsung ligt al jaren onder druk en dat zien we dan ook in de prijs. Wil je geen concessies doen in waterdichtheid en geavanceerde toestellen? Dan is de LG G7 ThinQ de telefoon voor jou. De premium telefoon is sinds de lancering al honderden euro’s goedkoper geworden en nu al beschikbaar vanaf 523 euro. Daar krijg je de laatste Snapdragon 845 processor voor met 4 GB aan werkgeheugen en een stel uitmuntende camera’s.

Het enige waarop je inlevert met deze premium telefoon zijn die prachtige 'bokeh' foto’s, want je krijgt geen diepte-effecten met de dual camera van de LG G7 ThinQ. De primaire camera is gemaakt voor de mooiste foto’s bij weinig licht terwijl de tweede camera veel meer beeld vastlegt. Het is namelijk een breedhoek lens. In het dagelijks gebruik zal je die functie niet snel missen. Waarin de LG G7 ThinQ wel in uitblinkt is robuustheid. De smartphone heeft een modern ontwerp dat tegen een stootje kan. De telefoon voldoet namelijk aan de strenge robuustheideisen van MIL STD 810G. Dit laatste zegt je waarschijnlijk niets, maar ga er dus vanuit dat de telefoon niet zomaar breekt. Dat is natuurlijk ook altijd fijn!

Dit artikel werd geschreven door René Dekker, mede-eigenaar van de vergelijkingssite Telefoonabonnement.nl. Zij merkten in 2013 al dat een goede, onafhankelijke en eerlijke vergelijkingssite voor telefoons ontbrak. Daarom werd hun vergelijker in het leven geroepen, die nu nog steeds dienst doet bij het vinden van de beste deals.

Zo te zien heeft er nog niemand gereageerd. Heb jij nog tips voor het scoren van een voordelige telefoon?   Deel jouw mening en reageer als eerste!
Reageer ook op dit artikel